فشارهای سنگین آمریکا به دولتمردان لبنان برای قطع ارتباط با حزبالله
معاون وزیر خارجه آمریکا از پیشرفت تدریجی برای فراهم شدن شرایط مذاکرات مرزی لبنان با رژیم صهیونیستی صحبت کرد و مجدداً تهدید کرد که واشنگتن همکاریکنندگان با حزبالله را تحریم میکند.
سرویس خارجی-
یک سالی است که آمریکا از طریق لابی گسترده در اروپا، فشار بر مقاومتِ لبنان را شدت بخشیده است. پیش از این، اروپا با تفکیک شاخه نظامی حزبالله از شاخه نظامی آن، اجازه فعالیت به حزبالله را میداده است، اما از سال گذشته آلمان شاخه سیاسی حزبالله را هم تروریستی خواند، تا فشار بر مقاومتِ لبنان شدت بگیرد. بعدها سفیر آمریکا در برلین صریحاً گفت که آلمان پس از فشار «دونالد ترامپ» رئیسجهور آمریکا بر برلین، این تصمیم را گرفته است. حالا آمریکا خواستار این است که دیگر کشورهای اروپایی هم همان راهی را بروند که آلمان رفته است.
اما این فشار به تنهایی کافی نیست، ترامپ برای مقابله با حزبالله، به افزایش فشارها بر دولت لبنان نیز نیاز دارد، لبنانی که در آن، حزبالله یک گروه با پایگاه اجتماعی قوی و نفوذِ مشروع در ساختار سیاسی است. «دیوید شنکر» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک، که اخیرا به لبنان سفر کرده بود، طی کنفرانسی تلفنی با روزنامهنگاران لبنانی، تهدید کرد: «تحریمها علیه مقامات لبنانی آغاز شده و ادامه دارد. این تحریمها باید پیامی به مقامات لبنانی باشد با این مفهوم، که هر کسی با حزبالله همکاری کند، تحریم خواهد شد.»
به گزارش فارس، شنکر سپس خبر داد که آمریکا دو وزیر سابق لبنانی به نامهای «علی حسن خلیل» و «یوسف فینانوس» را به اتهام حمایت از حزبالله، را تحریم کرده است. البته او مسئله دیگری را نیز مطرح کرد و گفت: «من منتظر نهایی شدن توافقنامه چارچوب (در این زمینه) هستم تا شما بتوانید به همراه اسرائیلیها به سمت مذاکره درباره مرزهایتان پیش بروید. امیدوارم طی هفتههای آینده بتوانم به لبنان بازگردم و این توافق را امضا کنیم.»
گفتنی است، بدون آنکه بخواهیم بر باطل بودنِ خواستههای آمریکا تأکید کنیم، باید به این بیاندیشیم که آمریکا خواستهای دارد که اجابتش ناممکن است؛ چراکه حزبالله پایگاه اجتماعی و مردمیِ مستحکمی دارد و از طریق مرسوم سیاسی وارد ساختار سیاسی این کشور شده و یکی از احزاب مشروع این کشور محسوب میشود. محال است با عزل نظر به این واقعیاتِ روشن، یک بخش از ساختار و مردمِ لبنان را نادیده گرفت.
مسئله دیگر تحمیلِ مذاکره است. آیا تصمیم به مذاکره با دشمن صهیونیستی تصمیمی است که از دل مردمِ لبنان بیرون آمده؟! مذاکرهای که آمریکا تصمیمش را گرفته شرایط آن را هم مطابق منافع خود و همپیمانانش میچیند و چه همپیمانی از اسرائیل به آمریکا نزدیکتر است؟
آمریکا حالا این مذاکرات را به پیش میکشد و برای آن فشار میآورد، چراکه دولت لبنان در بدترین وضعیتِ اقتصادی است که به گفته رئیسجمهور آن بدتر از وضعیت جنگی است، آمریکا میخواهد با وعده کمک مالی از این «آبِ گلآلودِ اقتصادی»، «ماهیِ سیاسی» بگیرد.