چامسکی: سردمدار تروریستها آمریکاست
فیلسوف و تاریخدان برجسته آمریکایی با اشاره به تحولات اخیر آمریکا گفت این کشور در زمینه تروریسم سردمدار است و افرادی که به کنگره حمله کردند، آمریکایی بودند و از ناکجاآباد نیامده بودند.
کارشناسان، استراتژیستها و حتی فلاسفه بزرگ آمریکایی این روزها نظامی سیاسی آمریکا را غیر قابل تحمل توصیف و تحت شدیدترین انتقادات خود قرار میدهند. هفته گذشته «فرانسیس فوکویاما» نویسنده کتاب معروف «پایان تاریخ و آخرین انسان»، در مقالهای در وبگاه نشریه «فارین افرز»، نوشت: «عوامل انحطاط آمریکا همچنان پابرجا بوده و این کشور از درون در حال پوسیدن است» و روز شنبه نیز«نوام چامسکی» فیلسوف و تاریخدان آمریکایی در مصاحبه با شبکه «راشا تودی» با اشاره به حوادث اخیر آمریکا گفت: «آمریکا سردمدار تمام کشورهای تروریست است». «چامسکی» در این مصاحبه این را هم گفت که، رسانههای آمریکایی اینطور به مردم آمریکا القا میکنند که در این کشور همه چیز «بهطور بنیادین و فوقالعاده» است و گاهی نیز وقفهای در آن اتفاق میافتد. این فیلسوف آمریکایی افزود، «آمریکا تمایل دارد اینطور نشان دهد که کاملاً طرفدار نیروی خیر است و همواره تلاش میکند اشتباهاتش را جبران کند اما این واقعیتی که نئولیبرالها برای خود ساختهاند، بر اساس حقایق نیست...واقعیت این است که بیماریهای واقعاً جدی در آمریکا وجود دارد که هیچکدام از دو حزب نمیخواهند از آن حرف بزنند و همین موجب میشود منعکس کردن دلایل اخلال در کنگره غیرممکن شود...طوری از اوباش دیوانه حرف میزنند که گویی آنها از ناکجاآباد آمدهاند. آنها از ناکجاآباد نیامدند».
به گزارش فارس چامسکی در ادامه این مصاحبه با تاکید بر اینکه «آمریکا یکی از بزرگترین نیروهای تروریست در جهان است» افزود: «مفهوم تروریسم در اوایل دوران دونالد ریگان به طور جالبی معکوس شد، به این صورت که تروریستها، تروریست نیستند و کسانی که تروریست نیستند، تروریست محسوب میشوند. وقتی در این خصوص شروع به نوشتن کردم از کد آمریکا برای تعریف ترور و به ویژه در دستورالعملهای ارتش صحبت کردم...اگر به این تعارف توجه کنید، اقدامات دولت ریگان با تعاریف خودمان اوج تروریسم بود و جمعبندی در دادگاه جهانی نیز همین بود و ایالات متحده تنها کشوری است که در مقابل دادگاه جهانی بابت تروریسم بینالمللی محکوم شد». به گفته این فیلسوف و تاریخدان آمریکایی: «همانطور که نمیتوانید اوباش جمهوریخواه را متقاعد کنید که در انتخابات باختهاند، نمیتوانید لیبرالهای آمریکا را متقاعد کنید که آمریکا یک کشور سردمدار در زمینه تروریست است».
اشاره چامسکی به محکومیت آمریکا در دیوان بینالمللی دادگستری است که در سال ۱۹۸۶ و در پی حمایت واشنگتن از شبهنظامیان نیکاراگوئه به وقوع پیوست. این دادگاه آمریکا را به نقض قوانین بینالمللی و نقض حق حاکمیت نیکاراگوئه محکوم کرد. دادگاه لاهه چندی پیش نیز جنایات جنگی آمریکاییها در افغانستان و عراق را در دست بررسی داشت اما دولت آمریکا قضات این دادگاه را مورد تحریم قرارداد و خواستار توقف پیگیری این پروندهها شد!