خروج 2 میلیون کارگر خارجی از عربستان به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی آلسعود
بنابر گزارشی جدید درباره وضعیت کارگران در عربستان، کاهش فعالیتهای اقتصادی و افزایش مالیات سبب شده 2 میلیون کارگر خارجی این کشور را ترک کنند.
در 2 سال گذشته وضعیت اقتصاد عربستان شاهد کاهش در بخشهای مختلف بوده است. این وضعیت در خروج کارگران خارجی نیز تاثیرگذار بوده است. باشگاه خبرنگاران جوان در همین رابطه به نقل از خبرگزاری فرانسه نوشته، تازهترین گزارش درباره وضعیت کارگران خارجی در عربستان نشان میدهد کاهش فعالیتهای اقتصادی و افزایش مالیات در این کشور در سی ماه منتهی به پایان ژوئن(خرداد) سبب شده شمار کارگران خارجی مستقر در این کشور به بیش از یک پنجم کاهش یابد.
شرکت سرمایهگذاری «جدوا» در عربستان بااشاره به کاهش ۱۳۲ هزار نفر از کارگران خارجی در سه ماهه دوم امسال، اعلام کرده از آغاز ۲۰۱۷ تاکنون نزدیک به یک میلیون و ۹۰۰ هزار کارگر مهاجر این کشور را ترک کردهاند. شمار کارگران خارجی شاغل در بخشهای عمومی و خصوصی عربستان از ۸ میلیون و 550 هزار نفر در پایان ۲۰۱۶ به ۶ میلیون و 600 هزار نفر در پایان ژوئیه(تیرماه) سال کنونی کاهش یافت. فعالیت اقتصادی عربستان با تولید روزانه 10 میلیون بشکه نفت از اواسط ۲۰۱۴ به شدت تحت تاثیر سقوط بهای نفت خام قرار گرفته است. از سوی دیگر، کاهش ۷ دهم درصدی فعالیت اقتصادی عربستان در سال ۲۰۱۷ پیش از رونق دوباره ۲.۳ درصدی رشد اقتصادی این کشور در سال گذشته، سبب کاهش شدید رشد تولید ناخالص داخلی واقعی این کشور شده است.
تاثیر شدید رکود اقتصادی بر بخش خصوصی سبب تعطیلی بسیاری از شرکتهای کوچک و اخراج هزاران نفر از کارگران از سوی شرکتهای بزرگتر در این کشور عربی شده است. مقامات ریاض در ژوئیه ۲۰۱۷، ماهانه ۱۰۰ ریال (۲۶ دلار) هزینه بر کارگران خارجی مستقل اعمال کردند که این رقم به تدریج به ۴۰۰ ریال تا ۲۰۲۰ افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر، مقامات عربستان سال گذشته برای اولین بار از شرکتهای سعودی که کارگران خارجی بیشتری نسبت به کارگران سعودی استخدام میکنند خواست هزینهای در حدود ۴۰۰ ریال برای هر نفر پرداخت کنند که این رقم در سال کنونی به ۸۰۰ ریال رسید. قطعا حملاتی که به آرامکو صورت گرفته نیز در تشدید وضعیت وخیم اقتصادی این کشور موثر خواهد بود.