گزارش تحلیلی کیهان از نفاق مرتجعین عرب
اتحادیه عرب و معامله قرن؛ یکی به نعل و یکی به میخ
«عبدالباری عطوان»، نویسنده سرشناس جهان اسلام در تحلیلی درباره رویکرد منافقانه آن چند کشور مرتجع عربی در مواجهه با «معامله قرن» اعلام کرده ظاهر و باطن این کشورها یکی نیست و اتحادیه عرب به نهادی بیارزش تبدیل شده است.
سرویس خارجی-
اتحادیه عرب روز شنبه در «نشستی اضطراری»، معامله قرن را که اخیرا از سوی ترامپ رسما اعلام شده رد کرد. این در حالی است که در مراسم رونمایی از معامله قرن سفرای بحرین، امارات و عمان علنا حضور داشتند. این مسئله باعث شده برخی کارشناسان این کشورها را منافق و ریاکار خطاب کنند. چرا که از یک سو معامله قرن را تایید کرده و از سوی دیگر برای فریب افکار عمومی به مخالفت ظاهری با آن اقدام میکنند. کاخ سفید، طراح معامله قرن از این کشورها تقدیر کرد.
شبکه تلویزیونی «بی بیسی عربی» در اینباره با «عبدالباری عطوان»، تحلیلگر و روزنامهنگار فلسطینی به گفتوگو پرداخت. عطوان در این گفتوگو درباره نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب و بیانیه پایانی آن گفت:« هم اکنون اتحادیه عرب به یک نهاد بیارزش تبدیل شده که تصمیمهایی هم که در این سازمان اتخاذ میشود بیارزش است. وزرای خارجه عرب نیز که در نشست اتحادیه عرب شرکت میکنند در جلسه چیزی میگویند و در خفا رفتار دیگری از خود بروز میدهند. حتی سخنرانی محمود عباس نیز نا امیدکننده بود. زیرا انتظار میرفت که او به هماهنگی امنیتی با اسرائیل پایان دهد. انتظار میرفت که او لغو توافق اسلو را اعلام کند.»
وی افزود: «بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب و سخنرانیهایی که وزرای خارجه عرب در این نشست انجام میدهند مهم نیست بلکه آنچه مهم است پایبندی اتحادیه عرب، وزرای خارجه عرب و کشورهای عربی به مسئله فلسطین است. بر فرض که فلسطینیها معامله قرن را هم محکوم و با آن مخالفت کردند، اما وقتی اغلب کشورهای عربی در زیر میز، روابط بسیار قوی با اسرائیل و آمریکا دارند و به دستور آمریکا کار میکنند چه میشود کرد.»
عطوان در ادامه گفت: «تمامی واکنشهایی که کشورهای عربی پیش از نشست فوقالعاده اتحادیه عرب به معامله قرن یا معامله ننگ نشان دادند در واقع در حمایت از معامله ننگ بود. کشورهای عربی به فلسطینیان توصیه میکردند که شما باید به مذاکراتتان ادامه دهید و به آنها میگفتند که اگر پیشنهادی به شما ارائه شود و شما آن را رد کنید ضرر میکنید. 26 سال مذاکره چیزی عاید فلسطینیها نکرد در حالی که 800 هزار شهرکنشین در کرانهباختری اسکان داده شدند و اسرائیلیها قدس را به دیگر سرزمینهایاشغالی الحاق کردند.»
وی تصریح کرد: «حماس به سهم خود به مبارزه با اسرائیل برخاسته و تاکنون چهار جنگ علیه اسرائیل به راهانداخته و همین چند ماه پیش نیز چندین موشک به تلآویو و عسقلان شلیک کرد. اما مشکل واقعی ما در تشکیلات خودگردان فلسطین است. تشکیلات خودگردان فلسطین تصمیم گیری را به انحصار خود درآورده و کاری هم از پیش نبرده است.»
ادامه واکنشها
در حالی که نزدیک به یک هفته از اعلام معامله قرن میگذرد اما واکنشها علیه این اقدام ترامپ همچنان ادامه دارد. در این راستا تظاهراتی در برابر سفارت آمریکا در لبنان در منطقه «عوکر» (واقع در شمال لبنان) انجام شد و تظاهرکنندگان معامله قرن را محکوم کردند. صدها تظاهرکننده انگلیسی نیز در اعتراض به سیاستهای ضد فلسطینی ترامپ و معامله قرن در برابر سفارت آمریکا در لندن تظاهرات کرده و آن را «خیانت قرن» نامیدند. حتی هزاران نفر در سرزمینهایاشغالی با برپایی تظاهرات در تلآویو در اعتراض به طرح به اصطلاح صلح ترامپ موسوم به معامله قرن، الحاق بیشتر سرزمینهای فلسطینی به اسرائیل را محکوم کردند. تظاهرکنندگان با در دست داشتن پارچه نوشتههایی، ۵۲ سالاشغالگری رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و شعار دادند: «مصادره یک فاجعه است و نه صلح است و نه امنیت.» انجمن علمای فلسطین هم از معامله قرن به عنوان یک جنایت بزرگ یاد کرد:«رد کردن معامله قرن یک وظیفه شرعی محسوب میشود.»