اقتصاد دوبی بحرانی شد ارزش مسکن 27 درصد سقوط کرد
مسئولان امور اقتصادی دوبی ضمن اعلام خبر ناتوانی شرکتهای ساخت و ساز در بازپرداخت وامهای خود در سررسید تعیین شده، افت 27 درصدی ارزش مسکن طی پنچ سال گذشته در پایتخت اقتصادی امارات را تایید کردند.
بانکها در امارات همچنان تحت شرایط ریسک، به ادامه «فعالیت اقتصادی» خود ادامه میدهند. افت ارزش مسکن که از سال 2010 آغاز شده و همچنین، وامهای کلانی که وضعیت «بازپرداخت» آن همچنان نامشخص است، از جمله عواملی است که به بحران بانکها در امارات دامن میزنند.
بر اساس گزارشی که بلومبرگ روز گذشته آن را منتشر کرده، افت قیمت نفت و همچنین تضعیف شرایط اقتصادی از جمله مواردی است که از ارزش مسکن در شهر دبی کاسته است. خریداران خارجی هم از سویی بسیار نگرانند، چرا که ارزش «درهم امارات» شکننده و تنشها در منطقه به صورت فزآیندهای در حال افزایش است. گفتنی است امارات با توجه به مساحت اندک و شکنندگی بسیار زیاد اقتصادی در برابر هر گونه تنش خارجی، در قبال تحولات منطقه بسیار هراسان و نگران است.
بر اساس آمار منتشر شده، قیمت مسکن طی پنچ سال اخیر در دوبی حدود 27 درصد کاهش یافته است. گفته میشود، بالغ بر سه میلیارد دلار از وامهایی که شرکتها نتوانستهاند طبق سررسید، آنها را بازپرداخت کنند، از جمله دردسرهای بانکهای اماراتی است. بانکها اعلام کردند که قرار است برای بازپرداخت آنها وارد دور جدیدی از مذاکرات با شرکتهایی نظیر «گروه الجابر»، «املاک پی.اس.سی» شوند.
به نظر میرسد ترکشهای بحران اقتصادی سال 2010 دوبی، همچنانگریبان گیر این شهر است. مشکلات مالی در آن زمان نه تنها باعث سقوط بازارهای بورس و سرمایه در این امیرنشین شده، بلکه شرکت هواپیمایی دوبی را هم در یک بحران همهجانبه فرو برده است. شرکت هواپيماسازي «ايرباس» اعلام کرده بود که شرکت هواپيمایی دوبي درخواستهاي خود به ارزش سه ميليارد دلار را لغو کرده است.
گفتنی است، وامهای بازپرداخت نشده در سال جاری، حدود پنج درصد کل وامها را تشکیل میدهد و نسبت به سال گذشته، یک درصد افزایش یافته است.«عبدالعزیز» رئیسفدراسیون بانکهای امارات، پیشنهاد داده تا زمان بیشتری برای باپرداخت وامها به گیرندگان آن داده شود، تا بدین ترتیب از اقتصاد مراقبت گردد چراکه در غیر این صورت، شاید از ارزش مسکن بیش از این هم کاسته شود.