kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۳۴۶۵
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۲
عراقچی در هرات:

«فاطمیون» مانع حضور داعش در افغانستان و ایران شد

معاون سیاسی وزیر خارجه در سفر به کابل اظهارداشت که فاطمیون به‌صورت داوطلبانه با تروریسم و داعش مبارزه می‌کنند و انتظار تقدیر از آنها را داشتیم، اگر با دشمن تکفیری در سوریه نمی‌جنگیدیم باید در کابل و تهران با آنها مواجه می‌شدیم.

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در نشست «چشم‌انداز روابط ایران و افغانستان، چالش‌ها و فرصت‌ها» گفت که در روند صلح افغانستان باید گروه‌های مختلف موجود در این کشور از جمله طالبان مشارکت کنند.
طالبان یک واقعیت در افغانستان است
وی افزود: طالبان یک واقعیت در افغانستان است و مذاکرات صلح نیز به‌سمتی برود که در چارچوب قانون اساسی و دولت این کشور در فضایی همراه با آرامش و صلح برگزار شود.
عراقچی در این نشست درباره نقش ایران اظهارداشت: ما دخالتی در افغانستان نمی‌کنیم و تصمیم نهایی را دولت و ملت افغانستان می‌گیرند.
سند دفاعی و امنیتی ایران و افغانستان؛
مقابله با تروریسم و قاچاق مواد مخدر
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با ارائه توضیحاتی در ارتباط با سند دفاعی و امنیتی دو کشور که به امضا خواهد رسید، گفت: این سند که بخشی از سند جامع بین دو کشور است، صلح بین دو کشور را به یک امر دائمی تبدیل خواهد کرد و دو کشور در هیچ‌گونه ائتلاف، اتحاد و پیمانی با کشوری ثالث علیه کشور طرف مقابل شرکت نخواهند کرد.
 وی ادامه داد: در صورتی که این سند نهایی شود باید به امضای رؤسای جمهور افغانستان و ایران برسد، این سند بر موضوع مقابله با تروریسم و همکاری دو کشور در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر نیز تأکید دارد.
از دولت افغانستان حمایت می‌کنیم
عراقچی خاطرنشان کرد: ارزش همکاری بین افغانستان و ایران فراتر از ارزش یک سند است در واقع امضای این سند به‌معنای حمایت ایران از دولت افغانستان است و مذاکراتی که به‌رهبری و مالکیت دولت افغانستان برای تحقق صلح در این کشور برگزار می‌شود، ما فقط دولت موجود در افغانستان را مشروع می‌دانیم همان‌طور که‌اشاره شد معتقدیم روند صلح در افغانستان باید مسیری را طی کند که در آن شاهد مشارکت فراگیر گروه‌های مختلف موجود در افغانستان باشیم.
اگر با داعش در سوریه نمی‌جنگیدیم...
به گزارش افق، وی در پاسخ به پرسشی درباره «فاطمیون» ابراز کرد: من انتظار داشتم که از هموطنان خودتان تقدیر کنید، زیرا آنها کسانی هستند که به‌صورت داوطلبانه در راه مبارزه با تروریسم و داعش تلاش کردند. ما باید این حقیقت را بپذیریم که اگر با این دشمن تکفیری در سوریه نمی‌جنگیدیم، باید در خیابان‌های کابل و تهران با آنها می‌جنگیدیم گرچه اکنون نیز رگه‌هایی از داعش در برخی از نقاط افغانستان وجود دارد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: صلح و ثبات در افغانستان متضمن صلح و ثبات در ایران است و بالعکس و این مسئله نه‌تنها شامل صلح و امنیت بلکه رفاه و پیشرفت در دو کشور نیز می‌شود.
عراقچی تأکید کرد: در روابط دو کشور ایران و افغانستان هیچ مشکل اساسی و جدی وجود ندارد البته مشکلات مقطعی وجود دارد که گاهی پیش می‌آید و باید از مسیر گفت‌وگو آنها را حل کنیم.
 ممانعت از حضور خبرنگار شبکه معاند
 در نشست ایران و افغانستان
گفتنی است عباس عراقچی، در نشست «چشم‌انداز روابط ایران و افغانستان، چالش‌ها و فرصت‌ها» که در کابل برگزار شد در اقدامی تحسین برانگیز به خبرنگار شبکه معاند فارسی زبان، اجازه شرکت در این نشست را نداد.