kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۵۱۸۴
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۱

مظلومیت شیعیان نیجریه به روایت ‌اشپیگل

هفته‌نامه آلمانی «اشپیگل» در گزارشی به جنایات همزمان دولت و گروه تروریستی «بوکوحرام» در نیجریه علیه شیعیان پرداخته و نوشته، شیعیان نیجریه از سوی این دو طیف سرکوب می‌شوند.

شیعیان در نیجریه در میانه یک قیچی قرار گرفته‌اند که یک لبه آن ارتش و نیروهای امنیتی دولتی هستند و لبه دیگر آن گروه تروریستی تکفیری بوکوحرام. هر دو لبه این قیچی در پشتیبانی کامل رژیم آل‌سعود قرار دارد و شیعیان نیجریه در مظلومیت تمام یا به دست نیروهای ارتش کشته، مجروح یا بازداشت می‌شوند یا توسط تروریست‌های بوکوحرام سر بریده می‌شوند.
نشریه آلمانی‌اشپیگل نیز در گزارشی به جنایات دولت و گروه تروریستی «بوکوحرام» علیه شیعیان نیجریه پرداخته و نوشته: «نیجریه با مشکلی به نام بوکوحرام مواجه است اما دولت در این شرایط فقط با این گروه نمی‌جنگد بلکه علیه اقلیت شیعه هم رویکردی توام با خشونت را در پیش گرفته است اما واقعا چرا اینگونه است؟ در شهر «ابوجا» (پایتخت) نیروهای امنیتی در هفته اخیر با خشونت، معترضان شیعه را سرکوب کردند، نتیجه کشته شدن دست‌کم دو نفر و زخمی شدن بیش از ۴۰ نفر بود. شیعیان خواستار آزادی ابراهیم زکزاکی رهبر نهضت اسلامی نیجریه هستند. زکزاکی بیش از سه‌سال است که زندانی شده و ۲۴ ماه از این مدت را بدون اینکه علیه وی اعلام جرمی صورت گرفته باشد در زندان سپری کرده است.»
 این نشریه آلمانی می‌افزاید: «فقط یک موضوع روشن است و آن اینکه این اقلیت در تمرکز سرکوب مقامات نیجریه قرار دارد. در این کشور ۱۷۰ میلیونی که  از ادیان مختلف در آن سکونت دارند، ۸۵ میلیون نفر سنی هستند و فقط چهار میلیون نفر شیعه زندگی می‌کنند.(اگر چه آمارهای دیگر تعداد شیعیان این کشور را تا 20 میلیون نفر هم گفته‌اند). پاییز گذشته در جریان یکی از مراسم‌های شیعیان، شمار قابل توجهی به خاک و خون کشیده شدند. طبق اعلام سازمان عفو بین‌الملل در آن روز و در جریان برگزاری تظاهراتی به منظور حمایت از آزادی زکزاکی، بیش از ۴۰ نفر کشته شدند.»
 «اوسای اوجیگو» رئیس ‌عفو بین‌الملل در نیجریه در این مورد به ‌اشپیکل گفته: «قربانیان از ناحیه سر، گردن و سینه هدف قرار گرفته بودند و فقط یک گلوله به آنها شلیک شده بود. نیروهای امنیتی نیامده بودند که نظم را برقرار کنند بلکه آمده بودند که آدم‌ها را بکشند.» با این حال ارتش این اتهام را رد کرد.«باقر گاشوا» یک سخنگوی جنبش سازمان اسلامی شیعی در نیجریه  هم در این مورد به‌اشپیگل گفته: «ارتش خیابان‌ها را مسدود و از جهات مختلف به ما شلیک کرد و تظاهرات‌کنندگان پس از شلیک اولین گلوله، فقط به سمت آنها سنگ پرتاب کردند.» وی در عین حال گفت: «ما نمی‌خواهیم تلافی کنیم»
 اشپیگل در پایان گزارش خود نتیجه گرفته که «آزادی بسیاری از مردم نیجریه از سال‌های پیش  از جانب گروه‌ بوکوحرام در معرض خطر است همان گروهی که باعث مرگ هزاران نفر شده‌اند. دولت، زکزاکی را به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی می‌داند اما شیعیان به نوعی قربانی می‌شوند؛ بوکوحرام بمب می‌گذارد و شیعیان کشته می‌شوند.»