در دریای چین جنوبی آغاز شد
دور تازه رزمایش نیروی دریایی چین مقابل ماجراجوییهای آمریکا
در پی حضور ناوهای آمریکایی در منطقه، چین دور دیگری از رزمایش نظامی در دریای چین جنوبی را آغاز کرده است.
سرویس خارجی-
چین سالیانی است که بر سر مالکیت بخشهایی از آبهای دریای چین جنوبی با همسایههای خود اختلاف دارد که این اختلاف ها این روزها قرین شده با تنشهای بیسابقه پکن-واشنگتن. آمریکا و برخی همپیمانانش نیز به بهانه همین مناقشات سیاسی-حقوقی بر سر آبهای دریای چین جنوبی ناوهای خود را روانه این منطقه کردهاند. آمریکا حتی رزمایش در این دریا برگزار کرد. چین در قبال این اقدامات ساکت ننشست و یک رزمایش نظامی در این آبها به پا کرد.
حالا چین در حال برگزاری دور دیگری از رزمایش نظامی در دریای چین جنوبی است. همه میدانیم که چین و همسایگانش در ادعاهای ارضی خود هم نظر نیستند و بر سر مالکیت این آبها اختلاف دارند؛ اما اهمیت این آبها برای چیست؟ دریای چین جنوبی افزون بر اینکه یک مسیر کشتیرانی مهم برای تجارت جهانی است، حوزهای غنی از ذخایر شیلات، نفت و گاز نیز به حساب میآید؛ همین کافی است تا اهمیت آن فهم شود. اما مسئله دیگر مسئله تثبیت قدرت است. آمریکا خوش ندارد که ادعای چین درمورد این آبها بیمعارض بماند و تثبیت شود، چرا که این یعنی اعتراف به اینکه آمریکا و خطکشیهایش دیگر اثر ندارد.
ایسنا در این باره به نقل از خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نوشته، اداره امنیت دریایی چین اعلام کرد، این رزمایش از روز دوشنبه این هفته (دیروز) تا یکشنبه آینده ادامه خواهد داشت. دولت چین همچنین با هشدار از کشتیهای پیرامونی خواسته این کشتیها فاصله پنج مایل دریایی (۹.۲۶ کیلومتری) را از حوزه رزمایش حفظ کنند اما جزئیات بیشتری مطرح نکرد.
گفتنی است، آمریکا همواره تقریباً همه ادعاهای چین در دریای چین جنوبی را بیهیچ شائبهای رد میکند و عملاً در این مناقشه جانب فیلیپین، ویتنام، مالزی،اندونزی و برونئی را میگیرد، در واقع این مسئله را نیز ضمیمه میکند به «جنگِ اقتصادی، دیپلماتیک، سیاسی و امنیتی» خود با چین و اینگونه مناقشاتِ پکن-واشنگتن را تعمیق میبخشد. البته فقط این کشورهای همسایه نیستند، استرالیا نیز که این آبراهه استراتژیک برایش بسیار مهم است، وارد مناقشه شده است.
نماینده آمریکا در مراسم ضد چینیِ تایوان
«ویلیام برنت کریستنسن» مدیر دفتر آمریکا در ادامه این تنشها، در تایوان و در اوج تنشهای واشنگتن و پکن بر سر مسائل مختلف، در یک مراسم در تایوان به مناسبت شصت و دومین سالگرد حمله چین به جزیره «کینمن» شرکت کرد. به گزارش فارس، این مراسم روز یکشنبه به منظور محکوم کردن حمله سال ۱۹۵۸ چین به جزیره «کینمن» برگزار شده بود.
این تنشها در حالی است که «دونالد ترامپ»، در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» ادعا کرده، چینیها شدیداً خواهان پیروزی جو بایدن در انتخابات هستند، چرا که میدانند با این کار آنها صاحب بایدن و آمریکا خواهند شد!