سفیر یمن در تهران:
آلسعود فرصت خروج از باتلاق یمن را از دست داد
سفیر یمن در تهران اعلام کرده عربستان فرصتهای زیادی برای خروج از باتلاق یمن داشت، اما نادانی آنها مانع از بهره بردن از این فرصتها شد.
«ابراهیم محمد الدیلمی» سفیر یمن در ایران که ۲۸ آبان ماه استوارنامه خود را تقدیم رئیسجمهوری ایران کرد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «العالم» به بررسی آخریت تحولات یمن پرداخت. «الدیلمی» در رابطه با حضور خود در ایران گفت: «جای تعجب ندارد یمن برای خود سفیری در ایران تعیین کند و برقراری دوباره روابط دیپلماتیک بین ۲کشور و ۲ملت تصمیم شجاعانه رهبران جمهوری اسلامی ایران بود. به ویژه پس از اینکه ملت یمن در این 5 سال ثابت کرد رهبران انقلابی، رسمی و دولت نجات ملی که مقابله سرنوشت ساز بین یمن و دشمنانش را مدیریت میکنند، نمایندگان قانونی و واقعی هستند و برای اثبات قانونی بودن دولت خود نیازی به اعترافهای بینالمللی و تاییدشان نداریم... تجربه انقلاب اسلامی ایران بسیار ارزشمند است و همه کشورهای اسلامی باید از این تجربه استفاده کنند». الدیلمی با بیان اینکه «مذاکرات مستقیم با عربستان نداریم»، عنوان کرد، محافل بینالمللی درصدد ایجاد آرامش هستند.
سفیر یمن در ایران تاکید کرد، تصمیمات آمریکا مانع از برقراری آتش بس در یمن توسط عربستان میشود. وی با ذکر این نکته که نیروهای متجاوز بر وقت کشی و جنگ اقتصادی در یمن تأکید دارند اما در همه آنها ناکام خواهد ماند، تصریح کرد، نیروهای متجاوز میدانند در یمن ناکام ماندند، اما غرور و سلطه طلبی آنها مانع از اعتراف کردن میشود. الدیلمی بیان داشت، عربستان فرصتهای زیادی برای خروج از باتلاق یمن داشت، اما نادانی آنها مانع از بهره بردن از این فرصتها شد. روز یکشنبه نیز سخنگوی نیروهای مسلح یمن از مقابله همهجانبه با تحرکات خصمانه علیه این کشور خبر داد و گفت که 9 مکان در عربستان و امارات برای هدف قرار گرفتن مشخص شده است.
۴ میلیون آواره
از سوی دیگر، مرکز اطلاعات شورای عالی مدیریت و هماهنگی امور انسانی یمن در گزارشی از افزایش تعداد آوارگان یمنی در تجاوز ائتلاف سودی به این کشور خبر داد و گفت تا پایان نوامبر(آبان) سال ۲۰۱۹ تعداد آنان به بیش از ۳ میلیون و ۸۸۰ هزار نفر رسیده است: «صدها هزار آواره یمنی در سراسر این کشور در وضعیت انسانی فاجعه باری به سر میبرند که این وضعیت ناشی از ادامه تجاوز ائتلاف سعودی علیه یمن از 5 سال گذشته تاکنون بوده که موجب ایجاد بدترین بحران انسانی در جهان شده است؛ آن هم در شرایطی که نهادهای سازمان ملل هم در کار خود برای امداد رسانی و پناه دادن به آوارگان شدیدا کم کاری میکنند...آمار خانوادههای آواره یمن تا پایان ماه نوامبر به 784 هزار و تعداد افراد آواره در ۱۵ استان جمهوری یمن به ۳ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۴۸۸ نفر رسیده است».