فارین پالیسی:
ذات سفارت عظیم آمریکا در عراق گستاخی به ملت این کشور است
یک روزنامه آمریکایی با اشاره به ابعاد عظیم سفارت این کشور در بغداد، احداث یک چنین سفارت بزرگی را گستاخی به ملت عراق خواند.
«فارین پالیسی» طی تحلیلی به قلم «استیون ای. کوک»، کارشناس ارشد مطالعات خاورمیانه و آفریقا در شورای روابط خارجی آمریکا، نوشت: دو هفته پیش «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، تهدید به تعطیلی سفارت این کشوردر شهر بغداد کرد و بهانه او نیز تداوم حملات علیه سفارت و ناتوانی آشکار دولت عراق در برخورد با آن بوده است.
به گزارش ایسنا، این نشریه افزود: قضاوت درباره اینکه آیا راههای دیگری برای آمریکا جهت محافظت از سفارت وجود دارد، یا اینکه پمپئو از این تهدید، هدف دیگری دارد، دشوار است. اما این سفارت باید تعطیل شود. هر انگیزهای که پشت ایده پمپئو باشد، اجرای این ایده، خوب و درست است.
کوک در تحلیل خود میافزاید: هر آمریکایی ممکن است سفارت آمریکا در بغداد را یک ساختمان تصور کند، در حالی که خیلی فراتر از آن است. این مجتمع که تنها کمی کوچکتر از مجموعه تفریحی «دیزنی لند» آمریکا است، در بردارنده ۲۰ ساختمان اداری، شش بلوک آپارتمانی، امکانات مختلف برای کارکنانی است که در یک مقطع، تعدادشان به ۱۶ هزار تن میرسید. صورت حساب مربوط به تکمیل این مجتمع، ۷۵۰ میلیون دلار بوده است. این(سفارت) جلوه فیزیکی، گستاخیهای آمریکا در عراق است و بر خلاف دیزنی لند، در آنجا هیچ رویایی محقق نمیشود.
فارین پالیسی در ادامه، افزود: دولت بعدی آمریکا باید این مجتمع را تعطیل کند و آن را تحویل عراقیها بدهد. زمینهای آن میتواند یک ضمیمه خوب برای دانشگاه بغداد باشد. خلاصی پیدا کردن از مجتمع فعلی سفارت آمریکا در بغداد، به معنی این نیست که آمریکا باید کل این شهر را رها سازد. وزارت خارجه آمریکا ایده منتقل کردن سفارت به شهر اربیل، مرکز اقلیم کردستان، را مطرح کرده است، اما این کار موثر نخواهد بود و خیلی عجیب به نظر میرسد.
این کارشناس آمریکایی ادامه داد: در عوض، واشنگتن باید یک ساختمان در بغداد متناسب با نقش، ماموریت و نفوذ فعلیاش در عراق بخرد. اگر مجتمع فعلی سفارت آمریکا، گویای غرور دو دهه گذشته است، مقر جدید سفارت آمریکا، نمادی برای فروتنی آمریکا بعد از یک حمله و اشغال نادرست خواهد بود. سفارت قدیمی، که «جوزپ لوئیس سرت»
در دهه ۱۹۵۰ طراحی کرده بود، توسط دولت عراق تصرف و تبدیل به وزارت خارجه شده است. این خیلی بد است (چون) این ساختمان به شکل متناسبی فروتنانه و (همچون) یک جواهر متعلق به اواسط قرن گذشته بود.
نشریه مذکور افزود: این درست است که برای آمریکا کار چندانی برای انجام دادن در عراق باقی نمانده است، مقامهای آمریکایی مسئله اصلاحات سیاسی و اقتصادی عراق را تبدیل به بخشی از گفت وگوی استراتژیک اخیر میان دو کشور کردهاند، اما جدی گرفتن این اهداف سخت است. بیش از ۱۷ سال از زمان حمله به عراق گذشته و دلیلی ندارد باور کنیم که آمریکا حالا با موفقیت بیشتری نسبت به گذشته روبهرو خواهد شد. عراقیها اگر میخواهند یک اقتصاد موفق و یک سیاست نجیب داشته باشند، قرار است خودشان راهشان را مشخص کنند.