دو کارمند «توئیتر» در قبال فروش اطلاعات از آلسعود پول میگرفتند
وزارت دادگستری آمریکا میگوید، عربستان دو کارمند توئیتر را به استخدام خود درآورده تا اطلاعات شخصی مخالفان خود که دارای حساب در این شبکه اجتماعی بودند جمعآوری کنند و در اختیار آنها قراردهند.
سرویس خارجی-
پس از رسوایی «فیسبوک» که به جاسوسی از کاربرانش متهم شده بود، حالا نوبت به توئیتر رسیده است. کار فیسبوک تا جایی پیش رفته بود که «مارک زاکربرگ» مدیر آن مجبور به پاسخگویی در مجلس سنای آمریکا شد. ماجرای توئیتر هم بغرنج است و وزارت دادگستری آمریکا مستقیم پیگیر این مسئله است.
وزارت دادگستری آمریکا چند نفر را متهم کرده که به صورت غیرقانونی در راستای منافع مقامات سعودی به جمعآوری اطلاعات از توئیتر میپرداختند. بر اساس اعلام وزارت دادگستری آمریکا، متهمان به جمعآوری اطلاعات خاص از کاربران توئیتری مخالف دولت عربستان میپرداختند و متهمان تحت نظر و راهنمایی مقامات سعودی در آمریکا فعالیت میکردند.
روزنامه «واشنگتن پست» نیز، پنجشنبه، گزارش داد این اتهامات علیه کارمندان سابق توئیتر یک روز پس از دستگیری «احمد ابویامو» از کارمندان سابق توئیتر و شهروند آمریکایی روی میدهد که متهم به جاسوسی درباره حسابهای سه کاربر است. یکی از حسابهای توئیتری که این کارمند سابق توئیتر درباره آن جاسوسی میکرده به بحث درباره فعالیتهای داخلی مقامات ارشد سعودی میپرداخته است.
«علی الزباره» دومین کارمند توئیتر بوده که شهروندی سعودی است و متهم به دسترسی به اطلاعات شخصی بیش از 6 هزار حساب توئیتری در سال 2015 به نیابت از عربستان است. دادستانهای آمریکا میگویند سومین شخص، «احمد المطیری» است که کارمند توئیتر نبوده اما شهروندی سعودی است که به عنوان یک واسطه میان مقامات سعودی و کارمندان توئیتر فعالیت میکرده است. او همچنین متهم به جاسوسی است. البته، «الزباره» و «المطیری» در حال حاضر در عربستان حضور دارند.
جالب آنکه وزارت دادگستری آمریکا تأکید کرده رفتار و اقدامات متهمان بر خلاف آزادی بیانی است که آمریکا بر اساس آن ایجاد شده است؛ اما به نظر نمیرسد که آزادی بیان برای آمریکاییها به قدری گرانبها باشد که برای آن روابط با گاو شیرده خود یعنی عربستان را تحت شعاع قرار دهد!