سومین دیدار ترامپ و کیم این بار در کرهشمالی ریچارد هاس: اهمیتی ندارد
رئیسجمهورآمریکا که به منطقه غیرنظامی مرز دو کره رفته بود، با «کیم جونگ اون» دیدار کرد. کارشناسان این دیدار را بیثمر و فاقد پیامدهای مثبت اعلام کردهاند.
«دونالد ترامپ» صبح دیروز وارد منطقه غیرنظامی واقع در حد فاصل میان دو کره شد و با «کیم جونگ اون» دیدار کرد. سپس، دو نفر برای لحظاتی از مرز عبور کرده و وارد خاک کره شمالی شدند.
«ایوانکا ترامپ» دختر و مشاور ترامپ و
«جارد کوشنر» داماد ترامپ و «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا، نیز او را در دیدار دیروزش با رهبر کره شمالی همراهی میکردند.
پیش از این وطی سالها و دهههای قبل،
«رونالد ریگان»، «جرج دبلیو بوش» و «باراک اوباما» رؤسای جمهور پیشین آمریکا هم تحت تدابیر شدید امنیتی، وارد منطقه غیر نظامی در مرز دو کره شده بودند.
ترامپ پس از دست دادن با جونگ اون، به خبرنگاران گفت: میخواهم بگویم این افتخاری است که نصیب من شد. عبور از این خط افتخار بزرگی است، پیشرفت بزرگی است، دوستی بزرگی ایجاد شده است... ما(ترامپ و رهبر کره شمالی)از روز اولی که ملاقات کردهایم، از یکدیگر خوشمان آمد و این بسیار مهم است! هنگامی که خبرنگاری از رهبر کرهشمالی پرسید؛ چه زمانی به آمریکا سفر میکند؟ ترامپ به جای او پاسخ داد: همین حالا از او دعوت میکنم.
رهبر کره شمالی نیز گفت: در حال حرکت به سوی پایان دادن به گذشته تاسف بار بین دو کره هستیم. باور دارم که دیدار ما... دیداری مثبت و روبه جلو خواهد بود.
وی افزود: دوستی عالی بین من و رئیسجمهور ترامپ وجود دارد. اگر این دوستی نبود، چنین دیداری را نمیتوانستیم ترتیب بدهیم.
ترامپ هم در ادامه گفت: به خاطر خواهش از من برای عبور از خط مرز متشکرم. وی مدعی شد: قبل از آنکه من رئیسجمهور شوم، شرایط برای کره جنوبی، کره شمالی، ژاپن و همه جهان بسیار خطرناک بود. از بودن در کنار کیم لذت میبرم. به گفته خبرنگاران حاضر در محل، کل دیدار حدود 10 دقیقه طول کشیده است. برخی منابع نیز مدت گفتوگوی این دو را ۵۰ دقیقه اعلام کردهاند.
ترامپ و کیم برای اولین بار در سال 2018 در سنگاپور دیدار کرده اند؛ این دیدار به یک بیانیه دو صفحهای انجامید که بسیاری از کارشناسان آمریکایی آن را بیارزش خواندند. دیدار بعدی آنها در هانوی، پایتخت ویتنام انجام شده و آن نیز هیچ نتیجهای به دنبال نداشته و یک شکست تمامعیار بوده است. در پی این مذاکرات، واشنگتن حاضر نشده هیچیک از تحریمهای آمریکا علیه کره شمالی را لغو کند.
ترامپ: دیدارم پربار بود
ترامپ پس از دیدار با جونگ اون، به پایگاه نیروی هوایی آمریکا در «اوسان» (جنوب سئول) رفت و طی سخنانی،مدعی شد که دیدارش با رهبر کره شمالی پربار بوده است.
به گزارش ایسنا، رئیسجمهوری آمریکا گفت: کره شمالی یک کشور بزرگ با پتانسیل عظیم است. من روابط خوبی با کیم جونگ اون دارم.
ترامپ همچنین گفت، وی و رهبری کره شمالی نشست بسیار پرثمری داشتهاند و اگر پیونگ یانگ از برنامه اتمی خود دست بکشد، و پس از حل و فصل همه امور، رفاه بزرگی پیش روی کره شمالی است.
ترامپ در شهر سئول نیز به همراه «مون جائه این» رئیسجمهور کرهجنوبی، در جمع خبرنگاران حاضر شد واعلام کرد که تحریمها علیه کرهشمالی به قوت خود باقی میمانند.
ریچارد هاس:
دیدار ترامپ اهمیتی نداشت
«ریچارد هاس» رئیساندیشکده «شورای روابط خارجی آمریکا» و دیپلمات پیشین این کشور، در واکنش به جنجالهای رسانهای درباره دیدار ترامپ با رهبر کره شمالی گفت: صرف انجام این دیدار، اهمیت چندانی ندارد.
هاس حتی نسبت به پیامدهای منفی این دیدار هشدار داد و اعلام کرد که این دیدار ممکن است موضع واشنگتن را در قبال پیونگ یانگ تضعیف کند.
این تحلیلگر آمریکایی که در دولت «جرج بوش پسر» طی سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ «مدیر سیاستگذاری» در وزارت خارجه بود، در توئیتر نوشت: صرف انجام یک دیدار در منطقه غیرنظامی (بین دو کره)، به خودی خود اهمیتی ندارد.
رئیسشورای روابط خارجی آمریکا افزود: انجام این دیدار در صورتی که به کاهش تهدید کره شمالی منجر شود، مفید خواهد بود. اما اگر آمریکا در ازای توهم پیشرفت (در قبال کره شمالی)، تحریمهایش را کاهش دهد و اتحاد واشنگتن - سئول را تضعیف کند، این دیدار به عنوان کاری«بدترازهیچ» خواهد بود.
به اعتقاد کارشناسان، هر چند ترامپ سعی کرد به دیدارش با جونگ اون، وجه عاطفی غلیظی بدهد و از این طریق میوه سیاسی خودش را بچیند، ولی در مجموع، همان طور که کارشناسان نیز میگویند، این اتفاق در روند مذاکرات طرفین، گامی مثبت محسوب نمیشود، زیرا آمریکا از سیاستهای خصمانه خود علیه کره شمالی دست بر نمیدارد.