خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا
بروکسل: مقابل توطئههای ضد اروپایی لندن میایستیم
دیروز انگلیس پس از 47 سال از اتحادیه اروپا خارج شد تا اولین کشور اروپایی باشد که به آرمان اروپای واحد پشت میکند.
سال 2016 میلادی مردم انگلیس در همهپرسی، به خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) رأی دادند. اما برگزیت در طول این سالها ناکام ماند و محقق نشد، و حتی باعث شد که دو نخستوزیر پیشین («دیوید کامرون» و «ترزامـِی») از حزب محافظهکار، به خاطر ناکامی در، عملی کردن برگزیت، مجبور به استعفا شوند. اما بالاخره، «بوریس جانسون» نخستوزیر فعلی انگلیس، 31 ژانویه (11 بهمن) بالاخره این کشور را از اتحادیه اروپا خارج کرد. «جانسون» پیش از این، گفته بود که برگزیت «نه یک پایان، بلکه یک آغاز است.» او همچنین خروج از این اتحادیه ۲۷ عضوی را که پس از تأیید توافق برگزیت از سوی پارلمان اروپا صورت گرفت، «لحظه تولد دوباره و تغییر ملی واقعی» توصیف کرد.
البته همانطور که کارشناسان در انگلیس و سایر نقاط اروپا تأکید کردهاند، این «آغاز» لزوماً آغاز درخشانی نخواهد بود، بلکه پیشبینی میشود که انگلیس پس از این با چالشهای عظیم اقتصادی، سیاسی و امنیتی روبهرو شود؛ بیکاری، تورم، قدرت گرفتن میل به جداییطلبی در اسکاتلند و ایرلند شمالی که مخالف برگزیت هستند، تنها گوشهای از این چالشها خواهد بود.
بروکسل مقابل لندن
«شارل میشل» رئیسشورای اروپا، در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «ارت ال» تاکید کرد: «پیام ما در مورد مذاکراتی که با هدف تبیین روابط آینده اروپا و بریتانیا انجام میگیرد، بسیار ساده است؛ ما میخواهیم تاجایی که ممکن است در همه زمینهها روابط تنگاتنگ را حفظ کنیم، اما هرچه بریتانیا بیشتر از استانداردهای اروپایی فاصله بگیرد، دسترسی این کشور به بازارهای داخلی اروپا کمتر خواهد شد. وقتی کشوری دیگر عضو کلوپ اتحادیه اروپا نباشد، این مسئله تبعاتی خواهد داشت».
میشل خاطرنشان کرد: «بریتانیا رقیب نیست، یک شریک است، اما وقتی انگلیس بخواهد برای آسیب رساندن به اقتصاد اروپا، استراتژی دامپینگ را توسعه دهد، بسیار صریح و جدی خواهیم بود. ما چنین اقدامی را نمیپذیرییم». انگلیس امیدوار است مذاکرات برای تعیین روابط آینده با اتحادیه اروپا در زمینه تجاری، امنیتی و ماهیگیری در کوتاهترین زمان ممکن و پیش از پایان سال را به نتیجه برساند و با هر گونه تعویق مدت انتقالی بعد از سال ۲۰۲۰ مخالف است. رئیسشورای اروپا در این باره افزود: «این مهلت کمی است. ما میدانیم که این امکان وجود دارد که دو طرف به خواستههایشان برسند و امروز برای اینکه بتوانیم بگوییم مدت تعیین شده برای مذاکره را (باید) به تعویق بیندازیم، بسیار زود است. باید منتظر آینده و تمهیداتی که اتخاذ خواهیم کرد، بمانیم.»