افزایش فشارها علیه فرانسه پس از اهانت ماکرون به پیامبر(ص)
به دنبال افزایش فشارها بر دولت فرانسه در واکنش به حمایت «امانوئل ماکرون» از هتاکی نسبت به پیامبر اسلام(ص)، وزارت خارجه این کشور طی بیانیهای، از کشورهای اسلامی خواست کالاهای فرانسوی را تحریم نکنند!
موج محکومیتها علیه اقدام دولت ماکرون در حمایت از اهانت به ساحت مقدس پیامبر اسلام(ص)، همچنان ادامه دارد. بسیاری از کشورها و سازمانهای اسلامی با صدور بیانیههایی، این اقدام را محکوم کردهاند. در برخی کشورها، از جمله فلسطین و بحرین، مردم با برپایی تظاهرات، اقدام سخیف رئیسجمهور فرانسه در حمایت از هتاکی به ساحت پیامبر اسلام(ص) را محکوم کردهاند.
پس از شروع موج خشم مردمی در میان ملتهای مسلمان، فعالان در شبکههای اجتماعی نیز کمپین تحریم کالاهای فرانسوی را با هشتگ «تحریم کالاهای فرانسوی»در کنار « ماکرون به پیامبر اهانت میکند» و «پیامبر ما خط قرمز ماست» راهاندازی کردند.کاربران عرب در توئیتر فهرستی از کالاهای فرانسه در بازارهای کشورهای عربی را منتشر کرده و خواستار تحریم این اجناس شدهاند.همچنین، بسیاری از کاربران تصاویر پروفایل خود در توئیتر، فیسبوک و دیگر شبکهها اجتماعی را به تصاویری از نام رسول گرامی اسلام (ص) تغییر داده و با این اقدام، انزجار خود را از هتاکی مقامات فرانسوی علیه پیامبر اسلام
نشان دادهاند.
اما در خود فرانسه، دولت این کشور واکنش ضد و نقیضی را از خود در مقابل خشم عمومی جهان اسلام نشان داد؛ ماکرون، توهین به ساحت پیامبر اسلام(ص) را در زمره آزادی بیان میداند، اما انتقادات تند همتای ترکیهای از خودش را بر نمیتابد و آن را در زمره اهانت (و نه آزادی بیان) میداند. رئیسجمهور فرانسه در پیام توئیتری خود، همچنان از اهانت به ساحت پیامبر اسلام(ص) دفاع کرد و گفت که عقبنشینی نخواهد کرد. وی در پیام توئیتری، که به دو زبان انگلیسی و عربی منتشر شده، نوشت: «هیچ چیزی هرگز باعث نمیشود که عقب بنشینیم. ما به تمامی اختلافات با روحیه صلح احترام میگذاریم. هرگز سخنان تنفرآمیز را قبول نکرده و از بحث منطقی دفاع میکنیم. همواره در کنار کرامت انسانی و ارزشهای جهانی خواهیم ایستاد». اما در مقابل وزارت خارجه این کشور، از کشورهای اسلامی خواست کالاهای فرانسوی را تحریم نکنند.به نوشته خبرگزاری «رویترز» وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای با اشاره به تقاضاهای صورت گرفته در سه روز گذشته برای تحریم تولیدات این کشور، از جمله محصولات غذایی، اعلام کرد: درخواستها برای تحریم بیپایه و اساس بوده، این اقدامات و حمله به کشور، باید به فوریت متوقف شود.
در بیانیه وزارت خارجه فرانسه آمده است: ما کادر دیپلماسی فرانسه را بسیج کردهایم تا به کشورهای دیگر مواضع مان را در زمینه آزادیهای اصلی و مخالفت با ایجاد انزجار و نفرت شرح دهد. همچنین، از این کشورها میخواهیم از هرگونه درخواست برای تحریم یا حمله علیه فرانسه خودداری و از شرکتهای مان حمایت کرده و سلامتی شهروندان مان را تضمین کنند.
نشست صمیمانه!
درحالیکه اهانت بیشرمانه فرانسه به اسلام و ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص)، خشم مسلمانان را در سراسر جهان برانگیخته است، «خالد الفیصل» امیر منطقه مکه مکرمه، با «لودویک بوی» سفیر فرانسه در عربستان دیدار کرد. خبرگزاری عربستان سعودی در این زمینه گزارش داد که دو طرف گفتوگویی صمیمانه! با یکدیگر داشته و درباره مسائل مشترک، بحث کردند.
خبرگزاری عربستان در حالی این خبر را منتشر کرد که هیچ اشارهای به موضوع اهانت بیشرمانه رئیسجمهوری فرانسه به اسلام و پیامبر اکرم (ص) نداشت. دیدار مذکور، با واکنشهای زیادی در شبکههای اجتماعی مواجه شد و کاربران خشم خود را از این اقدام ابراز کردند.
احضار سفیر فرانسه
«شاه محمود قریشی» وزیر خارجه پاکستان، از
سازمان ملل خواست، علیه پدیده اسلام هراسی اقدام کند.وزیر خارجه پاکستان هشدار داد: بذرهای نفرتی که امروز کاشته میشود، جامعه را دو قطبی کرده و عواقب جدی به دنبال خواهد داشت.قریشی افزود: سفیر فرانسه در پاکستان در همین راستا برای ثبت اعتراض، به دفتر وزارت خارجه احضار شده است.به گفته وی، بنا به دستور «عمران خان» قطعنامه جامعی در جلسه بعدی وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی ارائه میشود. دراین قطعنامه پیشنهاد شده 15 مارس(25 اسفند) به عنوان روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی نامگذاری شود.