kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۳۷۶
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۳
6 مقام اطلاعاتی آمریکا هشدار دادند

گزینه ترامپ برای مدیریت اطلاعات ملی خام و بی‌تجربه است

واشنگتن پست در گزارشی با ابراز نگرانی عمیق از انتصاب مدیر جدید اطلاعات ملی آمریکا، «جان راتکلیف» را فردی خام و بی‌تجربه و طرفدار تئوری «توطئه ترامپ» خوانده و گفته 6 مقام اطلاعاتی آمریکا این موضوع را به آنها گفته‌اند.



سرویس خارجی-

دونالد ترامپ روز دوشنبه در توییتی خبر استعفای «دن کوتس» مدیر اطلاعات ملی آمریکا را اعلام کرد و گفت «جان راتکلیف» نماینده تگزاس در مجلس نمایندگان کنگره جای او را خواهد گرفت. بدین ترتیب یک مقام ارشد دیگر آمریکایی به لیست عریض و طویل مقامات استعفا کرده یا برکنار شده دولت ترامپ اضافه شد. کوتس و ترامپ اغلب در مورد مسائل مختلف سیاست خارجی از جمله روسیه، کره شمالی و ایران دچار اختلاف نظر بودند. ارزیابی‌های او در دوران تصدی مدیریت اطلاعات ملی بارها از سوی ترامپ زیر سؤال رفت. به نوشته آتلانتیک، «دن کوتس» در دوران ریاست خود بر اداره اطلاعات ملی آمریکا چندین بار موجب عصبانیت دونالد ترامپ شد. این نکته را هم یادآور شویم که، چند روز پس از رسانه‌ای شدن ضرب شست ایران به سیا در شناسایی یا دستگیری ماموران آن در سرتاسر جهان، دن کوتس استعفا کرد!
اما معرفی «جان راتکلیف» از سوی رئیس‌جمهور آمریکا به عنوان نامزد رهبری سازمان اصلی ناظر بر آژانس‌های اطلاعاتی این کشور به سبب کم‌تجربگی وی در کار اطلاعاتی، داشتن دیدگاه‌های مبتنی بر گرایشات حزبی، فقدان بی‌طرفی و طرفداری از تئوری‌های توطئه‌ دونالد ترامپ در خصوص وجود یک دولت عمیق یا پنهان در آمریکا با نگرانی و سوءظن کارشناسان و صاحبنظران حوزه جاسوسی و اطلاعات در آمریکا مواجه شده است.
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی در همین رابطه نوشته: «بالغ بر 6 مقام سابق و فعلی جامعه اطلاعاتی آمریکا در گفت‌وگو با واشنگتن پست به بیان تردید و سوء ظن خود نسبت به راتکلیف و مناسب بودنش برای انتصاب به عنوان مدیر جدید اطلاعات ملی پرداختند. عمده نگرانی آنها ناشی از این است که راتکلیف فاقد تجربه واقعی در کار اطلاعاتی بوده و یکی دیگر از دلایل مهم نگرانی آنها همچنین طرفداری راتکلیف از تئوری‌های توطئه دونالد ترامپ در خصوص وجود دولت عمیق در آمریکا و همچنین درباره سازمان سیا و اف.بی.آی است.»
 یک مقام کهنه‌کار سازمان سیا هم گفته: «این تلقی موجب می‌شود که نیروی اطلاعاتی ما به این فکر بیفتد که نقش او در اینجا چیست؟ راتکلیف بالغ بر یک سال زمان نیاز دارد تا بتواند یک درک کلی از 17 آژانس اطلاعاتی که ناظر بر آنهاست پیدا کند.در عین حال بزرگترین نگرانی صاحبنظران حوزه اطلاعات و جاسوسی در آمریکا این است که چگونگی تایید شدن راتکلیف به عنوان مدیر اطلاعات ملی و تاثیرگذاری شدید گرایشات حزبی بر انتصاب او چه بازتابی در میان شرکای اطلاعاتی خارجی آمریکا خواهد داشت».
در پایان این گزارش می‌خوانیم: «از آنجا که راتکلیف یک نامزد کم‌تجربه و دارای گرایشات حزبی محسوب می‌شود نشست‌های تایید او اهمیت زیادی خواهد داشت.» یکی دیگر از مقامات ارشد سابق سازمان سیا در این باره گفته: «باید در این جلسات از راتکلیف پرسیده شود،‌ اگر تحلیلگران به او بگویند کیم جونگ اون سلاح‌های هسته‌ای خود را تسلیم نخواهد کرد آیا او این مورد را تصدیق خواهد کرد و یا اینکه اگر تحلیلگران به او بگویند که ایران به توافق هسته‌ای برجام پایبند است این مورد را نیز شهادت خواهد داد؟ تغییرات دونالد ترامپ در نظام اطلاعاتی آمریکا می‌تواند تبدیل به خطرناک‌ترین اقدام او شود و اگر راتکلیف متعهد به حراست از استقلال جامعه اطلاعاتی آمریکا نباشد نامزدی او مورد مخالفت قرار خواهد گرفت.»
گفتنی است وضعیتی شبیه به آنچه ‌اشاره شد، در وزارت دفاع آمریکا نیز حاکم است و در این وزارتخانه، پست‌های حساس زیادی یا بی‌صاحب است یا توسط سرپرست اداره می‌شود.