ساندی تلگراف منتشر کرد
تصاویر هولناک از دهها مرد گرسنه و نیمه عریان در زندانهای آلسعود
یک نشریه انگلیسی با انتشار عکسهای درز یافته توسط بازداشت شدگان مهاجر اتیوپی در زندانهای عربستان، به وضعیت اسفناک این مهاجران پرداخت.
عربستانِ بدون روتوش با عربستان معرفی شده در رسانهها بسیار تفاوت دارد. آلسعود با در اختیار داشتن بزرگترین صادرات نفت در جهان به دلارها و ثروتهای هنگفتی دست پیدا کرده است. اما سهم مردم این کشور تقریبا هیچ بوده و بارها گزارشهایی از فقر و بیخانمانی برخی از مردم عربستان منتشر شده است. رفتار و نوع برخورد شاهزادههای سعودی با کارگران و مهاجران سایر کشورها نیز بسیار نامناسب بوده و تاکنون گزارشهایی از این برخوردها منتشر شده است.
در ادامه این گزارشها، نشریه انگلیسی «ساندی تلگراف» از شرایط اسفناک و غیر انسانی عربستان علیه مهاجران آفریقایی که در بازداشتگاههای سعودی هستند، خبر داد و تاکید کرد که آنها در این بازداشتگاه رها شدهاند تا جان خود را از دست بدهند.
به گزارش تسنیم، این نشریه اعلام کرد که عربستان در سایه شیوع اپیدمی کرونا، صدها مهاجر را در شرایط سخت و بحرانی تحت بازداشت قرارداده است. بر اساس گزارش نشریه ساندی تلگراف، تصاویر وحشتناکی از وضعیت اسفناک مهاجران آفریقایی دربازداشتگاههای عربستان توسط تلفنهای همراه بازداشت شدگان به صورت مخفیانه گرفته شده و به منابع این روزنامه درز یافته که این تصاویر دهها مرد گرسنه و نیمه عریان را در یک اتاق کوچک احاطه شده توسط سیم خاردار نشان میدهد.
این نشریه تصویر جسد مهاجری بر روی پتوی ارغوانی در وسط اتاق را نشان میدهد که در اثر گرما جان خود را از دست داده است. این درحالی است که بازداشت شدگان دسترسی به آب و مواد غذایی برای زنده ماندن ندارند. تصویر دوم آنقدر وحشتناک و دردناک بود که روزنامه مذکور آن را منتشر نکرده و تصویر یک مرد جوان آفریقایی بود که از پنجره اتاق آویزان شده بود که به گفته دوستانش به خاطر شرایط دردناک دست به خودکشی زده است.
مهاجران آفریقایی که آثار شکنجههای سعودی بر بدنشان به خوبی نمایان است اعلام کردند که نگهبانان زندان آنها را مورد ضرب و شتم قرارداده و به آنها توهین میکنند. «ابیبی الاثیوبی» که به مدت چهار ماه در بازداشتگاه به سر برده، اعلام کرده که:« جهنم اینجاست و با ما مانند حیوانات رفتار میشود و هرروز مورد ضرب و شتم نگهبانان قرار میگیریم.» وی افزود:« وقتی به این نتیجه میرسم که هیچ راهی برای رهایی از اینجا وجود ندارد، قصد خودکشی میکنم و این همان کاری است که دیگران انجام دادهاند.» ابیبی از طریق تلفن همراهی که مخفیانه به وی در بازداشتگاه رسیده بود، صحبت میکرد. الاثیوبی در ادامه خاطرنشان کرد که جرم من تنها ترک کشورم برای جست وجوی زندگی بهتری بود؛ اما آنها با شوک برقی ما را شکنجه کردند؛ گویا که ما قاتل هستیم.
این عکسها و تصاویراندوهناک از مهاجران آفریقایی خشم واندوه بسیاری از فعالان حقوق بشر را برانگیخته است. «ادم کوغل» عضو سازمان دیدهبان حقوق بشر و ناظر امور عربستان تصریح کرد که تصاویر منتشر شده از وضعیت بحرانی بازداشت شدگان آفریقایی در عربستان نشان میدهد که مقامات سعودی بدون احترام به مهاجران و توجه به جانشان، آنها را در شرایط آلوده نگه میدارند و رفتار غیرانسانی با آنها دارند. نشریه ساندی تلگراف تصریح کرد که عربستان از کارگران در آسیا و آفریقا بیگاری میکشد و در سال 2019 تعداد کارگران خارجی در عربستان به 6 میلیون و 600 هزار نفر رسیده که بسیاری از آنها در شرایط بسیار سختی کار میکنند. این کارگران معمولا در بخشهای ساخت و ساز،
صنایع دستی و خدمات منزل فعالیت میکنند. بیشتر کارگران از جنوب آسیا و شاخ آفریقا به عربستان مهاجرت کردهاند. این نشریه در پایان نوشت که جامعه عربستان با تبعیض طبقاتی و نژادی آمیخته شده است، آفریقاییها از حقوق قانونی برخوردار نیستند و بسیاری از آنها به دلیل سوءاستفاده نژادی کارفرمایان، شکایت دارند.