رئیس قوه قضائیه اعلام کرد
ارتقای کرامت مردم، مبارزه با فساد و رفع موانع تولید/ 3 اولویت دستگاه قضا در سال 99
رئیس قوه قضائیه گفت: کرونا مانعی در مسیر تحوّل دستگاه قضایی نیست بلکه باید از این فرصت برای انجام ایدههای تحولگرایانه بهره برد و به سوی شکلگیری یک دستگاه قضایی هوشمند گام برداشت.
به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در اولین جلسه شورای روسای دادگستری و دادستانهای مراکز استانها که به صورت مجازی برگزار شد، با قدردانی از همکاران دستگاه قضا که پس از شیوع کرونا عرصه خدمت را ترک نکرده و به مسائل مردم رسیدگی کردند، اظهار داشت: کرونا محدودیت ایجاد کرده اما مانعی در مسیر تحوّل دستگاه قضایی نیست بلکه باید از این فرصت بیش از پیش برای انجام ایدههای تحولگرایانه بهره برد.
رئیسی، دادرسی غیرحضوری، توسعه دادرسی الکترونیک، تغییر رویکرد سنّتی به رویکرد فناورانه در دستگاه قضایی و پیگیری روند حبسزدایی را از جمله اقداماتی دانست که میتوان در سایه شیوع کرونا عملیاتی کرد.
وی، سه اولویت کاری دستگاه قضایی در سال جدید را حفظ کرامت ارباب رجوع و کارکنان دستگاه قضایی، مبارزه با فساد و تلاش برای رفع موانع رونق و جهش تولید عنوان کرد.
گسترش عدل راهبرد فعالانه دستگاه قضاست
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه قوه قضائیه نباید با مسائل منفعلانه برخورد کند، اظهار داشت: گسترش عدالت راهبرد مهم دستگاه قضایی است که در قانون اساسی بر آن تأکید شده و ما نباید برای انجام وظیفه خود، منتظر دادخواست باشیم بلکه باید اقدامات ایجابی داشته باشیم. ماموریت قوه قضائیه احیای حقوق عامه است. تلاش برای احیای حقوق عامه، تلاش برای رعایت حقالناس است و انحصارگری و عدم شفافیت از موانع حقوق عامه است که دستگاه قضایی هم در کنار مسئولیت سایر دستگاهها، نقش مهمی در برخورد با آنها دارد.
رئیسی، پاسداری از آزادیهای مشروع را نیز وظایف مهم دستگاه قضایی دانست و افزود: قوه قضائیه هم باید با کسانی که آزادی مشروع مردم را سلب میکنند برخورد کند و هم باید به وظایف ایجابی خود در این زمینه عمل کنیم.
وی، تقویت مقوله پیشگیری از وقوع جرم، کاهش پروندههای قضایی، فعالتر شدن سامانه انتشار آرای قضایی و استفاده از ظرفیتهای مردمی و شوراهای حل اختلاف برای کاهش پروندههای قضایی را از دیگر ماموریتهای دستگاه قضا در سال جدید برشمرد و مورد تاکید قرار داد.
مراقب کروناهای اقتصادی، اخلاقی
و اجتماعی باشید
رئیس قوه قضائیه در ادامه با تشبیه جرم با کرونا گفت: کسی که دچار آسیب اجتماعی و کروناهای اخلاقی و اقتصادی شده، وقتی به مجموعه درمانگر و متخصص قضایی میآید، این مجموعه باید مراقب باشد خودش به کرونا مبتلا نشود و کرونای جرم و فساد را بیابد و درمان کند و بر روند نقاهت بیمار نظارت کند تا به جامعه سالم بازگردد.
لزوم انتخاب همکاران دستگاه قضایی
با 3 ویژگی انقلابی، ضدفساد و مردمی
رئیسی اعتماد مردم به دستگاه قضایی را بزرگترین سرمایه این نهاد دانست و اظهار داشت: انتظار مقام معظم رهبری از قوه قضائیه این است که صددرصد انقلابی عمل کند و دستگاهی مردمی و ضدفساد باشد و همکاران باید با این سه شاخصه انتخاب شوند. رمز موفقیت قوه قضائیه، حفظ و تداوم سلامت سیستم قضایی کشور است و نباید اجازه دهیم کوچکترین ناسلامتی در این مجموعه عظیم به وجود آید.
