نبرد اطلاعاتی آمریکا و چین
اف.بی.آی هر 10 ساعت یک پرونده جاسوسی علیه چین باز میکند
رئیسپلیس فدرال آمریکا (افبیآی) مدعی شده است که هر ۱۰ ساعت یک پرونده جدید ضدجاسوسی علیه چین تشکیل میشود. این صحبتها عمق رویارویی واشنگتن-پکن را نمایان میکند.
دو سال پیش بود که رویارویی واشنگتن-پکن شدت گرفته و از آن زمان به بعد، با اِعمال محدودیت بر واردات کالا و اعمال تعرفهگذاریهای سنگین، ابعاد تازهای یافته است. طرفین واردات برخی کالاها از طرف مقابل را قطع و یا محدود کرده و بر برخی کالاهای یکدیگر تعرفههای سنگین وضع کردهاند، تا جنگ اقتصادی دو کشور بالا بگیرد. با همهگیری بیماری کرونا، یک جنگ تبلیغاتی نیز ضمیمه این جنگ اقتصادی شد و طرفین یکدیگر را به گونهای برای این بیماری و همهگیر شدنش متهم میکردند.
اما اینها تمام ماجرا نیست و حالا خبرهایی از جنگ اطلاعاتیِ این دو کشور میرسد؛ «کریستوفر ری»، رئیسپلیس فدرال آمریکا (افبیآی)، دراندیشکده راستگرای «هادسن» ادعا کرد که دولت چین کارزاری چند لایه و چند وجهی را علیه آمریکا آغاز کرده و با هدف قراردادن شهروندان خود در خارج از این کشور، از آنان میخواهد که به چین بازگردند.»
به گزارش ایرنا، ری گفته است: «به طور متوسط هر ۱۰ ساعت یک پرونده ضدجاسوسی مرتبط با چین تشکیل میدهیم و تقریبا نیمی از ۵ هزار پرونده ضدجاسوسی جاری در آمریکا مربوط به چین است.» او همچنین، آنطور که ایسنا از روزنامه «گاردین» نقل کرده است، عملیات ضد اطلاعات پکن را بزرگترین و طولانیترین تهدید علیه اطلاعرسانی و مالکیت معنوی کشور آمریکا و علیه اقتصاد آمریکا، خواند.