kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۹۰۵۹
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۰

قمار بزرگ شینزو آبه در خلیج‌فارس

روزنامه انگلیسی گاردین طی گزارشی نوشته اعزام کشتی‌های جنگی ژاپن به خاورمیانه قمار بزرگی است که شینزو آبه مرتکب می‌شود. در صورتی که این اتفاق بیفتد ممکن است این کشور «صلح‌طلب» را به جنگ سوق دهد.


 سرویس خارجی-

دولت ژاپن ماه گذشته میلادی اعلام کرد به تنهایی کشتی جنگی خود را برای گشت‌زنی به خاورمیانه و آب‌های خلیج‌فارس خواهد فرستاد. به دنبال آن دولت شینزو آبه اعلام کرد که این کشتی جنگی در تنگه هرمز گشت‌زنی نخواهد کرد اما همان اطراف خواهد بود و اگر لازم شود، این ماموریت به حمایت مسلحانه از ائتلاف دریایی تحت امر آمریکا تبدیل می‌شود!
«جف کینگزتون»، مدیر مطالعات آسیا در دانشگاه تمپل ژاپن در مطلبی برای گاردین با هشدار نسبت به این تصمیم شینزو آبه نوشته: «استقرار کشتی جنگی ژاپن در خاورمیانه می‌تواند این کشور صلح‌طلب را به سمت درگیری سوق بدهد و در آن صورت موج نارضایتی از دولت شینزو آبه افزایش خواهد یافت».
در ادامه این گزارش می‌خوانیم: «آبه در تنگناست. او مقابل فشار آمریکا تسلیم شده تا تمام بار امنیتی را به دوش آمریکا نیندازد اما همچنان از تبعات اقدامش در خاورمیانه نگران است. ترامپ به نسبت رؤسای جمهوری سابق آمریکا، از محبوبیت کمتری در ژاپن برخوردار است. رفتارهای قلدرمآبانه او بازخوردهای بدی به همراه داشته است. دیپلماسی و درخواست‌های دمدمی‌مزاجانه او مبنی بر اینکه ژاپن باید هزینه بیشتری بابت میزبانی از پایگاه‌های آمریکایی بپردازد، تنها این باور را در دولت توکیو تقویت می‌کند که برای ادامه مشارکت نظامی آمریکا در این منطقه، باید تحرکاتش را افزایش دهد. با این حال چنین تصمیمی تبعات داخلی دارد».
به گزارش ایسنا گاردین در ادامه این گزارش نوشته: «در طول تاریخ، حزب محافظه‌کار آبه موسوم به لیبرال دموکراتیک بارها تاکید داشته که ژاپن می‌تواند از ارتش خودش برای دفاع از خودش استفاده کند. اما او در سال ۲۰۱۵ لایحه‌ای جنجالی را به تصویب رساند که اجازه می‌دهد این کشور از حق دفاع از خود بصورت جمعی استفاده کند. این بدین معناست که ژاپن اکنون می‌تواند در حمایت از آمریکا و دیگر متحدان استراتژیک بجنگند و در صورت احساس نیاز به مناطق درگیر فرا مرزی نیرو اعزام کند... شینزو آبه خطر سیاسی بزرگی را متقبل می‌شود. دولت او هدف انتقاد است اگرچه ژاپن تاکید دارد هیچ تهدید قریب‌الوقوعی وجود ندارد، اما اگر اوضاع به خوبی پیش نرود، موج نارضایتی در داخل ژاپن افزایش می‌یابد نه موج میهن‌پرستی.