فارین پالیسی: ضرباتی که ترامپ به آمریکا زد به این زودیها قابل جبران نیست
یک نشریه آمریکایی طی گزارشی، با حمله شدید به عملکرد رئیسجمهور این کشور در سیاست خارجی، نوشت: ضربات مهلک زمامدار فعلی کاخ سفید به بدنه سیاست خارجی دیرینه آمریکا، حتی با خاتمه ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، به این زودیها قابل ترمیم نخواهد بود.
مواضع و عملکرد ترامپ در حوزه سیاست داخلی و خارجی، انتقادات بسیاری را از سوی مراکز علمی و پژوهشی این کشور به دنبال داشته است. «فارین پالیسی» نیز طی گزارشی به قلم «مایکل هیرش» نوشت، ضربات ترامپ به پیکر سیاست خارجی آمریکا، به این زودیها، قابل جبران نخواهد بودد.
در بخشی از این گزارش آمده است: ترامپ رئیسجمهوری است که سیاست خارجی را همانند ابزاری در جهت تحقق اهداف شخصی خود به کار گرفته است. او همچنین در آستانه انتخابات سوم نوامبر(13 آبان)، از هنجارشکنیهای انتخاباتی خود، دست نکشیده و یک حزب جمهوری خواه وحشت زده را راهی میدان نبرد با دموکراتها کرده است. پیروزی دوباره او در انتخابات، به معنای نابودی نهادهای قانونی در آمریکا و تاییدی بر گفته خودش است، جایی که میگوید، به عنوان رئیسجمهور، هر کاری که بخواهد میکند.
این گزارش میافزاید: هراس از هنجارشکنیهای ترامپ، البته محدود به رقبای دموکرات او نمیشود. جمهوری خواهان نیز از رفتارهای غیر قابل پیشبینی او بیمناکند. بسیاری از هم حزبیهای ترامپ، دوره دوم ریاست جمهوری او را تهدیدی جدی برای دموکراسی آمریکا میدانند. حتی امیدی به بهبود اوضاع در صورت رفتن «جو بایدن» به کاخ سفید هم وجود ندارد. حجم ویرانیهایی که ترامپ به بار آورده، آنقدر زیاد است که حالا حالاها برای بهبود اوضاع باید به انتظار نشست.هیرش در ادامه مینویسد: انتخابات پیش رو، بیشک مهمترین انتخاب مردم آمریکا در تاریخ مدرن این کشور است. اگر ترامپ همچنان در کاخ سفید بماند، نمیتوان گفت که خطایی رخ داده است. این همان سرنوشتی است که مردم آمریکا با دستان خود رقم زدهاند.
یادداشت نویس فارین پالیسی برای اثبات ادعای خود، به گفتههای «چارلزکویچان» استاد دانشگاه «جورج تاون»، متوسل میشود؛ کویچان میگوید، کشور مسیر اصلی خود را گم کرده است. ما در آستانه ورود به یک دوره غیرقابل بخشش از تاریخ هستیم. دورهای که با دگرگونی در توازن قدرت شناخته میشود. غرب دیگر همانند قبل، از برتری مادی نسبت به چین و آسیا برخوردار نیست. اکنون دوره اغماض گرایی پس از دوران جنگ سرد به پایان رسیده است. یک لغزش سیاسی کافی است تا یک تاوان تاریخی را به بار آورد.
هیرش در ادامه، با یادآوری وضعیت فاجعه بار آمریکا پس از ورود ویروس کرونا و با استناد به گزارش ماه اوت(مرداد) نشریه فارین پالیسی مینویسد: ما در رتبهبندی واکنش کشورها به ویروس کرونا، از بین ۳۶ کشور جایگاهی بهتر از سی و یکم کسب نکردیم. آمریکا در این رتبهبندی حتی پایینتر از برزیل، اتیوپی، هند و روسیه قرار گرفت.این وضعیت اسفبار به حدی بود که نشریه تایم با تیتر «آمریکا برای اولین بار ترحم دیگر کشورها را برانگیخت»، به رتبه افتضاح کشورش واکنش نشان داد. ویروس کرونا اگرچه خود همچنان ناشناخته باقی مانده، اما عمق مشکلات نظاممند در آمریکا را برملا ساخته است.