kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۶۲۹۸
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۰

رأی مبهم و دو پهلوی لاهه درباره قتل حریری پس از 15 سال

دادگاه بین‌المللی لاهه ویژه بررسی ترور «رفیق حریری» پس از 15 سال از این واقعه، تلاش کرد اتهامات علیه اعضای وابسته به حزب‌الله لبنان را همچنان تکرار کند.


رفیق حریری ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ (16 بهمن 1383) طی یک انفجار در مسیر کاروانش در بیروت ترور شد و دیروز پس از 15 سال بالاخره حکم نهایی پرونده ترور او اعلام ‌شد، البته تقریباً همان‌طور که کم و بیش پیش‌بینی می‌شد، این رای مبهم و دو پهلو بوده است و لاهه تلاش کرد، در‌باره جنبش حزب‌الله لبنان و دولت سوریه، باز هم شبهه افکنی کند.
دادگاه بین‌المللی ویژه بررسی ترور رفیق حریری روز سه شنبه در هلند برگزار شد. بر اساس گزارش روزنامه «النهار»، جلسه دادگاه از ساعت ۱۲ به وقت بیروت (۱۳:۳۰به وقت تهران) آغاز شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی «النشره»‌، دادگاه مدعی شد که «سلیم جمیل عیاش»، «حسن حبیب مرعی» و «مصطفی بدرالدین » (از اعضای حزب‌الله) از یک شبکه ارتباطی برای هماهنگی جهت ترور حریری با بیش از 2/5 تن مواد منفجره استفاده کرده‌اند.
دادگاه اعلام کرد متهمان سلیم عیاش، حسن مرعی، « حسین عنیسی»‌، «اسد صبرا» به علاوه مصطفی بدرالدین (اعضای حزب‌الله) شریک انجام این ترور بوده‌اند.
به گزارش فارس، در ادامه دادگاه انگشت اتهامات را به سمت سوریه دراز کرد و مدعی شد، سوری‌ها قصد تحمیل نامزدهای خود در انتخابات لبنان را بر رفیق حریری داشته‌اند و سوریه اصرار داشته که دوره ریاست‌جمهوری «امیل لحود» تمدید شود، اما قبل از ترور حریری، متحدان وی به پایان «تسلط سوریه» در لبنان فرا خوانده بودند.
البته دادگاه سپس با طرح این ادعا که چه بسا حزب‌الله و سوریه از ترور رفیق حریری سود برده باشند، اذعان کرد: «هیچ دلیلی مبنی بر دخالت مستقیم سوریه و دست داشتن رهبری حزب‌الله در این ترور وجود ندارد و سید حسن نصرالله (دبیرکل حزب‌الله) و رفیق حریری روابط خوبی با یکدیگر داشته‌اند»!
گفتنی است نظر این دادگاه در حالی مطرح می‌شود که اجماعی بین غربی‌ها و طرفداران منطقه‌ای آنان شکل گرفته که حزب‌الله را در فشار قرار دهند: از تروریستی خواندن شاخه سیاسی حزب‌الله توسط آلمان و بعدها لیتوانی تا فشار برای تغییر کارکرد نیروهای یونیفل سازمان ملل برای خلع سلاح حزب‌الله و...
لازم به ذکر است، سید دبیرکل حزب‌الله لبنان، در سخنرانی 24 مرداد خود به مناسبت چهاردهمین سالروز پیروزی مقاومت لبنان در جنگ ۳۳ روزه (۲۰۰۶) گفته بود، حکم این دادگاه به احتمال زیاد علیه مقاومت باشد چرا که نتیجه تحقیقات از پیش مشخص است و موضع حزب‌الله رد همه اتهام‌ها علیه نیروهایش است. از نظر حزب‌الله، این حکم دادگاه مثل این است که گویا صادر نشده است. او همچنین از لبنانی‌ها خواسته بود در رابطه با این حکم هشیار باشند، چرا که برخی تلاش خواهند کرد برای حمله به مقاومت در لبنان، از این حکم سوءاستفاده کنند.