kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۸۷۰۱
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۲

اعتراض رؤسای شورای فرهنگی اجتماعی زنان و بسیج خواهران به بدپوششی مهمانان یک مراسم دولتی

پس از حضور تعدادی از زنان مهمان در همایش «دستاوردهای دولت در توسعه زیرساخت‌های روستایی» که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد روسای شورای فرهنگی اجتماعی زنان و بسیج خواهران با انتشار مطالبی نسبت به این موضوع اعتراض کردند.



در بخشی از بیانیه شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده که با امضای زهرا آیت‌اللهی رئیس این شورا صادر شده است آمده است: «حضور برخی از بانوان در این مراسم با پوشش مغایر با شئونات اسلامی‌ـ ایرانی در حضور بالاترین مقام اجرایی و مسئولین بالارتبه نظام و نقض آشکار قوانین کشور به‌خصوص مصوبه 427 شورای عالی انقلاب فرهنگی دل خانواده‌های شهدا و مردم غیور و مسلمان کشور را به درد آورد.
هنوز چند روزی از دیدار اعضای هیئت دولت با مقام معظم رهبری به مناسبت هفته دولت نگذشته که فرمودند: «حجاب یک حکم شرعی و یک مسئله قانونی است و در این زمینه باید در درجه اول دستگاه‌های دولتی و حکومتی و مدیران آنها مراقبت کنند تا براساس قانون عمل شود موازین دینی و ظواهر مذهبی از جانب مدیران در بدنه دستگاه‌ها رعایت
شود».
مدتی است آسیب‌شناسی وضعیت عفاف و حجاب در جامعه صورت می‌گیرد. این واقعه نشان داد آسیب جدی کجاست، آسیب جدی عدم التزام مسئولان و عدم اراده کافی برای تحقق قوانین کشور در این رابطه است.
عذر بدتر از گناه اطلاعیه روابط عمومی دفتر رئیس‌جمهور است که توجیه کرده‌اند انتخاب و دعوت میهمانان همایش از سوی نهادهای صنفی و محل مرتبط با موضوع برنامه انجام شده و دفتر و نهاد ریاست جمهوری نقشی نداشته است و در حین برنامه، رعایت شئونات اسلامی و فرهنگی در حوزه پوشش تذکر داده شده است و یا بخشی از میهمانان برنامه از اقلیت‌های مذهبی بوده و با تن‌پوش‌های سنتی و محلی خود در مراسم حاضر
شده‌اند.
سؤال اینجاست که آیا وضعیت حجاب شرکت‌کنندگان بدتر از این بوده و بعد از تذکر برگزارکنندگان به این وضعیت درآمده است؟ این تذکر چگونه تذکری بوده که نتیجه نهایی آن چنین صحنه‌هایی بوده است؟ و آیا درست است که این گناه نابخشودنی را به گردن اقلیت‌های مذهبی انداخت که همیشه در صف اول دفاع از جمهوری اسلامی و قوانین آن بوده‌اند؟
شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان و خانواده با عنایت به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و قوانین رسمی کشور این اقدام را نقض آشکار قانون و حرمت‌شکنی نسبت به ارزش‌های اسلامی و بی‌حرمتی به زنان روستایی با غیرت و متدین کشور اعلام نموده و درخواست دارد که ضمن معرفی خاطیان، با مسببین این واقعه برخورد قاطعانه شود تا جرأت چنین اقداماتی را در آینده نداشته باشند و نیز گزارش دقیقی از نحوه برخورد با خاطیان در معرض افکار عمومی قرار گیرد تا حیثیت خدشه‌دار شده زنان روستایی این مرز و بوم عزت خویش را باز یابد.»
مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان کشور نیز طی یادداشتی‌، نسبت به این رویداد ناخرسند واکنش نشان داد و نوشت: اول اینکه این زنان در لباس محلی و در کسوت زنان روستایی با سرو شکلی عجیب حضور یافته‌اند. این درحالی است که زنان روستایی نشان داده‌اند نسبت به حجاب اسلامی بسیار مقید و در برخی از موارد دغدغه‌مندتر هستند و اینکه زنان روستایی و عشایر را اینچنین تصویرسازی کنیم دور از واقعیت و به نوعی ظلم به منش و رفتار آنهاست. البته مشخص است که این زنان بیشتر از اینکه از قشر روستایی باشند به‌عنوان مدل و مانکن در این مراسم از سوی برگزا‌رکنندگان حضور
یافته‌اند.
نکته دوم اینکه این‌چنین حاشیه‌سازی‌هایی موجب به محاق رفتن دستاوردهای مسئولان می‌شود و توجه افکارعمومی به سوی این حواشی جلب می‌شود. حتی ممکن است مسئولان مربوطه متهم به این موضوع شوند که خود حاشیه‌سازی می‌کنند تا کم دستاوردی‌شان را به حاشیه
ببرند.
نکته سوم و اساسی نیز اینکه مسئولان خود بایستی در صف اول حمایت و حفظ و حراست از کیان ارزش‌های دینی و الهی در نظام جمهوری اسلامی باشد. شرکت زنان بدحجاب در مراسمی که مسئولان در آن حضور دارند، شأن و منزلت مسئولان را نیز زیر سؤال می‌برد. خصوصاً اینکه این مسئولان به‌عنوان نمایندگان ملت ایران هستند و همه جا بایستی شأن و شخصیت نمایندگی خود را حفظ کنند و با دغدغه‌های مردم پیش بروند. میزان حساسیت‌ها به همین موضوع نشان داد که مردم چقدر در حوزه حجاب دغدغه‌مند هستند و مسئولان نیز بایستی در همین سطح حتی بیشتر و به‌عنوان یک الگو نسبت به اصول دینی و اخلاقی از جمله حجاب پایبند و حساس باشند.»