kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۳۱۱۵
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۶
در جلسه دیروز شورای‌عالی قوه قضائیه انجام شد

بررسی پیش‌نویس بخشنامه نحوه رسیدگی به ترک فعل‎های خسارت‌بار مسئولان

در جلسه دیروز شورای عالی قوه قضائیه بررسی پیش‌نویس بخشنامه رئیس‌دستگاه قضا درخصوص نحوه رسیدگی به ترک فعل‎های خسارت‌بار مسئولان از حیث مسئولیت مدنی و مسئولیت کیفری مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس‌قوه قضائیه در جلسه شورای عالی این قوه،فرمایشات رهبر معظم انقلاب در جمع نمایندگان مجلس را سرلوحه کار مسئولان دانست و گفت: ضرورت انسجام و وحدت ملی به‌ویژه همکاری قوای سه‌گانه از جمله نکات مورد تاکید رهبر انقلاب است و ما در قوه قضائیه خود را موظف به همکاری با دولت، مجلس و همه نهاد‌های انقلاب اسلامی می‎دانیم تا توطئه دشمنان انقلاب اسلامی را خنثی کرده و از زندگی مردم به‌ویژه در حوزه مسائل معیشتی و اقتصادی گره‌گشایی کنیم.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی با درخواست از همکاران خود در دستگاه قضا برای افزایش همکاری و مساعدت با سایر بخش‎ها همچون گذشته، افزود: این همکاری و مساعدت انشاالله بیشتر خواهد شد تا ما در کشور همصدا با هم علیه دشمنان و همکار با هم برای خدمتگزاری به مردم باشیم.
رئیسی در همین زمینه با ‌اشاره به لزوم سیاست‌گذاری صحیح در استفاده از منابع بانکی برای حل مشکلات مردم اظهار داشت: به‌عنوان مثال اگر آنچه که از پول مردم در اختیار نظام بانکی است، در تولید به‌کار گرفته شود، حتما گره‌گشایی از کشور خواهد بود، اما اگر این سرمایه تبدیل شد به برج‌سازی و انباشت سرمایه در بخش‎های مختلف بانک شد بدون اینکه سرمایه درتولید به‌کار گرفته شود، حتما برای کشور مشکل ایجاد می‌کند.
 برخورد‌های قضایی
با متخلفان و قانون‌شکنان
جایگزین سستی مدیریتی نخواهد شد
وی، عزم دستگاه قضا برای برخورد قضائی با متخلفین، متجاسرین به قانون، قانون‌شکنان و مفسدین را جدی دانست و گفت: برخورد قضایی حتما جایگاه خودش را دارد، اما این برخورد‌ها به هیچ عنوان جایگزین سستی مدیریتی نخواهد شد. در حوزه مدیریتی باید یک کار مقتدرانه، برنامه‌ریزی شده و قوی برای حل مشکلات مردم شکل بگیرد.
رئیس ‌قوه قضائیه حفظ امنیت جامعه را خط قرمز دستگاه قضا عنوان کرده و افزود: هجمه‎های اخیر به قوه قضائیه مربوط به عزم راسخ این قوه و قضات شریف ما نسبت به برخورد با مفسدین و قانون‌شکنان و افرادی است که می‎خواهند امنیت کشور را به خطر بیاندازند. حفظ امنیت جامعه برای همه ما یک مسئله بسیار حیاتی است و اجازه نمی‌دهیم که دشمنان امنیت جامعه را مختل کنند.
مقایسه عملکرد ایران
 و برخی کشور‌های مدعی حقوق بشر
 در موضوع حقوق زندانیان
رئیسی، با مقایسه عملکرد جمهوری اسلامی ایران و برخی کشور‌های مدعی حقوق بشر در موضوع حقوق زندانیان در ایام کرونا گفت: کرونا که تنها مسئله کشور ما نبود، اما ببینید که رفتار ما با زندانیان چگونه بود، رفتار دیگر کشور‌ها چطور بود؟ کاری که توسط جمهوری اسلامی شد برای همه کشور‌ها خیره‌کننده بود که بیش از ۱۰۰ هزار نفر به مرخصی رفتند و امروز مرحله دوم در دست بررسی است. این کاری است به خاطر اعتقاد ما به دین، قانون، و حقوق انسانی صورت گرفته و جز مبانی انقلاب اسلامی است. اما ببینید رفتار آنها با زندانی چطور است؟ اصلا ببینید بازداشت‌ها و بازجویی‌هایشان چطور انجام می‎شود.
