kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۰۸۵۶
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۰

استیضاح ترامپ با شروع تحقیقات رسما کلید خورد

رئیس‌مجلس نمایندگان آمریکا بعد از کش و قوس‌های فراوان سرانجام بامداد چهارشنبه «رسماً» آغاز تحقیقات برای استیضاح ترامپ را اعلام کرد.


سرویس خارجی-

سرانجام دیروز با فرمان نانسی پلوسی، رئیس‌مجلس نمایندگان آمریکا فرایند استیضاح ترامپ «رسما» کلید خورد. هدفی که دموکرات‌ها بیش از 2 سال دنبالش بودند و کاری که از طریق بازرس «مولر» و پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 نتوانستند انجام دهند این روزها از طریق دیگری و به بهانه گفت‌و‌گوی ترامپ با رئیس‌جمهور اوکراین به دنبال اجرای آن هستند.
«رابرت مولر» چندی پیش رسما گزارش خود را درباره این انتخابات و ادعای دخالت روسیه در پیروزی ترامپ منتشر کرد. وی صراحتا اعلام کرد برای محاکمه ترامپ باید دوران ریاست جمهوری وی تمام شود اما «نانسی پلوسی»، رئیس‌مجلس نمایندگان آمریکا بامداد دیروز آغاز رسمی تحقیقات برای استیضاح «دونالد ترامپ» را اعلام کرد: «امروز من اعلام می‌کنم مجلس نمایندگان آمریکا رسماً تحقیقات برای استیضاح رئیس‌جمهور را آغاز می‌کند. رئیس‌جمهور باید پاسخگو شود. هیچ‌کس بالاتر از قانون نیست ترامپ از یک کشور خارجی خواست در امور داخلی ما مداخله کند و این نقض فاحش قانون است».
به گزارش فارس مجلس نمایندگان آمریکا درباره این تحقیق خواهد کرد که «آیا ترامپ خواستار کمک اوکراین برای بد نام کردن جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ شده است یا خیر؟». رسانه‌های آمریکایی هم گزارش داده‌اند در روزهای گذشته، بعد از آنکه ترامپ گفت با رئیس‌جمهور اوکراین درباره «جو بایدن» حرف زده، صحبت از استیضاح او شدت گرفته است. گفته می‌شود او ارائه کمک به اوکراین را به تحقیق این کشور درباره فساد ادعایی بایدن و پسرش منوط کرده است.
ترامپ روز یکشنبه به خبرنگاران گفته بود در گفت‌‌وگوی تلفنی روز ۲۵ جولای(3 مرداد) با رئیس‌جمهور اوکراین هم به او تبریک گفته و هم با او درباره فساد در این کشور شرق اروپا صحبت کرده است. ترامپ همچنین گفته بود در این مکالمه تلفنی، به عنوان مثال، مسئله جو بایدن و پسرش را مطرح کرده که عضو هیئت‌مدیره یک شرکت گاز اوکراینی هستند: «ما نمی‌خواهیم آدم‌های کشور ما مثل جو بایدن و پسرش نقشی در ایجاد فساد موجود در اوکراین داشته باشند». اعتراف ترامپ به گفت‌وگو درباره این موضوع با رئیس‌جمهور اوکراین فشارها روی حزب دموکرات برای کلید زدن روند استیضاح او را تشدید کرده بود. گفته می‌شود حتی بعضی از سیاستمداران جمهوری‌خواه هم از ترامپ خواسته‌اند محتوای گفت‌وگوی خودش با رئیس‌جمهور اوکراین را علنی کند. استیضاح رئیس‌جمهور در آمریکا روندی پیچیده دارد. رئیس‌جمهور را به دلیل ارتکاب هر جرم معمولی نمی‌توان استیضاح کرد و طبق بند ۴ ماده ۲ قانون اساسی آمریکا این کار فقط در صورتی مجاز است که او طبق ادله متقن مرتکب  جرائم سنگینی مانند «خیانت، ارتشا و سایر تخلفات و جرائم مربوط به افراد عالی‌رتبه» شده باشد. فرایند کار، از مجلس نمایندگان آغاز می‌شود و در صورتی که اکثریت قانونگذاران در این مجلس (نصف به علاوه یک) موافق استیضاح باشند، روند کار به جریان خواهد افتاد.در ادامه، مجلس نمایندگان در صورت موافقت با استیضاح از مجلس سنا می‌خواهد دادگاه تشکیل دهد و متهم را محاکمه کند. محکومیت قطعی رئیس‌جمهور که عزل او را در پی خواهد داشت مستلزم آن است که دو سوم سناتورها به این موضوع رأی مثبت دهند و موافق آن باشند. نمایندگان دموکرات پیش از این، با علم به اینکه در مجلس سنا که اکثریت کرسی‌های آن در اختیار جمهوری‌خواهان است از آرای کافی برخوردار نیستند، درباره آغاز استیضاح تردید داشتند. آنها به ویژه نگران این بودند که تبرئه ترامپ در سنا آن هم در آستانه آغاز تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری سال۲۰۲۰ آمریکا می‌تواند خطایی فاحش باشد که در نهایت باعث پیروزی او در این انتخابات شود.