kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۵۴۳۰
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۶

ناگفته‌های کودتای بولیوی به روایت «مورالس»

«اوو مورالس» رئیس‌جمهور سابق بولیوی پس از پناهندگی در مکزیک طی مصاحبه‌هایی به جنبه‌های گوناگونی از آنچه بر کشورش رفت پرداخته و گفته، «کودتاچیان فاشیست» حتی در برهه‌ای قصد ترورش را داشته‌اند.


  سرویس خارجی-

از 28 مهر برخی اعتراضات به انتخابات ریاست جمهوری بولیوی که پیروزش «اوو مورالس» بود، شروع شد و معترضان خواستار برگزاری مجدد انتخابات شدند، بالاخره «مورالس» پذیرفت، اما معترضان به آن راضی نشدند و با تهدید ارتش «اوو مورالس» تن به استعفا داد تا از خونریزی جلوگیری کند. او بعد از استعفا به مکزیک پناهنده تا زنی 52 ساله به نام «ژنینه آنز» که حدأکثر مقامش «معاون دوم» مجلس این کشور بود خود را رئیس‌جمهور موقت بخواند. آمریکا از این‌جا به‌جایی به شدت استقبال کرد و...
حالا مدتی است رئیس‌جمهور مستعفی بولیوی طی مصاحبه با شبکه‌های مختلف تلویزیونی ناگفته‌هایی از این به قول گاردین «کودتای نظامی بولیوی» می‌گوید. «مورالس»در جدید‌ترین مصاحبه خود که با شبکه اسپانیایی‌زبان «راشا تودی» داشته-در افشای ماهیت کودتا- گفته، «مخالفان از تاکتیک‌های فاشیستی مانند آتش زدن خانه‌های کارکنان دولت، استفاده می‌کنند» و اینکه بولیوی همیشه به لحاظ سیاسی نا آرام بوده است: «بولیوی هیچ‌گاه شاهد آرامش فضای سیاسی نبوده است. به خاطر دارم سال ۱۹۷۸ که سرباز نیروهای مسلح بودم، در یک سال سه بار رئیس‌جمهور تغییر کرد که همه آنها ژنرال ارتش بودند». «مورالس» به حمله، ارعاب و اخاذی توسط کودتاچیان نیز اینگونه‌اشاره می‌کند:‌ «آن‌ها خانه‌های مقامات را به آتش می‌کشند. پلیس هیچ کاری نمی‌کند و به معترضان می‌پیوندد». به گفته رئیس‌جمهور سابق بولیوی کودتاچیان، بستگان متحدانش را هم هدف قرار می‌دادند تا آنها را مجبور به استعفا کنند: «آن‌ها همسران کارکنان دولت را تهدید می‌کنند و می‌گویند اگر شوهرانتان [دولت را] ترک نکنند شما را زنده زنده می‌سوزانیم. آنها با چشم‌گریان به شوهرانشان خبر می‌دهند و آنها مجبور به کناره‌گیری می‌شوند». «مورالس» در ادامه به قصد مخالفان به ترور خودش‌اشاره کرد و ‌گفت، نقص فنی هلی‌کوپتر خود در ماه پیش طرحی برنامه‌ریزی شده برای ترور او بوده و در واقع یک نقص فنی نبوده است. او همچنین گفت که حاضر است بدون این‌که بخواهد رئیس‌جمهور شود، برای ایجاد آرامش به کشورش بازگردد.
گفتنی است هنوز بین طرفداران «مورالس» و نیروهای امنیتی کودتا درگیری‌ها ادامه دارد و در طول این مدت بیش از 20 نفر نیز کشته شده‌اند. به نظر هم نمی‌رسد این درگیری‌ها به زودی پایان یابد، چراکه گرایش طرفداران «مورالس» گرایشات چپ ضدآمریکایی است و کوتاچیان طرفداران آمریکا و مورد حمایت آن هستند و در مبنا این دو اختلافات شدیدی دارند.