گزارش کیهان از قتل وحشیانه نوجوان شانزده ساله عراقی
جزئیات تازه از جنایت هولناکی که عرق شرم بر پیشانی انسانیت نشاند
اعضای خانواده نوجوان 16 سالهای که به دست آشوبگران در پایتخت عراق کشته شد، ابعاد زشت و تکاندهندهای از این جنایت هولناک را با خبرنگاران در میان گذاشتند و اعلام کردند که مهاجمان گلوی او را بریدند و حتی پیکرش را مثله کردند.
ماجرای قتل و به دار آویختن نوجوان ۱۶ ساله عراقی در میدان «الوثبه» بغداد به دست عوامل جنایتکار، که پنجشنبه گذشته اتفاق افتاد، عرق شرم را بر پیشانی هر کسی مینشاند و هر وجدانی را به درد میآورد. این قتل هولناک، که جزو زشتترین اتفاقات طی سالهای اخیر در عراق است، بیش از همه، خشم و عصبانیت مردم این کشور را به دنبال داشته است، به طوری که آنها خواستار مجازات فوری عاملان این جنایت شدند.
بر اساس گزارش شبکه «العراقیه»، مهاجمان با چاقو و به شیوهای بیرحمانه، به «هیثم علی اسماعیل» حملهور شدند و او را کتک زدند. آنها پس از اینکه او را به قتل رساندند، پیکرش را روی زمین کشیدند و مثله کردند و در نهایت هم وحشیگری خود را با بریدن گلوی او به پایان رساندند.
یک عضو خانواده هیثم در ارتباط با جزئیات حادثه، گفت: «آنها (اغتشاشگران) کنار در حیاط خانه ما جمع میشدند. هیثم هر روز به آنها میگفت: آتش را آن طرف(در فاصله دورتری از خانه) روشن کنید، چرا که (دود آتش) ما را آزار میدهد، ما کودک و خانواده داریم. هیثم میگفت صدایتان را بلند نکنید و دشنام ندهید. روز بعد آنها نسبت به او، لجاجت کرده و سلاح سرد همراه خود آورده بودند. من به هیثم گفتم: با آنها کاری نداشته باش، چرا که شر هستند. (اما، هیثم) روز سوم با آنها درگیری لفظی پیدا کرد، که به دعوا انجامید. هیثم وارد خانه شد، اما آنها خانهها را آتش زدند. مهاجمان که همه آنها وابسته به باند هستند، به خانه ما هجوم آوردند. هیثم تفنگ خود را بیرون آورد و تیر هوایی شلیک کرد. او فکر میکرد با این کار، آنها میروند، اما نرفتند. همه داستان، این بود. آیا باید به خاطر دفاع از ناموس، او را به این شیوه به قتل برسانند؟ آیا این عدالت است؟»
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکی دیگر از بستگان هیثم گفت: «آنها مرا کتک زدند، ولی همسایگان نجاتم دادند. من به خانه خواهرم فرار کردم. خواهرم گفت نیروهای امنیتی را خبر کنیم تا آنها(آشوبگران) به (هیثم) حمله نکنند. با دختر و خواهرم نزد نیروهای دفاعی رفتیم. اما آنها نیامدند و گفتند به مرکز بروید. زمانی که به خانه برگشتیم، گفتند هیثم را گرفتند. دیدیم که او را آویزان کردند، آنها با چاقو ۳۰ ضربه به او وارد کرده بودند. طلا، پول و سلاح را بردند و خانه را هم آتش زدند».
بنا بر این گزارش، عملیات قتل هیثم به دست جنایتکاران، چهار ساعت طول کشید. او بارها تلاش کرد از خود و خانوادهاش دفاع کند و بر اساس اطلاعاتی که به دست (ما) رسیده، هیثم هیچ مهاجمی را به قتل نرسانده است.
یکی دیگر از اعضای خانواده قربانی نیز گفت: «این پسر را که نه پدر نداشت نه مادر، با 30 ضربه چاقو به قتل رساندند. آیا او کسی را کشت؟ کسی را زد؟ اگر واقعا کسی را در میدان الوثبه زده باشد، ما به آنها حق میدهیم. او کجا میتوانست کسی را به قتل برساند؟ زمانی که سلاح به دست میگرفت، از دست او میافتاد و میترسید».
به گزارش العراقیه، آیتالله «سید علی سیستانی» مرجع عالی شیعیان عراق، هم خواستار محاکمه عاملان این حادثه هولناک شد. آیتالله سیستانی جمعه با صدور بیانیهای، تاکید کرد: قتل، آدمربایی، روی زمین کشاندن و تکهتکه کردن اجساد، جرایمی است که عاملان آن باید محاکمه شوند.
جمعه گذشته، «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور، نبود اقتدار لازم از طرف دولت را علت وقوع این جنایت دانست. به نظر میرسد که کارگردانان اصلی اغتشاشات خیابانی در عراق، لبنان و کشورهای دیگر منطقه، به دنبال ایجاد خلأ قدرت هستند و از این طریق میخواهند که این کشورها را به ورطه نابودی بکشانند.
