رئیس قوه قضائیه:
افشاگریها درباره تخلفات و مفاسد اگر به اقدام مورد انتظار مردم منتهی نشود مؤثر نخواهد بود
رئیس قوه قضائیه گفت: مردم خواستار رسیدگی به کاستیها، نارساییها و برخورد متناسب با خیانتها، تخلفات و مفاسد هستند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در جلسه دیروز شورای عالی قوه قضائیه اظهار داشت: پروندههایی که در قوه قضائیه تشکیل میشود یا گزارشهایی که به این قوه میرسد، با دقت و حوصله و بر اساس قانون و عدالت مورد رسیدگی قرار میگیرند.
رئیسی با بیان اینکه قضات متعهد و پرتلاش دستگاه قضا تحت تأثیر جوسازیها و فشارها قرار نگرفته و دین خود را به دنیای دیگران نمیفروشند و ملاک آنها در دادرسیها، حقیقت و اجرای عدالت است، به صاحبان قلم و تریبون و چهرههای متنفذ سیاسی و اجتماعی توصیه کرد که از پیشداوری و گمانهزنی پرهیز کرده و حوصله به خرج داده و اجازه دهند گزارشهایی که به قوه قضائیه میرسد، بر اساس عدالت مورد رسیدگی قرار گیرد.
پیشداوری درست نیست؛
افشاگری بدون اقدام هم بیفایده است
وی با بیان اینکه مردم خواستار رسیدگی به کاستیها، نارساییها و برخورد متناسب با خیانتها، تخلفات و مفاسد هستند، خاطرنشان کرد: افشاگریها درباره تخلفات و مفاسد هم اگر به اقدام و عمل مورد انتظار مردم منتهی نشود، برای جامعه اعتمادآفرین و مؤثر نخواهد بود.
پس از هماندیشی با کارشناسان نظر قوه قضائیه
درباره طرح نفتی را به دولت منتقل کردیم
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به طرح نفتی دولت گفت: این طرح در شورای هماهنگی سران قوا مطرح شده و قوه قضائیه هم مانند دیگر قوا نظراتش را پس از هماندیشی با کارشناسان اقتصادی اعلام و به دولت منتقل کرده است.
رئیسی ابراز امیدواری کرد که دولت شرایط اعلامشده از سوی نخبگان اقتصادی و دستگاه قضایی را بهصورت جامع در طرح نفتی خود لحاظ نماید تا اجرای آن گرهگشای مسائل و مشکلات کشور و مردم باشد.
استعلام فهرست حسابهای بانکی
از طریق کد ملی
در این نشست، زارعپور، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به دستور هفته گذشته رئیس دستگاه قضا برای ساماندهی استعلامات از وضعیت حسابهای بانکی افراد در جریان دادرسی که باعث دشواریهایی برای مردم شده بود، گفت: طبق توافق صورتگرفته با بانک مرکزی برای حل این مشکل، امکان استعلام از طریق کد ملی افراد برای اطلاع از فهرست بانکهایی که در آنها حساب دارند، از میان ۳۵ بانک و مؤسسه اعتباری کشور فراهم شده است و به زودی امکان استعلام برخط وضعیت حسابها نیز برای محاکم فراهم خواهد شد تا مردم برای استعلامها مجبور به مراجعه حضوری به بانکها نباشند.
گزارش معاون بینالملل قوه قضائیه
از ششمین دوره جایزه حقوق بشر اسلامی
دکتر علی باقری معاون بینالملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز در گزارشی با اشاره به برگزاری مراسم ششمین دوره اهدای جایزه حقوق بشر اسلامی به بیان ویژگیهای متمایز این دوره پرداخت.
رئیسی در واکنش به گزارش دبیر ستاد حقوق بشر، به مأموریتی که رهبر انقلاب برای قوه قضائیه در حوزه بینالملل تعیین کرده بودند اشاره کرده و گفت: احیای ظرفیت بینالمللی قوه قضائیه از وظایفی است که رهبر معظم انقلاب برعهده این دستگاه قرار دادند و احیای این ظرفیت میتواند بخشی از مشکلات ما در حوزه بینالملل را حل کند.
