kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۷۷۶
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۶
در مراسم سالگرد شهادت سردار حسن طهرانی‌مقدم

قالیباف: نیروی هوافضای سپاه نماد «ما می‌توانیم» است

 رئیس ‌مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهید طهرانی‌مقدم همیشه می‌گفت «باید بتوانیم، یک جاده یکطرفه است» و نمی‌شود و نداریم در این مسیر وجود ندارد، تاکید کرد: نیروی هوافضای سپاه هم نماد «ما می‌توانیم» است. 
 
 
 
 
یادواره شهدای نیروی هوافضای سپاه و سیزدهمین سالگرد شهادت سردار حسن طهرانی‌مقدم در حسینیه فاطمه‌الزهرا (س) با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس ‌مجلس شورای اسلامی، محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور، سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، سردار سید مجید موسوی جانشین فرمانده نیروی هوافضای سپاه، سردار محمد طهرانی‌مقدم برادر سردار شهید حسن طهرانی‌مقدم و جمعی از فرماندهان سپاه و همرزمان وی برگزار شد. 
محمدباقر قالیباف، رئیس‌ مجلس شورای اسلامی در این مراسم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب و دفاع مقدس، گفت: ۴۰ سال است که از تولد نیروی هوای فضا که ثمره تلاش مجاهدت و یک روند و فرآیند و خروجی یک کار به تمام معنا عاشقانه انقلابی، مدبرانه، خلاقانه و مجاهدانه است می‌گذرد.
وی اضافه کرد: وقتی حضرت امام می‌فرماید ما می‌توانیم یک نماد روشن آن همین هوافضا است که در این ۴۰ سال «ما می‌توانیم» را نشان داد. شهید طهرانی‌مقدم همواره می‌گفت باید بتوانیم «یک جاده یکطرفه است» و نمی‌شود و نداریم در این مسیر وجود ندارد. 
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما شهید مقدم‌ها را منتظران واقعی می‌شناسیم و درکشان کردیم که مصداق عینی صالح مصلح‌اند، افزود: آنها هم خودشان را ساختند و هم در این راه ساختند و سوختند. شهید مقدم از چهره‌های بی‌نظیر بود و ابعاد مختلف داشت که یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های او این بود که همیشه کارهای به زمین مانده را برمی‌داشت. 
قالیباف اظهار کرد: شهید مقدم کاری را که شروع می‌کرد به پایان می‌رساند، هیچ وقت در کارش خستگی و دلسردی نداشت. مصداق آن کلام حضرت امام(ره) بود که فرمودند کار برای خدا نه خستگی دارد نه دلسردی؛ حاج حسن این‌گونه کار کرد. هیچ وقت خسته و هیچ وقت دلسرد نشد. وی به مظلومیت ایران در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: همین بس که بدانید برد آتش ما به صورت محدود و کنترل شده بود. حداکثر آتش مؤثر ما زیر ۱۵ کیلومتر بود، یعنی رژیم بعث در زمانی که تجاوز کرد ما با محدودیت در توپخانه  قبضه، تیر و گلوله مواجه بودیم. 
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سال ۶۳ آغاز جایی بود که سر گلوله توپ کم بود؛ آن روز گلوله توپ و خمپاره‌های ما را تراش‌کارها و مردمی که در خیابان‌ها و بخش‌های فنی کار می‌کردند، می‌تراشیدند و این‌گونه کار مردمی آغاز شد. 
قالیباف با تاکید بر اینکه دشمن از شهید طهرانی‌مقدم  می‌ترسید و امروز می‌دانیم چرا از او خوف داشت، گفت: شهید مقدم فردی لایق و خلاق بود. او خار دشمنان اسلام بود چون عاقل، شجاع، کارآمد و هم مجاهد بود. ما اگر تفکراتی مثل شهید طهرانی‌مقدم، ستاری، خرازی، صیادشیرازی، کاظمی و سلیمانی‌ها می‌داشتیم، امروز در خیلی از امورات دیگر کشور شرمنده مردم نبودیم. 
وی تاکید کرد: امروز اگر در اقتصاد شرمنده مردم هستیم به خاطر این است که در ۴۰ سال گذشته با فرهنگ شهید طهرانی‌مقدم در اقتصادمان تلاش نکردیم.
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در انقلاب اسلامی توانمندی موشکی الگو است، چرا که از منهای صفر شروع شد و حتی دوستان‌مان نیز به ما کمک نکردند، تصریح کرد: در این تکنولوژی اگر دوستانی به ما کمک کردند، به ما در فناوری و تکنولوژی کمک نکردند بلکه حداکثر به ما موشک دادند تا در دفاع مقدس استفاده کنیم و فناوری موشکی که امروز داریم حاصل زحمات و تراوشات فکری شهید طهرانی‌مقدم‌ها است. 
قالیباف اظهار کرد: شهید طهرانی‌مقدم دوست‌داشتنی بود. او واقعاً فردی معنوی بود. حاج حسن مرد میان‌بر زدن بود و اگر ما امروز از سوخت جامد صحبت می‌کنیم باید بدانیم شهید طهرانی‌مقدم در این مسیر به شهادت رسید.
وی همچنین با اشاره به وضعیت صنعت خودروسازی در کشور، افزود: خودروسازی هم یک صنعت در کشور ماست، اما به جز دلالان و فرصت‌طلبان همه ناراضی هستند. 
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صنعت موشکی و صنعت خودروسازی نمادی از کار ما است، تصریح کرد: پس اگر اشکالی وجود دارد باید بازگردیم و مقایسه کنیم ببینیم اشکال ما کجاست. اگر اشکالی وجود دارد در رفتار و تصمیمات ماست. 
 رونمایی از «رخدادهای موشک»
همچنین در حاشیه این مراسم با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس ‌مجلس شورای اسلامی، سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سردار اسماعیل احمدی‌مقدم رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی از مجموعه ۴ جلدی «رخدادهای موشکی» و تندیس ۴۰ سال اقتدار موشکی رونمایی شد.
کتاب «رخدادهای موشکی» اثری پژوهشی یک تاریخ‌نگاری از روند طی شده در صنعت موشکی کشور است.