kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۹۱۷۸
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۵

چین: ویروس کرونا و قلدری آمریکا جهان را تهدید می‌کند

نماینده دائم چین در سازمان ملل با اشاره به رفتارهای آمریکا و با رد اتهامات «دونالد ترامپ» درباره چینی بودن ویروس کرونا، تأکید کرد که علاوه‌بر کرونا، یکجانبه‌گرایی و قلدری آمریکا نیز جهان را به خطر ‌انداخته است.

 
  سرویس خارجی-

نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل امسال زیر سایه سنگین ویروس کرونا (کووید-19) در حال برگزاری است. همه‌گیری کرونا، جنگِ تجاری، سیاسی، دیپلماتیک و امنیتیِ چین و آمریکا و... از موضوعات پرتکرار سخنرانی‌های رؤسای جمهور و مقامات فرانسه، ‌اندونزی، فیلیپین و دیگر کشورها بوده است و هر کس به نحوی به رویارویی پکن- واشنگتن ا اشاره
کرده ‌است.
«ژانگ جون» نماینده دائم چین در سازمان ملل، نیز اتهامات رئیس‌جمهوری آمریکا درباره ویروس سیاسی را بی‌پایه و اساس خواند و تأکید کرد که پکن با «ویروس سیاسی»
مخالف است.
رئیس‌جمهوری آمریکا در هفتادوپنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل با سیاسی کردن بحث ویروس کرونا –که او از سر نژادپرستی، آن را ویروس چینی می‌خواند– مدعی شد، این سازمان باید چین را به دلیل شیوع ویروس کرونا، درخصوص اقداماتش پاسخگو کند.
به گزارش فارس، نماینده چین افزود: «جهان با چالش‌های شدیدی مثل ویروس کووید-19 مواجه است.
همچنین چالش‌های دیگری نظیر یکجانبه‌گرایی، حمایت گرایی
و رویکردهای قلدرمآبانه نیز وجود دارد. دنیا اکنون بر سر یک چهارراه قرار دارد و نیاز به یکپارچگی و همکاری داریم نه تقابل.» وی اضافه کرد، نیاز داریم تا اعتماد و اطمینان دوجانبه
افزایش یابد.
آمریکای فاسد و متجاوز
«میگوئل دیاز کانل برمودز» رئیس‌جمهور کوبا، نیز روز سه‌شنبه در سخنرانی مجازی خود در هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل، به شدت از سیاست‌های آمریکا انتقاد کرد.
او دولت ترامپ را به عنوان یک «رژیم کاملاً متجاوز که از نظر اخلاقی فاسد است» توصیف کرد، دولتی که «چندجانبه‌گرایی را تحقیر می‌کند و مورد حمله قرار می‌دهد و در روابط خود با نهادهای سازمان ملل، از تهدیدات مالی سوءاستفاده می‌کند و با نمایش زیاده‌خواهی بی‌سابقه، از سازمان بهداشت جهانی، یونسکو و شورای حقوق بشر
خارج شد.»
گفتنی است، این یک جانبه‌گرایی که در اظهارات چین و کوبا به آن اشاره شده است، مولود همین یکی و دو سال و یا محصول دولت ترامپ نیست. آمریکا از سال‌های آغازین قرن بیستم چنین رویکردی دارد و این رویکرد سلطه‌جویانه را در جریان جنگ سرد تثبیت کرده است.