مرزهای حقوق بشر جابه جا شد!
روزی یک بیمار یمنی اجازه دارد از محاصره آلسعود خارج و بستری شود!
دولت صنعا اعلام کرده رفتار سازمان ملل در پایبند نبودن به تعهدات خود برای انتقال بیماران صعب العلاج به خارج و انتقال تنها 30 نفر در ماه یک رسوایی است.
از سال 2015 به علت محاصره همهجانبه یمن، بیماران یمنی امکان خروج از کشور برای درمان را ندارند. این مسئله تبدیل به یک فاجعه شده و سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل نیز در این مورد اقدام مهم و موثری انجام ندادهاند. مقامات یمنی بارها نسبت به این انفعال جامعه بینالمللی اعتراض کردهاند. سازمان ملل اخیراً اعلام کرده که امکان انتقال تنها 30 نفر در ماه آن هم با هواپیماهایی بدون تجهیزات پزشکی را مهیا کرده است. این مسئله با واکنش شدید مقامات یمنی مواجه شده است.
در این ارتباط، سخنگوی وزارت بهداشت یمن رفتار سازمان ملل در قبال مسئله انتقال بیماران یمنی به خارج از کشور را «رسوایی» خواند. یوسف الحاضری در گفتوگو با شبکه المسیره یمن گفت: «آنچه سازمان ملل انجام داد بیشتر آبرویش را برد به خصوص که هواپیمایی که روز سه شنبه بیماران را انتقال داد اصلا مجهز به تجهیزات برای انتقال بیماران نبود.» وی افزود: «چیزی که ما تقاضا داریم این است که روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ بیمار صعب العلاج برای درمان به خارج منتقل شوند تا ظرف یک سال همه این بیماران انتقال داده و مداوا شوند.» مازن غانم رئیسسازمان هواپیمایی یمن هم روز سه شنبه تاکید کرد که سازمان ملل برنامهای برای انتقال ۳۲ هزار بیمار باقیمانده ندارد.
به گزارش المسیره، سازمان ملل به سازمان هواپیمایی در صنعا گفته که ماهیانه فقط با چهار پرواز 30 بیمار با هواپیماهایی که مخصوص رفت و آمد فرستاده سازمان ملل است و نه هواپیماهای مخصوص انتقال بیماران، منتقل میشوند. غانم از سازمان ملل خواست به تعهدات خود درباره ایجاد پل هوایی بشردوستانه پزشکی برای نجات جان هزاران بیمار بلاتکلیف در صنعا پایبند باشد به خصوص که سازمان ملل بر ائتلاف سعودی هم برای گشودن فرودگاه بینالمللی صنعا فشار نمیآورد. ائتلاف سعودی از سال ۲۰۱۶ تمام پروازها در فرودگاه بینالمللی صنعا را ممنوع کرده است.