اعدامها در عربستان 2 برابر شد
طبق گزارش سازمانهای حقوق بشری، میزان اعدام در عربستان رکورد جدیدی زده و 2 برابر شده است. سعودیها که متحد استراتژیک بسیاری از این کشورهای غربی هستند، غالبا قربانیان خود را با شمشیر سر میبرند!
سرویس خارجی-
نیمه نخست سال ۲۰۱۹ برای زندانیان در عربستان ایامی بسیار خونینی بوده و به طور میانگین هر روز بیش از یک زندانی توسط دولت سعودی اعدام شده است. این اعدامها پس از تبلیغات گسترده رژیم سعودی و غرب از اصلاحات فرهنگی بن سلمان، صورت گرفتهاند!
به گزارش «نیوزویک»، طبق گزارش جدید سازمان اروپایی-عربستانی حقوق بشر، شمار اعدامها در شش ماه نخست 2019 در عربستان بیشترین میزان ثبت شده در پنج سال گذشته را به خود اختصاص داده و به بیش از دو برابرِ ۵۵ مورد اعدامها در مدت مشابه سال ۲۰۱۸ رسیده است.
ایسنا نیز با انتشار این گزارش نوشته، از ژانویه (دی ماه) تا پایان ژوئن(خرداد) ۱۲۲ تن در عربستان اعدام شدهاند. در میان این اعدامیها شش کودک و ۵۸ تبعه خارجی از پاکستان، یمن و سوریه بودهاند. نام سه زن از عربستان، نیجریه و یمن هم در میان اعدامیها قرار داشته است. ۵۱ تن از اعدامیها جرم مرتبط با مواد مخدر داشتند.
در بخش دیگری از این گزارش میخوانیم، در میان اعدامیها همچنین نام زندانیان سیاسی از جمله شهروندان شیعه به چشم میخورد که در عربستان زیر سلطه وهابیت مورد آزار و اذیت قرار میگیرند و بابت اعتراضات ضد دولتی کشته میشوند. تنها در روز ۲۳ آوریل (3 اردیبهشت) ۳۷ نفر در عربستان اعدام شدند. سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر تاکید دارد، 33 تن از این افراد شیعه بودند. طبق گزارش نیوزویک، تمرکز جدید روی مخالفان سیاسی نشان میدهد عربستان «در حال تجربه یک دوره سرکوب مرگبار» است. دولت عربستان به درخواست نیوزویک برای اظهارنظر درباره تازهترین آمارها از اعدام پاسخی نداد. مدیر سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر به نیوزویک گفته، هیچ نشانهای مبنی بر تحقق وعدههای ولیعهد سعودی در مورد کاهش آمار اعدامها به چشم نمیخورد.
گفتنی است رژیم آلسعود جزو رژیمهای مورد علاقه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان است، همان کشورهایی دیگران را به اتهام عدم رعایت حقوق بشر تحت فشار قرار میدهند!
صدای هیئت علمای سعودی هم
درآمد
از سوی دیگر، همزمان با برپایی برنامههای و جشنوارههای غیر دینی و فاسد متعدد در جامعه عربستان، سه عضو هیئت علمای ارشد این کشور به عنوان عالیترین نهاد دینی اینگونه برنامهها را «فساد اخلاقی هدفمند» دانسته و دست به اعتراض زدهاند. سعید بن ناصر الغامدی استاد دانشگاه و فعال سیاسی عربستانی در صفحه توییتر خود بدون نام بردن از این سه تن، نوشته، آنها به اینکه اجازه سخن گفتن درخصوص فساد اخلاقی در عربستان را ندارند، اعتراض دارند. اعتراض اعضای «هیئت علمای ارشد» در حالی است که این نهاد دینی کاملا دولتی است. در سالهای گذشته علما و خطیبان مساجد در صدر لیست بازداشت شدگان قرار گرفتهاند که برخی از آنها در معرض مجازات اعدام قرار دارند. در همین حال فعالان شبکههای اجتماعی از هشتک «سازمان سرگرمی، مساجد را خوار میکند» استفاده کرده و به برنامههای این سازمان اعتراض کردهاند.
سازمان سرگرمی و تفریح که در سال ۲۰۱۶ تأسیس شد جزء سلسله طرحهای ولیعهد سعودی برای چشمانداز ۲۰۳۰ محسوب میشود و فعالیتهای این سازمان در هفتههای گذشته جنجال زیادی به پا کرده است. در این راستا جشنواره «موسم جده» که از هشتم ماه گذشته میلادی آغاز شده و قرار است تا ۱۸ ماه جاری ادامه یابد با توجه به محتوا و تبلیغ وسیع فرهنگ مبتذل و فاسد غربی اعتراض بسیاری را در داخل جامعه عربستان برانگیخته است. اختتامیه این برنامهها قرار است با حضور «نیکی میناژ» خواننده معلومالحال و پاپ آمریکایی همراه شود که تعجب و خشم کاربران شبکههای اجتماعی عربستان را موجب شده است.