واکنشها به یک دیدار دقیقه نودی
گاردین: ملاقات ترامپ با کیم مهم نبود شیرینکاری بود
اقدام نمایشی ترامپ در دیدار با رهبر کرهشمالی، قدم گذاشتنش در خاک این کشور، عکسها و موضع گیریهای او، حین و پس از دیدارش با «رئیسکیم»، انتقادهای گستردهای را در داخل و حتی خارج از آمریکا به دنبال داشته است. مثلا گاردین این اقدامات ترامپ را «شیرین کاری یک رئیسجمهور دمدمی مزاج» خوانده است.
سرویس خارجی-
اقدام نمایشی روز یک شنبه ترامپ مقابل دوربینها و قدم گذاشتن وی در خاک کره شمالی و دیدارش با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ظاهرا در آمریکا کسی غیر از خود ترامپ را ذوق زده نکرده چرا که جمهوری خواهان سکوت کردند، دموکراتها آن را نمایشی و مضحک خواندند، کارشناسان نیز این نمایش را فاقد دستاورد ملموس برای سیاست خارجی آمریکا خوانده و برخی نیز گفتند ترامپ با این اقدامات نسنجیده، اعتبار آمریکا را بر باد میدهد.
روزنامه انگلیسی «گاردین» اما درگزارشی تحت عنوان «ملاقات ترامپ و اون شیرینکاری بود نه پیشرفت» نوشت: «روز یکشنبه، دونالد ترامپ سومین قسمت از نمایشنامه خود را با کیم جونگ اون به نمایش گذاشت که پس از اجلاس سران سنگاپور و افتضاح هانوی بود. مذاکرات دقیقه نودی در منطقه غیر نظامی میان دو کره، ترامپ را به اولین رئیسجمهوری آمریکا تبدیل کرد که قدم به خاک کرهشمالی گذاشت و به گفته ناظران و البته خودش «تاریخساز» شد.»
در بخش دیگری از گزارش گاردین آمده: «مون جائه-این، رئیسجمهوری کرهجنوبی بهترین بازیگر نقش مکمل این درام است اما او به جلسه یکشنبه میان کیم جونگ اون و دونالد ترامپ ملحق نشد. دیپلماسی ترامپی عمدتا نمایش است و کرهشمالی این را میداند. بدتر اینکه یک رئیسجمهوری دمدمیمزاج میتواند ما را دوباره به مسیر هشداردهندهای بکشاند.
واکنش دموکرات ها
بر اساس گزارش رویترز، نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا نیز از آخرین نمایش دونالد ترامپ و دیدار دقیقه آخری وی با کیم جونگ اون انتقاد کرده و آن را فاقد محتوای اصولی و اساسی، یک شیرین کاری و جلسه عکاسی خواندند. «الیزابت وارن» سناتور آمریکایی و رقیب ترامپ در حساب توئیتری خود نوشت: «رئیسجمهور ما نباید نفوذ آمریکا را با عکسها و تبادل نامههای عاشقانه با یک دیکتاتور بیپروا برباد دهد.»
«برنی سندرز» و «کامالا هریس» همتایان وارن نیز این دیدار را نمایشی و صرفا برای عکسبرداری خواندند.. سندرز گفت: «من مشکلی با دیدار ترامپ با کیم ندارم. اما سؤالم این است که فردا چه میشود؟ بعدش که چی؟ ترامپ وزارت خارجه را تضعیف کرده است. اگر ما به دنبال صلح در جهان هستیم به یک وزارت خارجه قدرتمند نیاز داریم. ما به یک اقدام دیپلماتیک رو به جلو نیاز داریم نه فقط چند تا عکس».
«ریچارد هاس» رئیساندیشکده شورای روابط خارجی نیز در توئیتر نوشت: «صرف انجام یک دیدار در منطقه غیرنظامی (بین دو کره) به خودی خود اهمیتی ندارد». سخنگوی جو بایدن، معاون سابق رئیسجمهوری آمریکا هم گفت ترامپ به بهای امنیت ملی آمریکا دیکتاتورها را به آغوش میکشد. مقام سابق سازمان سیا نیز طی هشداری به دیپلماسی «غیرمعمول»ترامپ در گفت وگو با کره شمالی، گفت: «ما برای این موضوع، تاوان پس میدهیم». مایکل مورل، سرپرست سابق سازمان سیا در یک برنامه تلویزیونی گفت: «سیاست ترامپ در قبال کره شمالی، به کیم جونگ اون، رهبر این کشور مشروعیت بزرگی در داخل و خارج میبخشد و هزینه زیادی در پی دارد...دیپلماسی ترامپ باعث تضعیف سازوکار تحریمها خواهد شد؛ کشورهای دیگر که کره را تحریم کردهاند، خواهند گفت که آمریکا و کره شمالی کنار آمدهاند و نیازی به اهمیت دادن به تحریمها توسط شرکتهای ما نیست».