درخواست 20 روستای اهل سنت عراق برای حضور دائمی حشدالشعبی
ساکنان 20 روستای استان سنی نشین «دیاله» در شمال شرق عراق، رسما خواستار استقرار دائمی نیروهای «حشدالشعبی» در اطراف این روستاها، جهت دفع خطر بقایای داعش شدند.
«صادق الحسینی» سخنگوی رسمی نیروهای حشدالشعبی در محور دیاله، تصریح کرد: اهالی بیش از ۲۰ روستای کشاورزی در اطراف شهرستان «خانقین» (۱۰۰ کیلومتری شمال شرق شهر بعقوبه)، رسما خواستار ابقای نیروهای حشد در مناطق خود، با هدف دفع خطر تروریسم شدند.
به گزارش فارس، وی افزود: ساکنان این روستاها تاکید کردند که به فرماندهان حشدالشعبی در پایان دادن به حضور باقی ماندههای داعش و بازگشت کلیه آوارگان به منازل شان، اعتماد دارند.
الحسینی گفت: نشستها و دیدارهایی نیز با ساکنان این روستاها داشتیم و به آنها اطمینان دادیم که حشد نیرویی ملی است و از همه طیفها و اقوام عراقی، بدون هیچ استثنایی دفاع میکند و از این پس نیز بیش از پیش، برای بستن پرونده داعش، فداکاری خواهد کرد.
طی ماههای اخیر، شماری از روستاهای اطراف خانقین هدف حملات تروریستی باقی ماندههای داعش قرار گرفته است. این حملات باعث شد که دهها خانوار ساکن این روستاها آواره شوند.
طرح حشد برای اربعین
سازمان حشدالشعبی عراق از تدوین یک طرح ویژه برای برگزاری مراسم اربعین حسینی(ع) در کربلای معلا و آمادگی برای اجرای آن خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، تیپ ۲۶ سازمان حشدالشعبی عراق از طرح زودهنگام خود به منظور تدارک مراسم اربعین حسینی(ع) با استفاده از پهپاد و فراخوان برای آمادهباش 5000 نیروی ذخیره خبر داد.
این تیپ طی بیانیهای، اعلام کرد که این طرح مواردی چون ارائه خدمات، حفظ امنیت، اقدامات پزشکی و بهداشتی و سایر امور را در بر میگیرد و با طرفهای رسمی(دولتی) نیز هماهنگیهایی صورت خواهد گرفت.
در ادامه این بیانیه آمده است که تیپ ۲۶ سازمان حشدالشعبی از بعد امنیتی، برای اجرای این طرح، کاملا آمادگی دارد و دارای پهپادهایی است که میتوانند کربلا را پوشش دهند. این پهپادها برای نخستینبار به خدمت گرفته میشوند و ماموریت آنها، نظارت امنیتی و پیگیری حرکت و آمد و شد زائران حسینی(ع) و دیگر خودروها است.
در پایان این بیانیه آمده است که مراسم امسال با سالهای پیش متفاوت است و این تیپ از کلیه زائران عزیز میخواهد که به ضوابط و اقدامات پیشگیرانه بهداشتی پایبند باشند.
۲۰ صفر هر سال مراسم اربعین شهادت حضرت
امام حسین(ع) و یاران باوفای ایشان در کربلا با حضور میلیونها زائر داخلی و خارجی برگزار میشود. مرزهای عراق هر ساله در آستانه این روز، مملو از زائرانی است که از کشورهای مختلف جهان به سوی کربلا حرکت میکنند.
زائران عراقی نیز با پای پیاده از شهرهای مختلف این کشور به سوی مرقد امام حسین(ع) حرکت میکنند. اما امسال شیوع ویروس کرونا، بسیاری از برنامههای فرهنگی و مذهبی، از جمله پیادهروی اربعین، را تحت تاثیر قرارداده و این احتمال وجود دارد که تنها برای زائران ساکن عراق این مراسم برگزار شود.
پیشتر «حسین ذوالفقاری» معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، طی یک نشست خبری گفت: مقامات عراقی تا این لحظه اعلام کردهاند که بنا دارند امسال از خارج از عراق زائری را نپذیرند.
در خواست اخراج فوری اشغالگران
«محمد البلداوی» نماینده پارلمان عراق و عضو ائتلاف «فتح»، تاکید کرد که مصوبه پارلمان درباره اخراح نیروهای خارجی، لازمالاجرا است..
به گزارش فارس، وی تصریح کرد: حاکمیت عراق با خون و فداکاریهای فرزندان این وطن حفظ میشود و نمیتوان از مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی از اراضی عراق عبور کرد و این مصوبه برای دولت لازمالاجرا است. وی گفت که نظامیان آمریکایی جنایات زیادی را در عراق مرتکب شدهاند.
وی تاکید کرد:(هشام داوود) مشاور(مصطفی)کاظمی، احتمالا قوانین را نمیداند که درباره آینده حضور نیروهای آمریکایی در عراق اظهار نظر میکند و میگوید که اخراج این نیروها برای دولت الزام آور نیست. اکنون زمان مناسبی برای چنین اظهارنظرهایی نیست.
هشام داوود مشاور نخستوزیر عراق، یک هفته پیش، در گفتوگو با رسانهها، ادعا کرده بود که مصوبه اخراج نظامیان خارجی، از لحاظ قانونی الزامآور نیست، زیرا همه طیفهای سیاسی عراق در پارلمان روی آن اجماع نکرد بودند! وی در ادعای عجیب دیگر، مرجعیت را حامی باقی ماندن اشغالگران در عراق دانسته بود.
این اظهارات جنجالی مشاور نخستوزیر عراق، موجی از اعتراضات نمایندگان و شخصیتهای سیاسی این کشور را به دنبال داشته است و آنها بر ضرورت برکناری داوود تاکید کردهاند.
«انتصار الموسوی» دیگر نماینده پارلمان عراق نیز، برخی طرفهای داخلی را به توافق با اشغالگران آمریکایی متهم کرد و گفت که این طرفها مانع خروج نیروهای آمریکایی از عراق میشوند.
وی تصریح کرد: برخی طرفهای داخلی احساس میکنند که فعالیت حشدالشعبی در دفاع از عراق، به ضرر روابط آنها با واشنگتن تمام میشود، لذا برای باقی ماندن نیروهای اشغالگر آمریکایی و عدم درخواست برای خروج آنها، توطئه میکنند.
الموسوی بدون اشاره به نام و هویت این طرفها، ادامه داد: دلیل اصلی پشت پرده این تعلل در قبال اخراج نیروهای آمریکایی، موضع خصمانه این طرفها در قبال حشدالشعبی است، این در حالی است که کلیه نیروهای سیاسی ملی در قبال اخراج نیروهای خارجی و در رأس آنها آمریکا، موضعی واحد دارند.
هم اکنون حدود 5000 نظامی آمریکایی، به بهانه مبارزه با داعش، در عراق حضور دارند.