kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۳۱۴۶
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۶

موج تازه اعتراض‌ها و دستگیری‌ها در عربستان پس از فرمان «ابتذال» بن‌سلمان

به دنبال انتقاد برخی مبلغان مذهبی و فعالان اجتماعی ار ترویج ابتذال توسط بن سلمان موج جدید بازداشتی‌ها در عربستان کلید خورد.



«محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی در قالب سند چشم‌انداز 2030 اداره‌ای با عنوان اداره تفریح و سرگرمی ایجاد کرده است. ترکی آل شیخ رئیس‌این اداره با دعوت از خوانندگان غربی و برگزاری کنسرت‌های مختلط در شهرهای مختلف عربستان باعث خشم مردم این کشور شده است. در واقع بن سلمان با ترویج ابتذال در عربستان خشم قشر مذهبی و سنتی عربستان را برانگیخته است. این مسئله باعث اعتراض برخی مفتی‌ها و فعالان شده و بن سلمان نیز بی‌برو برگرد، آنها را دستگیر می‌کند.
در این راستا، حساب کاربری «زندانیان عقیده» عربستان در توئیتر اعلام کرد مقامات سعودی «فیصل بن سلطان بن جهجاه بن حمید» شیخ قبیله «عتیبه» این کشور را به دلیل انتقاد از عملکرد مبتذلانه هیئت تازه تاسیس رفاه و سرگرمی در عربستان بازداشت کرده‌اند. به گزارش الجزیره، حساب کاری زندانیان عقیده افزوده که: «بازداشت شیخ فیصل در پی انتشار رشته توئیت‌هایی از وی در انتقاد از ترکی آل الشیخ رئیس‌هیئت رفاه و سرگرمی در عربستان است که در آن از او خواسته بود عملکرد هیئت سرگرمی عربستان منطقی و مقبول و بدون هتک حرمت ذات و اصول دینی باشد... شیخ فیصل پس از بازداشتش مجبور به حذف توئیت‌های خود شده است. او سال گذشته هم یک بار برای مدت کوتاهی به دلیل انتقاد از اوضاع معیشتی مردم در عربستان بازداشت شده بود».
مقامات سعودی همچنین «سفر الدغیلبی» شاعر را به دلیل سرودن قصیده‌ای در انتقاد غیرمستقیم از آل الشیخ برای بازجویی احضار کردند. مقامات سعودی چند روز پیش هم «حمود بن قاسی السبیعی» شاعر دیگر سعودی را به دلیل انتقاد از عملکرد آل الشیخ در هیئت رفاه و سرگرمی عربستان بازداشت کردند.
حساب کاربری زندانیان عقیده گفته که در پی انتشار تصاویری از السبیعی و انتقاد وی از آل الشیخ در هیئت سرگرمی، این شاعر و فرد دیگری به نام «قنصل سبیع» که از قصیده سرایی او تصویر برداری کرده بود بازداشت شدند. السبیعی هیئت رفاه و سرگرمی عربستان را مایه ترویج فساد و هرزگی خوانده بود. کنسرت جنجال برانگیز موسیقی با حضور خوانندگان خارجی موسوم به کنسرت ریاض از دو هفته پیش افتتاح شده است. این کنسرت به مدت ۷۰ روز و تا نیمه‌های دسامبر(دی) ادامه دارد و شامل فعالیت‌ها، مسابقات و برنامه‌های به اصطلاح تفریحی است که برای عربستان «عجیب و غریب» است و در آن صحنه‌ها و تصاویری دیده می‌شود که کسی هیچ گاه فکرش را هم نمی‌کرد یک روز در عربستان و به طور رسمی چنین مراسمی برگزار شود. رئیس‌هیئت رفاه و سرگرمی عربستان در مقطع اخیر به دلیل ایجاد تحول در سنت‌های مرسوم جامعه عربستان به شدت مورد انتقاد کاربران رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مختلف قرار گرفته است.
آل الشیخ در تلاش است تا هویت محافظه‌کارانه عربستان را تغییر دهد و نسخه‌ای از آنچه در امارات متحده عربی به ویژه ابوظبی و دبی انجام می‌شود در عربستان پیاده کند با این هدف که عربستان را به قطب گردشگری جذاب در سطح بین‌المللی تبدیل کند.