دردسرهای قطع خارج از برنامه برق برای شهروندان تهرانی
مردم نسبت به نامنظم بودن قطع برق در برخی مناطق که مشکلات فراوانی برای آنها ایجاد کرده است گلایه دارند.
به گزارش خبرنگار کیهان، در اتفاقی کمسابقه، قطع برق منازل در پاییز امسال با تصمیم دولت شروع شد. اگرچه در ابتدا ادعا شد که علت این موضوع، جلوگیری از سوزاندن سوخت مازوت در نیروگاهها است، اما خیلی زود معلوم شد مشکل ناشی از سوءتدبیر در زمینه تأمین ذخایر سوخت مایع نیروگاهها بوده است.
به هر حال پس از این تصمیم دولت، مسئولان مربوطه اعلام کرده بودند که اولا قطع برق به طور منظم و از قبل اعلام شده خواهد بود و همچنین طبق برنامهریزی صورت گرفته، ساعت قطع برق مشترکان خانگی بیش از دو ساعت نخواهد بود.
در این زمینه مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر گفته بود: مشترکان خانگی به مدت دو ساعت در هر روز در برنامه محدودیت برق قرار گیرند که از طریق سایت شرکت توزیع و یا سامانه برق من میتوانند زمان قطعی برق را متوجه شوند.
او با بیان اینکه بعد از ساعت ۱۷ در هیچ نقطه کشور خاموشی اعمال نمیشود، گفت: قطعیهای برنامهریزی شده برق به مدت دو ساعت در روز برای هر مشترک و بین ساعات ۹ تا ۱۷ است.
با این حال برخی مخاطبان تهرانی ما روز جمعه در تماس با کیهان اعلام کردند: «برخلاف اعلام برنامه خاموشی، روز چهارشنبه یک بار در بعدازظهر و یک بار هم 9 و نیم شب و روز جمعه نیز پنج بعد از ظهر برق ما رفت. یعنی اوج بینظمی در اجرای خاموشیهای منظم. حتی میتونستن روزهای تعطیل که مصرف اداری پایین هست برق خانگی رو قطع نکنن».
مخاطب دیگری هم به خبرنگار ما گفت: «بچههای ما سرما خوردن و وقتی برق میره باید با این وضعیت و به ویژه با بینظمی در خاموشیها باید دو ساعت تو سرما بشینن تا برق بیاد».
به نظر میرسد دولت باید حالا که قطع برق را اجتناب ناپذیر میداند، حداقل به وعده زمان از قبل اعلام شده برای قطع برق توجه داشته باشد تا این مشکلات برای مردم پیش نیاید.
باید گازوئیل نیروگاهها تأمین میشد
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی تلویزیونی درخصوص علت کاهش گاز تحویلی به نیروگاهها، گفت: مهمترین علت این ماجرا، عدم یکپارچگی در مدیریت انرژی کشور است؛ سال 99 و 1400 هم که این اتفاق افتاد یک سیکل معیوب در کشور رقم خورد، زمستان مشکل تامین سوخت اتفاق افتاد و مجبور شدند نیروگاههایی که برای تعمیرات میرفت را نگه دارند و نیروگاهها در اوایل بهار برای تعمیرات رفت و وقتی این اتفاق افتاد، برقآبیها به جای اینکه در اوج مصرف تابستان در مدار قرار گیرد، در اوایل بهار در مدار آمدند و در اوج مصرف تابستان برقآبی نداشتیم و این سیکل معیوب در حال تکرار بود که 3-2 سال این مشکل پیش نیامد و دوباره این مشکل اتفاق افتاد.
وی افزود: زمان اوج مصرف تابستان که گاز نباید مشکلی داشته باشد، گاز تامین نشده یعنی وزارت نفت تامین نکرده است، به هر دلیلی که وجود دارد که آنها میگویند ناترازی گاز داشتیم و بر اساس آن تابستان سوخت مایع استفاده شده است.
شریعتی با بیان اینکه «این عدم یکپارچگی مدیریت، مشکل ایجاد کرده است»، گفت: البته چون در گزارش کمیسیون ارائه کردند و پیشبینی از دو ماه قبل اعلام شده بود وزارت نفت باید تمهیداتی میداشت؛ تحلیل من این است که مقصر شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی است و اگر هم تولید داخل به اندازه کافی نبود باید نسبت به تصمیم در سطوح بالای کشور هشدار میدادند و اقدام میکردند و واردات گازوئیل اتفاق میافتاد، چون اورژانسیترین حالت بود؛ اما متاسفانه در این خصوص تدبیر نشده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه «الان که باید گازوئیل و سوخت مایع تامین شود که از طریق واردات یا افزایش ظرفیت اورژانسی برخی پالایشگاهها اتفاق افتد یعنی آنچه امکانپذیر است»، گفت: این راهحل اورژانسی همین امروز میشود اما برای کوتاه مدت همین الان آمارهای رسمی کشور میگوید ده میلیون لیتر قاچاق گازوئیل داریم. اگر جلوی این قاچاق گرفته شود در شبکه قابل استفاده است.