آسوشیتد پرس:
بین 50 تا 75 درصد نیروهای اماراتی از یمن خارج شدهاند
با وجود خبرهای ضدونقیض در مورد عقبنشینی نظامیان اماراتی از یمن، یک رسانه آمریکایی از کاهش 50 تا 75 درصدی نیروهای اماراتی از یمن خبر داده است.
سرویس خارجی-
اولینبار هفتم تیرماه بود که خبرگزاری رویترز اعلام کرد امارات به دنبال کاهش نیروهای نظامی خود از یمن و عقبنشینی از این کشور است. در ادامه برخی از مقامات ابوظبی این خبر را تایید و اعلام کردند این عقبنشینی فقط«باز استقرار نیروها» است. مقامات این کشور کوچک اما ماجراجو این را هم گفتند که 90هزار شبه نظامی آموزش داده را در مناطق حساس جنوبی یمن مستقر میکنند. خبرهای بعدی هم بلافاصله از راه رسیدند. همه آنها به نوعی عقب نشینی امارات از یمن را تایید میکردند تا اینکه اخیرا خبرنگار المنار در صنعا اعلام کرد بررسیهایش نشان میدهد عقبنشینی نظامیان اماراتی از یمن «فریب» است و اساسا نیروهای اماراتی از یمن خارج نشدهاند. طبق گزارش این شبکه تلویزیونی لبنانی، تنها اتفاقی که افتاده، توقف حملات این کشور علیه مردم و انصارالله یمن است. حالا خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نوشته، خبر عقب نشینی اماراتیها حقیقت دارد.
به گزارش فارس، آسوشیتدپرس به نقل از «منبع آگاهی که بنا به دلایل امنیتی خواسته نامش فاش نشود»، گزارش داده ابوظبی طی هفتههای گذشته، بیش از نیمی از نیروهای خود را از یمن خارج کرده است. این منبع آگاه به این خبرگزاری گفته: «قبل از آنکه عقبنشینی آغاز شود، نزدیک به ۱۰ هزار نیروی اماراتی در یمن حضور داشت.» منبع آسوشیتدپرس به دلایل امنیتی آمار دقیقی ارائه نداده، ولی تاکید کرده که بین همه لشکرهای نظامی امارات در یمن، بین ۵۰ الی ۷۵ درصد آنها خارج شدهاند. منبع مذکور همچنین گفته ابوظبی ۹۰ هزار نظامی یمنی را در جنوب یمن آموزش داده و فرماندهان لشکرهای امارات همچنان در یمن حضور دارند. او حتی گفته این فرماندهان در حال آموزش دادن به نیروهای یمنی (نزدیک به ائتلاف سعودی) هستند.
نیروهای آمریکایی نیز در یمن حضور دارند
منبع خبرگزاری آسوشیتدپرس در ادامه به مسئله مهمی در مورد جنگ یمن هماشاره کرده و آن اینکه نیروهای آمریکایی نیز در این کشور حضور دارند. با این حال او مدعی شده این نیروها و اماراتیها در زمینه «مبارزه با تروریسم» با هم همکاری میکنند! این منبع گفته نظامیان اماراتی در درگیریهای مستقیم مشارکت گستردهای نداشتهاند و مأموریت آنها نظارت بر عملیاتهای اطلاعاتی و اداره عملیاتها و آموزش نیروها بوده است.
این خبرگزاری به نقل از «پیتر سالیسبری»، تحلیلگر برجسته در گروه بینالمللی بررسی بحرانها هم نوشته این خروج و کاهش نیروها به منزله تنفسی برای نیروهای انصارالله است. آسوشیتدپرس در مورد واکنش عربستان به این خروج نیز این طور موضعگیری کرده: «سعودیها به رغم اینکه هنوز واکنش رسمی نشان ندادهاند ولی این خروج را در مقطع فعلی نامناسب میدانند.»
فرودگاه نجران موشکباران شد
اما در ادامه حملات انصارالله به فرودگاههای عربستان، یگان پهپادی ارتش و کمیتههای مردمی یمن با پهپادهایی از نوع قاصف کی 2 اهدافی نظامی در فرودگاه نجران واقع در جنوب عربستان را بار دیگر هدف قرار داد. بر اساس گزارش شبکه «المسیره»، «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفته در عملیات اول بامداد یکشنبه، اتاقهای کنترل از راه دور پهپادها در فرودگاه نجران و در عملیات دوم آشیانه پهپادها و دیگر مواضع نظامی مورد هدف بود...این عملیات به اهداف دقیق خود رسید و منجر به تعطیلی چند ساعته ناوبری هوایی در این فرودگاه شد. همچنین نیروهای ارتش یمن و انصارالله شنبهشب با شلیک چهار فروند موشک بالستیک «زلزال-1»، پایگاههای ائتلاف سعودی در استان «تعز» واقع در جنوب غربی یمن را هدف
قرار دادند. عربستان از فرودگاههای غیرنظامی درجنوب کشورش برای فعالیتهای نظامی علیه یمن استفاده میکند به نحوی که یک مرکز کنترل از راه دور برای پهپادها در فرودگاهها با هدف انجام مأموریتهای رصد و حمله به خاک یمن ایجاد شده است.