 قصور شهرداری تهران و وزارت بهداشت نسبت به نظارت بر تغییر کاربری
محل کلینیک سینا
در این جلسه حجت‌الاسلام درویشیان رئیس‌سازمان بازرسی کل کشور با ارائه گزارشی در مورد بررسی اماکن ناایمن در شهر تهران، از تدوین گزارش بررسی ۴۳۰ مرکز درمانی و بیمارستانی و صدور و ابلاغ اخطار برای مراکزی که ایمنی لازم را نداشته‌اند خبر داد و در حادثه کلینیک سینا نیز از قصور شهرداری تهران و وزارت بهداشت نسبت به نظارت بر تغییر کاربری محل کلینیک بدون در نظر گرفتن ملاحظات ایمنی خبر داد.
 تمام ترک فعل‌ها و قصور‌ها
 باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد
رئیس‌دستگاه قضا با ‌اشاره به گزارش رئیس‌سازمان بازرسی کشور درباره حادثه کلینیک سینا گفت:کوتاهی‎ها را خوب پیگیری کنید. ما باید در این کشور قصور‌ها را در دوره‎های مختلف پیگیری کنیم، اگر پیگیری نکردیم، نتیجه‌اش می‌شود ده‎ها انفجار و آتش‌سوزی. کشور باید بر یک میزان بچرخد مگر می‌شود که هرکسی در دوره خود کوتاهی کند بدون آنکه تعقیب بشوند. تمام ترک‌فعل‌ها و قصور‌ها باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد، چون موجب خسارت جدی در کشور می‌شود.
 زمینه پیگیری قضایی حقوقی
ترور سردار سلیمانی
با گزارش گزارشگر سازمان ملل
در این جلسه معاون بین‌الملل قوه قضائیه نیز با ‌اشاره به گزارش گزارشگر سازمان ملل درباره ترور شهید سلیمانی، برخی موارد این گزارش را موارد مهمی دانست که زمینه پیگیری قضائی حقوقی این ترور رو بیش از پیش فراهم می‎کند.
علی باقری با ‌اشاره به برخی از نکات این گزارش گفت: گزارشگر سازمان ملل اعلام کرده است که این برای اولین بار است که یک دولت در کشور ثالث مقام دولتی کشور دیگری را به قتل می‌رساند که اقدامی فاقد وجاهت قانونی است. سازمان ملل می‌گوید که آمریکا توانایی ارائه شواهدی که اثبات کند سردار سلیمانی خطر فوری برای شهروندان آمریکایی یا قتل افراد بوده است را نداشته‎اند.
باقری افزود: سازمان ملل ترور شهید سلیمانی را خلاف منشور ملل متحد دانسته و با ‌اشاره به متناقض بودن ادعا‌های آمریکا اعلام کرده است که حتی اگر آمریکا اثبات کند که ایران بر کتائب حزب‌الله تسلط دارد باز هم نمی‌تواند دلیلی بر ترور سردار سلیمانی باشد.
پیگیری خون حاج قاسم سلیمانی
 تعطیل‌بردار نیست
رئیس‌قوه قضائیه نیز در واکنش به این گزارش گفت: کار مربوط به پیگیری خون حاج قاسم سلیمانی تعطیل‌بردار نیست. دادستان تهران و معاون بین‌الملل، موضوع تعقیب قاتلین شهید سلیمانی و موارد طرح شده توسط گزارشگر سازمان ملل را در دستور کار قرار دهند.
گفتنی است، دستور جلسه اصلی دیروز جلسه شورای عالی قوه قضائیه بررسی پیش‌نویس بخشنامه رئیس‌قوه قضائیه درخصوص نحوه رسیدگی به ترک فعل‎های خسارت‌بار مسئولان از حیث مسئولیت مدنی و مسئولیت کیفری بود.