kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۳۰۰
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۸
واکنش‌ها به میزبانی ابوظبی از صهیونیست‌ها

فعالان اماراتی: یک روز سیاه در تاریخ کشورمان ثبت شد

به دنبال انجام نخستین پرواز رسمی و علنی بین تل‌آویو و ابوظبی، فعالان اماراتی به شدت به این «خیانت بزرگ» واکنش نشان دادند و این سفر را «روز نکبت و روزی سیاه در تاریخ» کشور خود تعبیر کردند.



سرویس خارجی-

هنوز واکنش‌ها علیه توافق خائنانه عادی ‌سازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی پایان نیافته که نخستین پرواز رسمی و علنی بین رژیم صهیونیستی و امارات روز دوشنبه انجام شد. این پرواز نه تنها موجی از واکنش‌های منفی را در میان فعالان عرب و جهان اسلام به دنبال داشت بلکه فعالان اماراتی نیز مثل خیلی از جریان‌های سیاسی مخالفت خود را با این اقدام در فضای مجازی نشان دادند. آنها اعلام کردند اقدام ابوظبی، رقم زدن یک روز سیاه در تاریخ امارات و لجن مال کردن خاک این کشور و خیانت به آرمان فلسطین بود.
مثلا «احمد الشیبه النعیمی» از فعالان سیاسی اماراتی با انتشار یک پست توئیتری نوشت: «ورود هواپیمای متعلق به رژیم صهیونیستی به امارات، خیانت به قانون اساسی و ملت این کشور به شمار می‌رود. با این اقدام خاک امارات لجن مال شد. عادی ‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی یک خیانت است».
«عبدالله الطویل» دیگر فعال اماراتی نیز نوشت: «با این تصاویر دردناک از سوی ابوظبی می‌توانم بگویم من برای سرزمینم که نابود شده می‌گریم. یک شکست جدید برای کشور من رقم زده شد». «حمد الشامسی»یک فعال سیاسی اماراتی دیگر نیز نوشت، برای من به عنوان یک اماراتی، این آغاز دوره نکبت در کشور است... بر روی این هواپیمای اسرائیلی نام روستایی حک شده که در برابر اشغالگران صهیونیست به مدت ۶ ماه مقاومت کردند اما بعد از معاهده صلح میان مصر و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹7۹ این روستا به اشغالگران صهیونیست تحویل داده شد. صهیونیست‌ها به محض به دست گرفتن این روستا، ساکنان آن را با وحشی‌گری بیرون کردند».
خیانت ارتجاع عرب از سال 1948
«حنان عشراوی» عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین نیز اعلام کرده که هواپیمای رژیم صهیونیستی که به امارات سفر کرد، هرگز صلح را برای منطقه به ارمغان نخواهد آورد:«تلاش برای تحت فشار قرار‌دادن سران عرب برای مشارکت در جشن نمایشی امضای توافق صلح تل‌آویو-ابوظبی در واشنگتن با هدف قرار‌دادن کل منطقه، جزو تبلیغات انتخاباتی ترامپ، ترویج معامله قرن میان عرب‌ها و لغو ابتکار عمل عربی است... این سفر که به وسیله هواپیمای تجاری انجام شد نتیجه اصرار آمریکا برای باز کردن در به روی نقض حریم هوایی عربی برای هواپیمایی اسرائیل و مستحکم کردن روابط اقتصادی فراگیر و متعدد میان امارات و اسرائیل بود که سود‌های هنگفتی را به جیب دولت اشغالگر سرازیر خواهد کرد».
همچنین «ماهر الطاهر» یکی از رهبران جبهه خلق برای آزادی فلسطین به شدت از اقدامات امارات در عادی‌‌سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی انتقاد کرد. الطاهر به شبکه خبری المیادین گفت: «ما در برابر مرحله جدیدی در جهان عرب قرار داریم... اردوگاه دشمن نیز متشکل از آمریکا، تل‌آویو و ارتجاع عرب است». وی ادامه داد، ارتجاع عرب از سال ۱۹۴۸ تاکنون در حال توطئه علیه ملت فلسطین بوده، ولی این توطئه به صورت مخفیانه و «در زیر میز» بوده است. این رهبر فلسطینی خاطر نشان کرد، بحران رژیم صهیونیستی این است که محور مقاومت قدرت بگیرد، به ویژه «مقاومت قدرتمند در لبنان و غزه». الطاهر بر این باور است که سعودی نیز به دور از اتفاقات بین تل‌آویو و ابوظبی نیست، بلکه این اتفاقات با هماهنگی ریاض رخ داده است. وی تأکید کرد که اقدامات عادی‌سازانه برای مقابله با محور مقاومت است؛ زیرا این محور، «خطر واقعی برای اسرائیل است».
