فارین پالیسی: اکثر آمریکاییها مثل ترامپ، دموکراسی در این کشور را ناکارآمد میدانند
یک نشریه آمریکایی طی گزارشی، با اشاره به تحقیقات جدید در این کشور، نوشت که شمار فزایندهای از شهروندان آمریکایی، مثل «دونالد ترامپ»، به دموکراسی پشت کردهاند، چون آن را
نا کارآمد میدانند.
طبق جدیدترین نتایج نظرسنجی «آسوشیتدپرس» و مرکز تحقیقات امور عمومی «نورک»، بیش از 85 درصد از مردم آمریکا معتقدند که دموکراسی در آمریکا، عملکرد بسیار ضعیفی در حوزههای اجرایی و اداره کشور دارد. نشریه آ
« فارین پالیسی» نیز طی یادداشتی به قلم«مایکل آلبرتوس» استادیار علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو و «گای گروسمان» استاد علوم سیاسی دانشگاه پنسیلوانیا، نوشت، شمار فزایندهای از شهروندان این کشور رسماً از دموکراسی دست برداشتهاند و خواستار رهبرانی هستند که توجهی به انتخابات و کنگره نداشته باشد.
فارین پالیسی افزود: ترامپ همواره صداقت و درستی انتخابات آمریکا را هدف حملات خویش قرار میدهد. او انتخابات پستی را تقلب بزرگ نامیده و سخن از عدم واگذاری قدرت در صورت شکست در انتخابات رانده است. این موارد همگی تهدیدی بیسابقه برای دموکراسی آمریکایی هستند اما در عین حال نقابی بر واقعیت خطرناکی هستند که به تازگی متوجه شدهایم. آن واقعیت این است که بخش اعظمی از جامعه آمریکا با ترامپ در این باره موافق هستند. این امر موجبات بروز بحران مربوط به قانون اساسی را فراهم میآورد و نشانههای دیگری دال بر هشدارهایی است که کارشناسان میدهند و خواستار توجه عمومی به آن هستند.
در این گزارش تصریح شده است: حمایت قابل توجه مردمی از زیرپانهاده شدن شالوده و اساس دموکراتیک مانند اولویت داشتن انتخابات و جدایی و استقلال مراکز قدرت نگرانکننده است. از این رو، بسیاری از آمریکاییها ممکن است در صورت شکست ترامپ به دنبال راههای دیگری باشند. برخی نیز ممکن است بخواهند از ادامه کار رئیسجمهوری حمایت کنند و این درست برخلاف اصول و مبانی صریح قانون اساسی این کشور خواهد بود.در انتهای این مقاله آمده است: حمایت متوسط از دموکراسی بخصوص در میان حامیان رئیسجمهور نوعی برگه تایید برای بحران مرتبط با قانون اساسی است. از این رو ارتش درحال بررسی احتمال مداخله برای موقعی است که ترامپ بخواهد هرج و مرج انتخاباتی ایجاد کند و نخواهد که شکست خود را بپذیرد.
ترامپ بزرگترین تهدید علیه دموکراسی
هیئت تحریریه روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» نیز در گزارش مفصلی که آن را به شکل یک پرونده علیه رئیسجمهور آمریکا تنظیم کرده، وی را بزرگترین تهدید برای دموکراسی این کشور از زمان جنگ جهانی دوم خوانده که باید با رای مردم آمریکا برکنار شود.
به گزارش فارس، در این مقاله با تیتر «به بحران ملی ما پایان دهید» آمده است: دوران ویرانگر ترامپ به ایالات متحده در خانه و در سراسر جهان آسیب جدی زده است. او از قدرتِ مقام خود سوءاستفاده کرده و مشروعیت مخالفان سیاسیاش را انکار کرده و هنجارهایی که ملت را برای نسلها به هم پیوند داده، ویران کرده است. او منافع عمومی را در سوددهی تجارت خود و منافع سیاسیاش گنجانده است. او بیاعتنایی عجیبی نسبت به جانها و آزادی آمریکاییها نشان داده است. او مردی است که لیاقت جایگاهی که در آن قرار دارد را ندارد. نیویورک تایمز در ادامه این مطلب آورده است: در دوران آقای ترامپ ما نژادپرستی و بیگانههراسی او را فریاد زدیم. ما از اقدامات مخرب وی علیه اجماع جهانیِ پس از جنگ انتقاد کردیم؛ سیستمی از اتحاد و روابط در سراسر جهان که جانهای زیادی برای ایجاد و حفظ آن هزینه شد. ما بارها و بارها بابت سخنان تفرقهافکنانه وی و حملات بدخواهانه او تاسف خوردیم.
