موسسه امنیت ملی رژیم صهیونیستی:
مرگ ملک سلمان راه عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل را هموار میکند
موسسه مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی میگوید، آنچه تاکنون مانع از علنی شدن روابط این رژیم و آلسعود شده، «زنده بودن ملک سلمان» پادشاه عربستان بوده است. این موسسه نتیجه گرفته، به محض مرگ «ملک سلمان»، پسر او «بن سلمان»، این روابط را علنی خواهد کرد.
سرویس خارجی-
آلسعود هرچند تاکنون روابط قدیمی خود را با رژیم صهیونیستی علنی نکردهاما، گزارشهایی منتشر شده که نشان میدهد، بن سلمان ولیعهد سعودی به شدت مشتاق این خیانت است ولی به دلایلی از پیامدهای آن میترسد. اخیرا خانم «مضاوی الرشید» از معارضان نظام سعودی در توضیح این دلایل، اعلام کرده بود بن سلمان از ترس کشته شدن در کاخ خود جرات این خیانت را پیدا نکرده است. دلایل دیگری نیز در این باره گفته شده از جمله اینکه او، نگران شکست ترامپ در انتخابات است و نمیخواهد، به خاطر هیچ و پوچ، چنین ریسکی کند. یکی از اصلیترین دلایل علنی شدن روابط آن سه ریز کشور آفریقایی و عربی با رژیم صهیونیستی، کمک به پیروزی ترامپ در انتخابات عنوان شده است.
اما اکنون یک موسسه صهیونیستی اعلام کرده با مرگ پادشاه سعودی است که «روابط ریاض و تلآویو عادی خواهد شد». «یائیل جوزانسکی» کارمند سابق شورای امنیت رژیم صهیونیستی و یکی از محققان شناخته شده این موسسه و نویسنده چندین کتاب در مورد کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس در مطلبی نوشته: «اسرائیل با توجه به اهمیت اقتصادی، مذهبی و سیاسی عربستان، مشتاق انعقاد قرارداد عادی سازی روابط با این کشور است؛ با این حال ریاض دارای محدودیتهای مختلف داخلی و خارجی و همچنین برخی حساسیتهای ویژهای است». طبق گزارش پایگاه خبری «الخلیج الجدید»، او این را هم اضافه کرده که «این احتمال وجود دارد که قیمت سازش با عربستان بالاتر از سایر کشورهای عرب حوزه خلیجفارس باشد و بنابراین مشخص نیست که عربستان چه زمانی و تحت چه شرایطی آماده امضای توافق نامهای مشابه توافق نامههای امارات، بحرین و سودان با اسرائیل است، اما حمایت عربستان از
توافق نامههای «آبراهام» نشان داد که ریاض از موضعگیری قبلی خود عقبنشینی کرده است».
به عقیده «جوزانسکی»، «این تغییر همچنین در اعطای مجوز به هواپیماهای اسرائیلی برای پرواز بر فراز حریم هوایی عربستان به امارات و بحرین، پوشش رسانهای مثبت نسبت به اسرائیل و اظهارات مقامات ارشد فعلی و سابق این کشور نشان داده است، همانطور که «فیصل» وزیر خارجه عربستان اخیراً گفت که عادی سازی روابط ریاض- تلآویو اجتناب ناپذیر است».
جوزانسکی این را هم نوشته که «سعودیها دیگر انتقادات خود از رهبری فلسطین را پنهان نمیکنند و این کشور نیز مانند اسرائیل، فلسطینیان را مسئول عدم پیشرفت در روند صلح میداند؛ با این حال «بن فرحان» تأکید کرده که عربستان هنوز به روابط عادی سازی با اسرائیل برای حل مسئله فلسطین بر اساس طرح صلح عرب نیاز دارد...روابط اسرائیل و عربستان طی سالهای متمادی از طریق چندین کانال موازی تکامل یافته است. به طور کلی توافق نامههای امضا شده امارات و بحرین با اسرائیل، تامینکننده منافع عربستان است و معیاری را در اختیار مقامات ریاض قرار میدهد که میتواند از آن برای ارزیابی مزایا و خطرات احتمالی توافق با اسرائیل، از جمله واکنشهای عمومی بهره گیرد».
جوزانسکی سپس اینطور نتیجه میگیرد که «به نظر میرسد ولیعهد عربستان در مسئله عادی سازی روابط با دیگر مقامات این کشور اختلاف نظر دارد و این در حالی است که رهبران گذشته و فعلی عربستان اظهارات عمل گرایانه درباره اسرائیل دارند و به نظر میرسد ملک سلمان نیز به نگاه سنتیتر به اسرائیل و مسئله فلسطین پایبند است...به نظر میرسد احتمال عادی شدن رابطه با اسرائیل پس از مرگ ملک سلمان افزایش خواهد یافت، به ویژه اگر پسرش
(بن سلمان) به عنوان پادشاه منصوب شود».