«مشیر المصری» سخنگوی فراکسیون پارلمانی حماس نیز به شدت از خیانت امارات انتقاد کرد. المصری به شبکه خبری المیادین گفت که روز دوشنبه (روز نخستین پرواز مستقیم بین رژیم صهیونیستی و امارات) یک روز تیره بوده و اقدام امارات نیز یک خنجر از پشت به ملت فلسطین است. وی با بیان اینکه این اقدام حکام امارات، اقدامی موهن است، تأکید کرد، این حکام در تلاش هستند که از رهگذر چنین اقداماتی طرح تحمیلی موسوم به «معامله قرن» را اجرایی کنند. معامله قرن طرح ادعای آمریکا برای «صلح» بین مردم فلسطین و رژیم صهیونیستی است. در این طرح، دیگر کشور مستقلی به نام فلسطین تشکیل نخواهد شد و قدس نیز متعلق به صهیونیست‌ها خواهد بود. المصری با تأکید بر اینکه امارات با این اقدامات در پی «بزک کردن چهره اسرائیل» است، گفت: «آنان (حکام امارات) امروز لباس صهیونیستی به تن دارند، نه لباس عربی».
از سوی دیگر، همزمان با نخستین پرواز رسمی هواپیمای رژیم صهیونیستی به امارات، کویت عبور این هواپیما از آسمان این کشور را تکذیب کرد. برخی منابع دولتی کویت تأکید کردند که هواپیماهای اسرائیلی هرگز از حریم هوایی کویت برای رسیدن به امارات عبور نمی‌کند.
انتقاد گسترده از اقدام سعودی
از سوی دیگر، مقامات سعودی به دلیل اینکه به هواپیمای رژیم صهیونیستی اجازه عبور از حریم هوایی عربستان به سمت امارات را دادند، هدف انتقاد شدید قرار گرفته‌اند. کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند، عربستان در حالی که از ورود برادران مسلمان به خاک این کشور برای انجام مراسم حج و عمره جلوگیری می‌کند و حتی به هواپیماهای قطری اجازه عبور از آسمان خود را نمی‌دهد، به هواپیمای صهیونیستی اجازه عبور داد. "عیسی بن ربیعه" کاربر عرب در توئیتر نوشت: «رژیم صهیونیستی به سمت کشور دوم خود رو کرد و پرواز هواپیمای اسرائیلی از تل‌آویو به سمت امارات رفت».
روابط دیرینه رژیم صهیونیستی
با ارتجاع عرب
در حالی که انتقادات به امارات برای عادی ‌سازی روابط با رژیم صهیوینستی ادامه دارد روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارونوت، در گزارشی نوشت که هواپیمایی که روز دوشنبه از تل‌آویو به ابوظبی پرواز کرد، اولین پرواز در نوع خود نبود و نتانیاهو نیز دو سال پیش به ابوظبی رفته بود. بنابراین گزارش،
«یوسی کوهن» رئیس‌سازمان موساد نیز در این سفر نتانیاهو را همراهی کرده و «محمد بن زاید» ولیعهد امارات نیز از آنها استقبال کرده است و از آن زمان روابط دو جانبه رو به توسعه بوده اما اولین مقدمات توافق فعلی یک سال پیش در دیداری در واشنگتن انجام شد. در این دیدار«مئیر بن شبات» رئیس‌شورای امنیت اسرائیل، «رون دریمر» سفیر تل‌آویو در واشنگتن و نمایندگان امارات حضور داشتند. به نوشته این روزنامه، دیدار نتانیاهو و بن زاید در یک فضای مثبت صورت گرفت و پس از دیدار نیز روابط دو طرف ادامه پیدا کرد.
بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز روز دوشنبه گفت که طی سال‌های گذشته با سران سودان، سلطنت عمان و چاد و برخی کشورهای دیگر دیدار داشته است. وی افزود: «زمانی که دیدم پرچم‌های ما در امارات برافراشته شدند احساس خرسندی و افتخار کردم. این آغاز روندی جدید است و طی 25 سال گذشته برای چنین روزی تلاش کرده‌ام.»