در پایان این سرمقاله آمده است: در این لحظه خطرناک به عهده مردم آمریکاست-حتی کسانی که یک رئیسجمهور جمهوریخواه را ترجیح میدهند-که با رای دادن از ایالات متحده حفاظت و از آن دفاع کنند.از زمان ورود ترامپ به کاخ سفید، او و این روزنامه آمریکایی بارها با یکدیگر جدال لفظی داشتهاند. در سال ۲۰۱۶ هیئت تحریریه این روزنامه ترامپ را بدترین نامزدی خواند که در تاریخ مدرن آمریکا از سوی یکی از احزاب اصلی این کشور معرفی شده است. ترامپ هم بارها از اخبار این روزنامه انتقاد و آنها را اخبار جعلی خوانده است.
بایدن تهدیدی علیه امنیت ملی آمریکا
در این میان، رئیسجمهور آمریکا شامگاه شنبه طی پیامی در توئیتر، «جو بایدن» نامزد دموکراتها برای انتخابات ریاست جمهوری 2020، را تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا توصیف کرد. ترامپ این توئیت را در واکنش به اقدام توئیتر در محدود کردن گزارش نیویورک پست در انتشار فساد مالی بایدن و پسرش منتشر کرد. روز چهارشنبه توئیتر و فیسبوک محدودیتهایی را برای جلوگیری از دست به دست شدن گزارش «نیویورک پست» درباره ایمیلهای «جو بایدن» اعمال کردند؛ ایمیلهایی که ادعا میشود شواهدی از سوءاستفاده «هانتر بایدن» پسر نامزد حزب دموکرات از قدرت پدرش را که در آن زمان معاون رئیسجمهور آمریکا بود، نشان میدهد. اتهامی که پیش از این هم علیه جو بایدن مطرح بود.روزنامه آمریکایی نیویورک پست در گزارش خود اعلام کرده این ایمیلها را «رودی جولیانی»، وکیل شخصی ترامپ از
لپ تاپی شکسته که در یک تعمیرگاه لوازم رایانهای رها شده بود و بعد به دست افبیآی کشف و ضبط شد، علیه بایدنها به دست آورده و در اختیار این روزنامه قرارداده است. وکیل ترامپ گفته بزودی اسناد دیگری را هم از روی لپ تاپ مذکور علیه جو بایدن و پسرش منتشر خواهد کرد. نیویورک پست اما گفته نمیتواند تایید کند این رایانه به پسر بایدن تعلق دارد.
تظاهرات هزاران زن علیه ترامپ
خبر دیگر از آمریکا اینکه هزاران نفر روز شنبه در «واشنگتن دی سی» به سوی ساختمان دیوان عالی آمریکا تظاهرات کردند تا نسبت به عجله ترامپ برای معرفی
«امی کانی بارت» به عنوان جانشین قاضی فقید دیوان عالی اعتراض کنند. به گزارش رویترز کمیته قضایی سنای آمریکا قصد دارد 22 اکتبر یعنی پنجشنبه هفته جاری درباره صلاحیت« امی بارت» رایگیری کند، این در حالی است که دموکراتها بارها مخالفت خود را با روند تایید صلاحیت بارت به خاطر نزدیکی زیاد آن به انتخابات ریاست جمهوری 3 نوامبر(13 آبان) اعلام کردهاند. شرکت کنندگان در «تظاهرات زنان» تاکید کردند که نسبت به اقدام جمهوریخواهان در عجله کردن برای برگزاری نشستهای استماع تایید صلاحیت امی بارت با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری 3 نوامبر به شدت خشمگین هستند، آن هم در شرایطی که چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری 2016 حاضر نشدند به صلاحیت «مریک گارلند» نامزد معرفی شده از سوی باراک اوباما برای دیوان عالی آمریکا رسیدگی کنند.اگر بارت بتواند کرسی دیوان عالی آمریکا را تصاحب کند، محافظهکاران 6 به 3 اکثریت مطلق را به دست خواهند آورد.