خبرها از عراق همچنین حاکی است، دیروز مردم برخی از شهرهای این کشور در حمایت از حشدالشعبی تظاهرات کردند.
خفیف نشان دادن جنایت
اما، رسانههای همسو با آمریکا که یکباره با حیرت و خشم مردم عراق مواجه شدند و حس کردند که ماجرای میدان الوثبه ممکن است تنور اغتشاشات را سرد کند، وارد عمل شدند تا این اقدام قبیح را خفیف جلوه بدهند! این رسانهها تلاش کردند که در اصل ماجرا دست ببرند و مشتی دروغ هدفمند را درباره هیثم سرهم کنند. برخی از رسانههای خبری مذکور ادعا کردند این نوجوان به خشونت متوصل شده بود و عراقیها او را ادب کردهاند! برخی نیز روایات مشابه دیگری را ساز کردند. شبکههای سعودی «الحدث» و «العربیه» و همچنین، «دویچه وله» پیشاهنگ این دروغپردازیها هستند.
هشدار وزارت کشور
وزارت کشور عراق، در واکنش به جنایت میدان «الوثبه»، هشدار داد که از این پس، نیروهای امنیتی برای بیرون راندن خرابکاران، وارد مراکز تجمعات و تظاهرات خواهند شد.
در بیانیه وزارت کشور عراق آمده است: نیروهای ویژه وزارت کشور توانستند اطلاعات کاملی درباره مجریان حادثه الوثبه به دست آوردند. جنایت الوثبه، وحشیانه بود و دستگاههای امنیتی برای بیرون راندن خرابکاران و تضمین اجرای قانون در محلهای تظاهرات، وارد این مکانها خواهند شد.
یک قدم تا انتخاب نخستوزیر
یک مقام سیاسی مطلع که نام وی ذکر نشد، اعلام کرد، «برهم صالح» رئیسجمهور عراق، دوشنبه (فردا) با صدور حکمی، «محمد شیاع السودانی» را به طور رسمی، مامور تشکیل کابینه جدید در این کشور میکند.
این مقام سیاسی تصریح کرد: طی دو روز گذشته، گروههای سیاسی بر سر انتخاب السودانی و «مصطفی الکاظمی» رئیس فعلی سازمان اطلاعات عراق، مردد بودند، اما اکنون توافق بر سر السودانی، تقریبا نهایی شده است.
همزمان با انتشار این خبر، شبکههای سعودی درصدد تخریب شخصیت السودانی برآمدند. شبکههای العربیه و الحدث طی مصاحبههای نمایشی خود با شماری از افراد به اصطلاح معترض، تبلیغ علیه السودانی را کلید زدهاند.
«محمد شیاع السودانی» هم روز جمعه رسما از حزب «الدعوه» عراق و «ائتلاف دولت قانون» (به ریاست نوری مالکی) استعفا کرد. او در توئیت خود ضمن اعلام این خبر تاکید کرد: «من نامزد هیچ حزبی نیستم و تنها وابستگی من، به عراق است».
منابع عراقی پیش از این، خبر داده بودند که مالکی و «هادی عامری» رئیس«ائتلاف فتح»، السودانی را به عنوان نامزد نخست وزیری جدید عراق مطرح کردهاند. ائتلافهای فتح و دولت قانون خود را فراکسیون بزرگتر پارلمان میدانند. طبق قانون، فراکسیونهای بزرگ پارلمان میتوانند نامزد نخستوزیری را معرفی کنند. البته، ناگفته نماند که «ائتلاف سائرون» تحت رهبری «مقتدا صدر»، بیشترین کرسی پارلمان عراق را در اختیار دارد.
حمایت حزب دموکرات از السودانی
همزمان با انتشار خبر فوق، منابع سیاسی از موافقت «حزب دموکرات کردستان عراق» با نامزدی السودانی برای نخست وزیری عراق خبر دادند و گفتند، السودانی به مسئولان این حزب قول داده که همه توافقات قبلی میان بغداد و اربیل را حفظ خواهد کرد. منابع سیاسی عراق میگویند اتحادیه میهنی کردستان هم منتظر اعلام موضع نهایی احزاب شیعی و به خصوص «مقتدی صدر»، درباره نامزدی السودانی است، تا بعدا موافقت خود را با نامزدی او اعلام کند.
در همین حال، «احمد الکنانی» عضو ائتلاف فتح در پارلمان عراق اعلام کرد که هنوز هیچ توافق نهایی درباره نام نخست وزیر آتی حاصل نشده است.
الکنانی گفت: برخی فراکسیونها بر سر نامزدی فردی مشخص توافق کردهاند، اما تصویب آن هنوز دشوار است، زیرا موافقت جامعه و معترضان عراقی هم شرط است.