kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۳۳۳۷
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۳
واکنش حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد به اظهارات رئیس جمهور در دانشگاه تهران:

دوران روزمرگی، ندانم‌کاری و فرصت‌سوزی به پایان رسیده است

امام جمعه موقت تهران گفت: این سخن که «عده‌ای بر تعامل سازنده با دنیا و عده‌ای بر تقابل مستمر با جهان تأکید دارند»، قرین انصاف نیست. اینجانب یک چهره عالم، متعهد و سیاستمدار را نمی‌شناسم که معتقد به تقابل مستمر با جهان در مقابل با نگاه تعامل سازنده با دنیا باشد. چگونه در نهاد علم و دانشگاه این سخن قابل طرح است؟





حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد در خطبه‌های نماز عبادی ـ سیاسی جمعه تهران با ‌اشاره به مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها در دانشگاه تهران با حضور رئیس‌جمهور، گفت: به‌نظر بنده باید صدای دانشگاهیان و به‌ویژه دانشجویان شنیده شود و اجازه داده شود، تشکل‌های دانشجویی نظرات خود را در مورد مسائل کشور در حضور روسای محترم قوا مطرح کنند. این درسی است که از آغاز انقلاب از سکان‌دار هوشمند انقلاب اسلامی آموخته‌ایم.
به گزارش تسنیم، امام جمعه موقت تهران ادامه داد: همان‌طور که سیاست‌های بانک مرکزی در مورد ارز مورد حمایت قرار گرفته است، برخی از سیاست‌های اقتصادی دولت هم مورد نقد جدی جامعه علمی ‌و دانشگاهی است. باید به این نقدها توجه داشت و به نصیحت برآمده از عقلانیت و علم به‌عنوان نقشه راه برای ارتقای کارایی توجه کرد.
وی بیان داشت: همچنین این سخن که «عده‌ای بر تعامل سازنده با دنیا و عده‌ای بر تقابل مستمر با جهان تأکید دارند»، قرین انصاف نیست. اینجانب یک چهره عالم، متعهد و سیاستمدار را نمی‌شناسم که معتقد به تقابل مستمر با جهان در مقابل با نگاه تعامل سازنده با دنیا باشد. چگونه در نهاد علم و دانشگاه این سخن قابل طرح است؟ در چشم‌انداز 20 ساله جمهوری اسلامی که از بالاترین عقبه علمی ‌و کارشناسی برخوردار است و حدود 14 سال قبل رهبر انقلاب ابلاغ نموده‌اند تا نقشه راه ملت و دولت باشد، در حوزه سیاست خارجی و تقویت روابط خارجی آمده است که به گسترش همکاری‌های دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی، ادامه پرهیز از تشنج در روابط با کشورها، تقویت روابط سازنده با کشورهای غیرمتخاصم، بهره‌گیری از روابط برای افزایش توان ملی و تلاش برای رهایی منطقه از حضور بیگانگان و آمریکا که موجب ارتقای امنیت و اقتدار امت اسلام توجه شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد تصریح کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران که مورد حمایت آحاد ملت و جریان‌های سیاسی است، تعامل سازنده با جامعه جهانی است. این استراتژی آمریکا و رژیم‌صهیونیستی است که از آغاز حرکت انقلابی مردم ایران و شکل‌گیری نظام اسلامی به جنگ‌افروزی و تقابل مستمر با جمهوری اسلامی ایران پرداخته است. این راهبرد آمریکاست که امروز به راهبرد رئیس‌جمهور آمریکا در برابر جهان تبدیل شده است. مردم ایران و جریان‌های سیاسی از این فکر پاکیزه هستند.
امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: عامل بازدارنده آمریکا از تعرض به جغرافیای ایران اسلامی، قدرت دفاعی پرافتخار، جبهه مقتدر مقاومت اسلامی و وحدت و انسجام ملی ملت ایران است که از اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) و منطق عقلانی، علمی ‌و وحیانی رهبر معظم انقلاب اسلامی الهام گرفته است. به گمان بنده آمریکا و رژیم‌ صهیونیستی و کشورهای همسوی با آنها تنها زبان قدرت را می‌فهمند.
