kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۷۵۰۷
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۲
دبیرکل سابق اتاق مشترک ایران و عراق:

سردار سلیمانی در توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق نقش راهبردی داشت

دبیرکل سابق اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به نقش راهبردی سردار شهید سلیمانی در توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق گفت: دو کشور ۱۰ گذرگاه رسمی دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حمید حسینی با بیان این که نقش سردار شهید سلیمانی در افزایش گذرگاه‌های تجاری و صادرات انرژی از ایران به عراق، بسیار پررنگ است، افزود:​ مسئولیت پرونده کشور‌های منطقه برعهده سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود و در روابط با کشور‌های همسایه خصوصاً در بحث عراق، ​ افغانستان و سوریه هر اتفاقی که افتاده، نتیجه تلاش و برنامه‌ریزی اوست.
وی اضافه کرد: ایران و عراق در حال حاضر 10 گذرگاه رسمی دارند که این در مقایسه با کشور‌های همسایه بی‌نظیر است چرا که ترکیه بعد از 400 سال حضور در عراق تا امسال فقط یک گذرگاه مشترک با عراق دارد و عربستان پس از سال‌ها در همین یک ماه گذشته، توانست مرز «عرعر» با عراق را باز کند.
دبیرکل سابق اتاق مشترک ایران و عراق گفت: در حال حاضر کویت و اردن هم با یک مرز با عراق در ارتباط هستند، اما کشور ما از شلمچه، خرمشهر، چذابه، مهران، سومار، خسروی​ و چند گذرگاه دیگر ارتباط تجاری دارد.
 حسینی افزود: برای بازگشایی تک‌تک این گذرگاه‌ها تلاش‌ها و رایزنی‌های زیادی هم در داخل کشور و هم در داخل عراق شده است. سردار شهید سلیمانی با نگاه امنیتی و سیاسی که داشت به این نتیجه رسیده بود که برای گسترش روابط، نمی‌توان بر پایه سیاست تکیه کرد و باید روابط اقتصادی را هر چه بیشتر پایدار‌ کرد.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه آمریکایی‌ها تلاش‌های زیادی کردند تا روابط ایران و عراق را بر هم بزنند، اما فروش انرژی ما در بحث برق و گاز به عراق متوقف نشد و خود عراقی‌ها هم حاضر به مذاکره با آمریکایی‌ها برای قطع روابط اقتصادی با ایران نشدند.
دبیرکل سابق اتاق مشترک ایران و عراق افزود: یکی دیگر از کار‌های مهم سردار شهید سلیمانی که بسیار روابط ایران و عراق را متحول کرد ایجاد ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق بود که در آن ستاد، همه مسائل اقتصادی دو کشور مورد حل و فصل قرار می‌گرفت.
حسینی ادامه داد: سردار سلیمانی با ایجاد ستاد بازسازی عتبات در عراق، باعث شد تا روابط ایران و عراق بیش از گذشته مردمی‌ شود و با برگزاری راهپیمایی اربعین، شاهکار بزرگ دیپلماسی عمومی را با درایت ستاد عتبات به خوبی برگزار کرد.
وی افزود: یک نکته بسیار مهم بعد از اشغال عراق این بود که پس از حمله آمریکایی ها، همه امکانات، ادارات و وزارتخانه‌های حکومتی عراق به دست آمریکایی‌ها افتاده بود و عملاً ایران نمی‌توانست هماهنگی‌های لازم را برای کار اقتصادی انجام دهد. شهید سلیمانی با بینشی که داشت بازارچه‌های مرزی را در 18 نقطه از مرز به راه انداخت به طوری که این بازارچه‌ها در خاک ایران بود و نیازی به ارتباط و مجوز از مراجع حکومتی عراق نداشت به همین دلیل تجار عراقی به راحتی و بدون روادید وارد این بازارچه‌ها شدند و توانستند کالا خرید و فروش کنند.