گاردین:
افشای اطلاعات سفارت انگلیس در آمریکا 2 کشور را مقابل هم قرار داد
روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به تنشهای جدید به وجود آمده بین آمریکا و انگلیس پرداخته و بااشاره به فاش شدن اطلاعات سفارت انگلیس در آمریکا، این تنشها را «چیزی فراتر از لطمه وارد شدن به روابط دو کشور» خوانده است.
سرویس خارجی-
بعد از پایان موقتی ماجرای درگیری توئیتری ترامپ با صادق خان، شهردار لندن تنش در روابط آمریکا و انگلیس این روزها دوباره از سر گرفته شده است. ماجرا از این قرار است که چند روز پیش ایمیلهای «کیم داروش» سفیر انگلیس در آمریکا فاش شد که وی در آنها با انتقاد شدید از ترامپ، وی را «شخصی بیمنطق و بیکفایت» خوانده بود.
دولت «ترزا می» به دنبال افشای این ایمیلها با دفاع تمام قد از سفیر خود در واشنگتن تنها افشای این مسئله را «وقیحانه» عنوان کرد. دونالد ترامپ هم طی دو پیام توئیتری، به اظهارات سفیر انگلیس در آمریکا واکنش تندی نشان داد و اعلام کرد یک دولت جدید در انگلیس میتواند باعث ایجاد تغییرات شود. ترامپ در توئیت خود نوشت: «من سفیر را نمیشناسم، اما او در آمریکا مورد پسند واقع نشده است و حس خوبی در مورد او ندارند؛ ما دیگر با او کاری نخواهیم داشت. خبر خوب برای بریتانیای شگرف این است که به زودی یک نخستوزیر جدید خواهند داشت». به گفته نایبرئیس شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا این توئیت ترامپ یعنی اینکه ترامپ عملا روابط دیپلماتیک آمریکا با انگلیس را قطع کرده تا زمانی که بوریس جانسون نخستوزیر شود.
ترامپ در ادامه پیام توئیتری خود، «ترزا می»، را نیز بابت نحوه مدیریت برگزیت مورد انتقاد قرار داده و نوشته: «چه افتضاحی او و نمایندگانش به بار آوردهاند؛ من به او اعلام کردم که این کار چگونه باید انجام شود اما او تصمیم گرفت جور دیگری عمل کند». ترامپ پیش از این گفته بود ترزا می را خیلی دوست دارد!
یک مقام دولتی آمریکا نیز اعلام کرد که دعوت وزارت خزانهداری آمریکا از سفیر انگلیس برای حضور در ضیافت شام با حضور ترامپ و امیر قطر، از او پس گرفته شده است.
حالا روزنامه انگلیسی گاردین با مرور این تحولات، فاش شدن اطلاعات سفارت انگلیس در آمریکا را «چیزی فراتر از لطمه وارد شدن به روابط لندن-واشنگتن» عنوان کرده و نوشته: «جنجال مربوط به گزارش کیم داروش، سفیر انگلیس در واشنگتن، به این خاطر نیست که او گزارش خود را رک و راست و صریح ارسال کرد؛ بلکه به این خاطر است که فردی در تشکیلات انگلیس عمداً گزارشهای داروش را جمعآوری کرد و تصمیم گرفت در لحظهای که میدانست فاش کردن آن گزارشها حداکثر تاثیر را دارد، آنها را فاش کرد. منتشر کردن یک سند، تصمیمی آنی نبود، بلکه نیاز به برنامهریزی قبلی و در نتیجه یک دستورکار داشت. آیا ممکن است انتشار این مطالب در بحبوحه انتخابات رهبر حزب محافظهکار انگلیس، اتفاقی باشد؟ سفیر انگلیس در آمریکا معتقد است دولت آمریکا، دولتی «ناکارآمد، غیرقابل پیشبینی، دچار اختلاف و بیکفایت» است. اما خطرناکترین جنبه فاش شدن این اطلاعات، این است که موجب کاهش اعتماد به محرمانه ماندن اطلاعات میشود.»