وی همچنین به موضوع تدوین بودجه نیز ‌اشاره کرد و گفت: با عنایت به تأکید رهبر انقلاب بر اصلاح ساختاری بودجه و تأکید بر قطع وابستگی بودجه به نفت و اراده سازمان برنامه و بودجه برای عملیاتی کردن این مهم که گامی ‌ارزشمند و تحسین‌برانگیز است، به‌نظر می‌رسد شایسته است برای فراهم آوردن زمینه قطعی قطع وابستگی بودجه به نفت، تمامی ‌درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز شود. در گام دوم کسری واقعی بودجه را با تحلیل دقیق هزینه‌های واقعی کشور تبیین کنیم. با تبیین این هزینه‌ها درآمدهای واقعی و پایدار غیرنفتی را رصد کنیم. آنگاه کسری بودجه برای اداره کشور روشن می‌شود. برای تأمین کسری بودجه، مجلس به دولت اجازه فروش اوراق را بدهد و هر مقدار از اوراق که در بازار به فروش رفت، برای تأمین کسری بودجه به کار رود و اوراق باقی مانده را صندوق توسعه ملی خریداری کند و منابع آن را بدون سود به دولت واگذار کند. بودجه ما‌ تراز نیست و با فروش سرمایه‌ تراز می‌کنیم. کسری واقعی بودجه باید شفاف شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد بیان داشت: پیشنهاد دوم نیز این است که اقدام برای افزایش درآمدهای مالیاتی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. البته منظور مالیات‌هایی است که باید صاحبان ثروت و درآمدهای انبوه پرداخت کنند. باید مراقب بود حوزه تولید و‌ اشتغال و کسبه‌های جزء آسیب نبینند.
خیرخواهی برای مردم؛
 امری واجب بر مسئولین
حجت‌الاسلام والمسلمین عباسعلی اختری، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران ابراز داشت: یکی از مسائل مهم و واجب که شایسته و لازم است تمام مسئولان به آن توجه داشته باشند، مسئله خیرخواهی برای خدا و جامعه اسلامی است.
به گزارش آنا، وی با ‌اشاره به اینکه خیرخواهی یک واجب بزرگ و باعظمت است، بیان داشت: هر فردی که مسئولیت سنگینی در جامعه دارد، بر او واجب‌تر است که برای مردم خیرخواهی کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین اختری گفت: رسول خدا(ص) فرمودند کسی که مسئولیت رسیدگی انجام کاری از یک مؤمن را برعهده بگیرد اما در انجام آن خیرخواهی نکند، به خدا و رسولش خیانت کرده است.
اجرای طرح بیمه اجباری
 از 13 آبان ماه
طاهر موهبتی، رئیس سازمان بیمه سلامت نیز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران با بیان اینکه موضوع سلامت یکی از رویکردهای مهم تعالیم دینی است، گفت: بیمه‌های خدمات درمانی مطابق دستورات تعالیم دینی و اصل 29 قانون اساسی دستاوردهای ارزشمندی را برای کشور رقم زده است.
به گزارش رسا، وی با بیان اینکه امروز بیش از 91 درصد از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه خدمات درمانی هستند، اظهار داشت: 90 درصد هزینه‌های مردم در بیمارستان‌های دولتی و 70 درصد بیماری‌های سرپایی از بیمه پرداخت می‌شود.
موهبتی از وجود 4 هزار مرکز خدمات سلامت روستایی و 18 هزار خانه بهداشت در مناطق محروم خبر داد و گفت: امروز باعث افتخار است که رئیس سازمان جهانی بهداشت به حذف سرخک و سرخجه از کشور ما گواهی می‌دهد.
رئیس سازمان بیمه سلامت کشور خاطرنشان کرد: نسخه الکترونیک در 235 شهر کشور در حال انجام بوده و تا پایان سال در همه شهرها اجرا می‌شود.
وی از اجرایی‌سازی طرح بیمه اجباری در 13 آبان ماه سال جاری با حضور معاون اول رئیس جمهور خبر داد و گفت: این موضوع فرصتی مناسب برای کسانی است که فاقد هرگونه پوشش بیمه‌ای هستند.