کابینه کاظمی رأی اعتماد گرفت
پرونده اخراج آمریکاییها روی میز نخستوزیر جدید عراق
«مصطفی کاظمی» با کسب رای اعتماد پارلمان، در حالی رسما نخستوزیر عراق شد، که مردم این کشور منتظر تصمیمات قاطع و مهم او در مبارزه با فساد و اخراج اشغالگران، خصوصا نظامیان آمریکایی هستند.
مصطفی کاظمی شامگاه پنجشنبه برای خود و اعضای کابینهاش، از پارلمان رای اعتماد گرفت. به گزارش خبرگزاری فارس، نخستوزیر جدید عراق در مراسم آغاز به کار رسمی که با حضور «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر پیشبرد امور دولت عراق برگزار شد گفت که ما قسم خوردیم که از این دولت حمایت کرده و اطمینان را برای شهروندان فراهم کنیم.
کاظمی در ادامه گفت: «دولت در راستای فراهم کردن راههای زندگی شایسته برای شهروندان عمل خواهد کرد.»
وی با تاکید بر تلاش دولت برای حفاظت از دستاوردهای تحقق یافته گفت که به حمایت از دولت و همکاری برای مقابله با چالشهای امنیتی، اقتصادی که با آن مواجه هستیم تاکید داریم. رئیسجمهور عراق ۲۱ فروردین، بعد از ناکامی و انصراف «عدنان الزُرفی» برای تشکیل کابینه، مصطفی کاظمی، رئیسسازمان اطلاعات، را مأمور تشکیل کابینه کرده بود. کابینه کاظمی در حال حاضر، هفت وزیر کم دارد و او باید تکلیف این صندلیهای خالی را مشخص کند.
پرونده اخراج آمریکاییها روی میز
جبهه مقاومت و مفتی اهل سنت عراق مسئله اخراج نظامیان آمریکایی را به نخستوزیر جدید یاد آور شدند؛ سازمان« بدر» با صدور بیانیهای، ابراز امیدواری کرد که کابینه کاظمی، «از پختگی سیاسی برخوردار باشد و بتواند تمامی مسئولیتهایی را که بر عهدهاش است، انجام دهد».
این سازمان یادآور شد که کابینه کاظمی باید «به سمت اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای خارجی از کشور، حرکت کند».
در همین ارتباط، «مهدی الصمیدعی» مفتی اهل سنت عراق، هم دیروز تشکیل کابینه را به نخستوزیر جدید این کشور را تبریک و خطاب به کاظمی گفت: «با رغبت و شجاعت، روی مسئله اخراج نیروهای آمریکایی از عراق، متمرکز شوید؛ زیرا این نظامیان، [نیروهای] قدرتمند و امین [عراق] را هدف قرار میدهند».
مردم در انتظار اقدامات شجاعانه
مردم عراق از کابینه جدید و شخص کاظمی انتظارات زیادی دارند، که مهمترین آنها اخراج آمریکاییها از این کشور است. به گفته کارشناسان، کاظمی تا این لحظه نشان داد که مرد تصمیمات قاطع نیست. اما اگر از اکنون نیز همین رویه ادامه پیدا کند، شرایط بر نخستوزیر جدید روزبهروز سختتر خواهد شد.
چیزی که اقشار مختلف عراقی تا کنون نشان دادهاند، این است که شخص اول سیاسی این کشور باید دو چالش مهم را حل کند؛ یکی اخراج اشغالگران و دیگری نیز مبارزه با فساد است و این هر دو مورد، اقدامات شجاعانه را میطلبد. خصوصا اینکه آمریکا هنوز همان رویه منافقانه قبلی را ادامه میدهد و قصد دارد به هر ترتیبی که شده، در عراق بماند.
در پی رای اعتماد کابینه به کاظمی، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا، طی یک تماس تلفنی، به کاظمی تبریک گفت. «محمد بن سلمان» ولیعهد رژیم سعودی، نیز از کاظمی دعوت کرد که به ریاض سفر کند. حال باید دید که کاظمی در شرایط جدید و به عنوان نخستوزیر چه میکند، آیا جانب آمریکا و عربستان را میگیرد و یا به سمت آمریکا و عربستان میلغزد؟