تأمین ارز برای ۳۵ هزار تُن
نهاده دامی وارداتی از روسیه
در ادامه نشست، رئیس سازمان بازرسی کل کشور به ارائه گزارشی از پیگیریهای این سازمان برای حل مشکلات مربوط به واردات نهادههای دامی پرداخت و گفت: با پیگیریهای صورتگرفته سازمان بازرسی، ارز مورد نیاز برای ۳۵۰ هزار تُن نهاده دامی از سوی بانک مرکزی تخصیص یافته و نسبت به ترخیص چهار کشتی به ظرفیت ۱۵۰ هزار تُن نهاده دامی نیز اقدام شده است.
حجتالاسلام درویشیان همچنین درخصوص تخصیص ارز برای واردات ۳۵ هزار تُن نهادههای دامیاز روسیه که از اردیبهشت ماه در انتظار تأمین ارز مورد نیاز بوده نیز توضیح داد که بانک مرکزی در روزهای آینده اقدام به تأمین و تخصیص ارز خواهد کرد.
به گفته وی، دیروز جلسهای نیز برای نظارت بر نحوه توزیع نهادههای دامیو نحوه قیمتگذاری مرغ و جوجه یک روزه برگزار شد.
معرفی ۲ مدیر متخلف
بهخاطر عرضه خارج بورس محصولات فولادی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین گزارشی از پیگیریهای این سازمان برای بررسی وضعیت بازار فولاد ارائه کرد و گفت: در ۶ ماهه ابتدای سال ۹۸، بیش از دو میلیون و ۸۰۰ هزار تُن محصولات شرکتهای فولادی در خارج از شبکه بورس کالا عرضه شده که در این راستا دو نفر از مسئولان سازمان حمایت از مصرفکنندگان به دلیلترک فعل به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری ریاستجمهوری معرفی شدند.
تشکیل ۶۴۰ پرونده در تعزیرات
و کاهش ۲ هزار تومانی هر کیلو فولاد
وی افزود: ۶۴۰ پرونده تعزیراتی به ارزش ۳۹ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ بابت تخلفات شرکتها در عرضه محصولات فولادی به سازمان تعزیرات ارسال شده که بنا بر گزارش وزارت صمت و شرکتهای تولیدکننده، در نتیجه این اقدامات تاکنون قیمت هر کیلو فولاد به میزان دو هزار تومان در بازار کاهش داشته که این روند هنوز مطلوب ما نیست و پیگیریها را برای عرضه همه محصولات در بورس کالا ادامه خواهیم داد.
رئیس قوه قضائیه در واکنش به این گزارش اظهار داشت: من نیز گزارش مربوط به وضعیت بازار فولاد را در رسانه ملّی دیدم که بسیار تأسفبرانگیز بود. سازمان بازرسی مطابق قانون اختیار دارد که اگر در نتیجه تحقیقات متقن خود به ادلهای برای فساد رسید، اقدام قانونی لازم را انجام دهد و آن را به اطلاع مردم برساند.
رئیسی تصریح کرد: برای مردم این سؤال پیش میآید که تولیدات دستگاههایی که تولیدکننده هستند به کجا میرود که مجبورند آن را از بازار سیاه تهیه کنند؟ یک خبرنگار از روی حس مسئولیت خود این مسائل را پیگیری میکند و به نتیجه هم میرسد، اما سازمان بازرسی باید بر اساس وظیفه قانونی خود با این مسائل برخورد کند.
تلاش ثمربخش دادستان کل
برای حل مشکلات کارگران هپکو
دادستان کل کشور نیز با اشاره به جلسه روز چهارشنبه هفته گذشته خود با مسئولان استان مرکزی برای رسیدگی به مسائل و مشکلات شرکت هپکو، گفت: در جلسهای که با حضور معاون استاندار مرکزی و مدیران شرکت هپکو و دیگر مسئولان مربوطه برگزار شد، به تصمیمات خوبی رسیدیم و اقدامات خوبی شده که اعلام رضایت کارگران را هم به دنبال داشته است.
حجتالاسلام منتظری با اشاره به دیدار خود با مسئولان سازمان تأمین اجتماعی که دولت شرکت هپکو و ۷ شرکت بزرگ دیگر را به این سازمان واگذار کرده، از جلسه امروز خود با استاندار مرکزی نیز خبر داد و تأکید کرد: حل مشکلات کارگران هپکو، تا حصول نتیجه با جدیت پیگیری خواهد شد.
دادستان کل کشور همچنین با اشاره به مشکلات زندانها و زندانیان و تقدیر از اقدامات رئیس سازمان زندانها برای بهبود وضعیت زندانیان در مدت اخیر، از برنامههای دادستانی کل کشور برای سرکشی دورهای دادستانها و معاونان آنها از زندانها خبر داد.