وی تاکید کرد: مأموریت ما این است که در چارچوب گام دوم انقلاب اسلامی به سوی تحوّل حرکت کنیم و اقتضا میکند در این مسیر آسیبها را بشناسیم و با همت و جدیت برای رفع آنها تلاش کنیم و اجازه ندهیم موانع ما را از این مسیر بازدارند.
رئیس قوه قضائیه گفت: امید است با تحول قضایی مردم تحوّل را احساس کنند و مطمئن شوند که دستگاه عدلیه واقعاً ملجاء و پناهگاه است و از حقوق مظلومان صیانت میکند و اجازه نمیدهد هنجارشکنان و متجاسران به قانون ایجاد ناامنی کنند.
براساس این گزارش، در این نشست روسای کل دادگستریها و دادستانهای چند استان به ارائه گزارش عملکرد خود و طرح مسائل مهم قضایی استان خود پرداختند.
محاصره غزه نشانگر برتری منافع سیاسی نظام سلطه
بر حقوق انسان است
همچنین رئیس قوه قضاییه در تماس تلفنی با رئیس دفتر سیاسی حماس با بیان اینکه آزادی قدس شریف از اشغال رژیم صهیونیستی مهمترین آرزوی مردم ایران و مسلمانان جهان است، گفت: صهیونیستها در غزه بزرگترین زندان جهان را درست کردهاند که مردم مظلوم و مسلمان غزه در آن در شرایط سختی زندگی میکنند و آنچه بیش از همیشه ما را نگران میکند، تهدید جان آنها بهخاطر شیوع ویروس منحوس کروناست.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، آیتالله سید ابراهیم رئیسی با ابراز نگرانی از کمبود دارو و اقلام بهداشتی و خدمات پزشکی برای مردم غزه و محدودیتهای ایجاد شده از سوی رژیم صهیونیستی در این زمینه، افزود: بدون تردید اقدام رژیم صهیونیستی جنایت علیه بشریت است که مردم بیدفاع مسلمان را محاصره و از حقوق اولیه خود محروم کرده است.
رئیسی نسبت به وضعیت جانی اسرای فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرد و گفت: امروز حدود ۵ هزار و ۸۰۰ نفر از مردان و زنان آزاده فلسطینی در اسارت صهیونیستها هستند و ما نگران جان آنها هستیم؛ به ویژه اینکه بیش از ۲۰۰ زن و کودک در این شرایط نگران کننده، در بند هستند.
وی با بیان اینکه آزادگان جهان باید علیه ظلم به مردم فلسطین فریاد اعتراض سردهند، اظهار داشت: سکوت سازمان ملل و سازمانهای مدعی حقوق بشر در برابر ظلمی که امروز بر مردم غزه میرود، تعجببرانگیز و نشانگر آن است که آنها منافع سیاسی خود را بر حقوق بشر ترجیح میدهند.
رئیس قوه قضائیه از سکوت کشورهای منطقه در قبال جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه انتقاد کرد و افزود: سکوت کشورهای عربی منطقه، رژیم صهیونیستی را به ادامه جنایاتش علیه مردم مظلوم فلسطین و غزه تشویق میکند.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس هم در این گفتوگوی تلفنی با تأکید بر ادامه راه مقاومت تا پیروزی در برابر صهیونیستها و رهایی همه زندانیان فلسطینی در بند، از ابراز نگرانی رئیس قوه قضائیه کشورمان نسبت به وضعیت زندانیان فلسطینی قدردانی کرد و گفت: اطلاع شما از وضعیت دقیق فلسطین نشاندهنده توجه خاص شما و ملت ایران به مسئله فلسطین است و شما با قلب خود در کنار ما هستید.