kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۸۳۶۸
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۴

نتانیاهو رئیس‌«لیکود» ماند/بن بست انتخابات رژیم صهیونیستی ادامه دارد

علی‌رغم تثبیت جایگاه «بنیامین نتانیاهو» به عنوان رهبر حزب« لیکود»، بن بست سیاسی و انتخاباتی رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد.



رژیم صهیونیستی از یک سال پیش وارد بن بست سیاسی انتخاباتی شده است. تاکنون دو انتخابات پارلمانی در اسرائیل برگزار شده اما هیچ یک از نامزدها نتوانسته‌اند کابینه را تشکیل دهند. انتخابات سوم زودهنگام قرار است اسفند ماه برگزار شود. گروه‌های سیاسی، تنها راه‌حل خروج اسرائیل از این بحران را کناره‌گیری نتانیاهو از رهبری لیکود می‌دانند. بنابراین انتخابات رهبری حزب لیکود با هدف برکناری نتانیاهو برگزار شد اما نتانیاهو موفق به پیروزی قاطعی شد. این مسئله به معنای تداوم بحران و بن بست انتخاباتی اسرائیل خواهد
بود.
«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بامداد روز جمعه پیروزی خود در انتخابات درونی حزب لیکود را اعلام کرد. به گزارش آسوشیتدپرس، در رای‌گیری که روز پنجشنبه برای رهبری حزب لیکود برگزار شد، نتانیاهو توانست بیش از 70 درصد آرا را به خود اختصاص دهد و «گیدئون سعر» نتوانست نتانیاهو را در این رقابت شکست دهد. براساس نتایج منتشر شده، نتانیاهو با کسب 41 هزار و 792 رای 74.5 درصد آرا را کسب کرد و سعر نیز با 15 هزار و 885 رای 27.5 درصد آرا را به دست آورد.
بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در طول ۱۴ سال گذشته ریاست حزب لیکود را برعهده داشته است. اما ناکامی دوباره وی در تشکیل کابینه و همچنین پرونده‌های قضایی مطرح‌شده علیه او، موجب شده تا پایگاه نتانیاهو در حزبش ضعیف‌تر از همیشه باشد. همین امر موجب شد تا گیدئون سعر، وزیر سابق آموزش رژیم صهیونیستی و از چهره‌های محبوب حزب لیکود چند هفته پیش رسما نتانیاهو را به رقابت برای ریاست حزب دعوت کند. با وجود مخالفت اولیه نتانیاهو و حامیانش، نهایتا کمیته مرکزی حزب با برگزاری رقابت داخلی لیکود موافقت کرد.
تماس تصویری نتانیاهو با روزنامه‌نگار سعودی
از سوی دیگر، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب با «محمد سعود» روزنامه‌نگار و وبلاگ‌نویس جنجالی سعودی، تماس تصویری برقرار کرد. به نوشته القدس العربی، نتانیاهو که پس از انتخابات درونی حزب لیکود و از مقر انتخاباتی خود اقدام به تماس تصویری با «محمد سعود» کرد، پس از احوالپرسی گرم و صمیمانه، به او گفت که کاش می‌توانست در انتخابات حزب لیکود شرکت کرده و رأی دهد. محمد سعود همان فردی است که تیرماه گذشته به همراه یک هیئت رسانه‌ای از کشورهای عربی به سرزمین‌اشغالی رفت و در صحن مسجدالاقصی حضور یافت، اما فلسطینی‌ها او را همراه با تحقیر و نفرین از صحن مسجد بیرون‌انداختند. حضور این فرد در سرزمین‌اشغالی و دیدار با نتانیاهو و سپس حضور در صحن مسجدالاقصی، موجی از نفرت ضد سعودی را در میان فلسطینی‌ها ایجاد کرد، به گونه‌ای که انتقاد و لعن و نفرین به «محمد بن سلمان» و «سلمان بن عبدالعزیز» به مراسم عروسی فلسطینی‌ها نیز کشیده شده است. محمد سعود تا کنون بارها از دوستی خود با رژیم صهیونیستی و طرفداری از نتانیاهو سخن گفته است. او یک بار به رادیو ارتش اسرائیل گفته بود که اسرائیلی‌ها(صهیونیست‌های سرزمین‌اشغالی) را همچون اعضای خانواده خود می‌دانند.
با اینکه روابط رسمی میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برقرار نیست اما در سال‌های گذشته دو طرف شاهد تحرکات غیر رسمی جهت نزدیکی میان ریاض و تل‌آویو بودند. مواضع بسیاری از روزنامه‌نگاران عربستانی نیز آشکارا در جهت عادی‌‌سازی روابط و سازش با رژیم اسرائیل
است.
فروپاشی بازدارندگی اسرائیل
رسانه‌های رژیم صهیونیستی تصاویر انتقال «بنیامین نتانیاهو» به پناهگاه پس از حمله راکتی و به صدا درآمدن آژیر خطر در شهرک صهیونیست‌نشین عسقلان را پخش کردند. شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی از به صدا درآمدن آژیر خطر در شهرک‌های صهیونیستی مجاور غزه و شلیک یک موشک به شهر عسقلان هنگام حضور نتانیاهو در این شهر خبر داد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی چهارشنبه شب برای سخنرانی و تبلیغات انتخاباتی به عسقلان رفته بود که پس از شلیک این موشک از ترس محل را ترک کرد و به مکانی امن منتقل
شد.
در واکنش به فرار نتانیاهو، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی این اتفاق را به معنای فروپاشی توان بازدارندگی اسرائیل دانست. لیبرمن که رئیس‌حزب «اسرائیل خانه ما» است چهارشنبه شب اعلام کرد لحظه فرار نتانیاهو و ورود وی به پناهگاه برای دومین بار طی یک سال، به معنای از بین رفتن قدرت بازدارندگی اسرائیل است.
«بنی گانتس» رئیس‌ائتلاف آبی سفید، هم به فرار نتانیاهو واکنش نشان داد و گفت که در وضعیت موجود، اسرائیلی‌ها «گروگان گروه‌های فلسطینی» هستند و نخست‌وزیر نمی‌تواند اقدام به بازدید از مناطق صهیونیست‌نشین کند، این دلیلی بر شکست سیاست‌های امنیتی در قبال غزه و از بین رفتن بازدارندگی است. بنی گانتس در ادامه مدعی شد:« ما جای حکومت فعلی را خواهیم گرفت و سیاست‌های موجود را تغییر داده و بار دیگر بازدارندگی را بازیافته و آرامش را برای ساکنان مرز‌های جنوبی به ارمغان می‌آوریم.» البته، حتی زمانی هم که گانتس رئیس‌ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی بود، همین وضعیت برقرار بوده است و او نتوانست در برابر گروه‌های مقاومت در غزه کاری پیش ببرد. همزمان، سخنگوی جنبش حماس با هشدار به رژیم صهیونیستی درباره تنش‌آفرینی اعلام کرد که مقاومت می‌تواند معادلات جدیدی بر صهیونیست‌ها تحمیل کند.
تظاهرات غزه
از سوی دیگر، کمیسیون عالی راهپیمایی بازگشت اعلام کرد که از آغاز ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی، برنامه «راهپیمایی بازگشت» در مرز غزه عوض خواهد شد. کمیسیون عالی راهپیمایی بازگشت اعلام کرد این راهپیمایی که به طور هفتگی برگزار می‌شده است، از آغاز ژانویه، ماهی یک بار برگزار خواهد شد.