kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۶۴۴
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۲

استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی



نگفتن عیوب جنس به خریدار
س) برخی قطعات اتومبیل بنده به صورت حرفه‌­ای تعویض یا تعمیر شده است. اگر هنگام فروش- در صورت عدم سؤال خریدار- جزئیات آن را به خریدار اعلام نکنم، معامله و پول حاصل از آن‌چه حکمی دارد؟
ج) در فرض سؤال معامله صحیح بوده و مال به دست آمده حلال است.
اختلاف قیمت نقد و اقساط
س) اگر فروشنده‌ای به خریداری بگوید که اگر فلان کالا را نقداً بخری قیمتش فلان است و اگر به صورت اقساط بخری باید علاوه‌بر قیمت اصلی ماهی مثلاً ۴۰۰۰ تومان اضافه بپردازی، آیا پرداخت این مبلغ اضافه ‌اشکال دارد؟ در صورت ‌اشکال اگر این کار را انجام داده‌ایم باید چه کنیم؟
ج) فروختن کالا به صورت اقساط به قیمتی بیشتر از قیمت نقد با تراضی طرفین ‌اشکال ندارد.
پیش فروش محصول در صورت جهل به مبلغ ثمن
س) قصد دارم کلیه محصول گندم مزرعه خود را به صورت سلف به خریدار بفروشم، با توجه به اینکه قیمت دقیق ارزش گندم معلوم نیست و هنگام تحویل به دولت مشخص می‌شود با خریدار توافق کرده‌ام که ۲۰۰ریال کمتر از خرید دولت، کلیه محصول به خریدار تعلق گیرد و هم اکنون مبلغی به عنوان علی‌الحساب از خریدار دریافت کنم آیا این معامله صحیح است؟
ج) در هر صورت اگر قیمت گندمی را که به صورت سلف می‌فروشد مشخص نباشد و در همان زمان فروش، از خریدار تحویل نگیرد، معامله باطل است.
تعیین مدت برای پرداخت ثمن و تسلیم مبیع
س) شخصی ملک معینی را از دیگری خریداری می‌کند؛ برای پرداخت ثمن ، مدت تعیین می‌شود و برای تسلیم مبیع نیز مدّت معین می‌گردد، آیا این بیع از نوع بیع‌الدین بالدین (کالی بکالی) است و باطل می‌باشد؟
ج) با فرض اینکه مبیع، عین شخصی خاص باشد معامله به نحو مذکور ‌اشکال ندارد.