kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۲۶۹۱
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۲

لیبی در ماه سوم جنگ مهاجمان خسته و حامیان حفتر نا‌ امید

یک پایگاه خبری منطقه خلیج‌فارس طی گزارشی از شرایط جنگ داخلی درلیبی، اعلام کرد که نیروهای وفادار به «خلیفه حفتر» از وضعیت موجود خسته شده و حامیان خارجی حفتر نیز امید خود را به وی از دست داده‌اند.

روز پنجشنبه 15 فروردین بود که ژنرال شورشی خلیفه حفتر طی یک فایل صوتی، فرمان حمله به شهر طرابلس و تصرف آن را صادر کرده بود. در روزهای پس از این فرمان، نیروهای وفادار به حفتر مناطقی را در حومه طرابلس تحت کنترل گرفتند و گمان می‌رفت که این نیروها به زودی کار «دولت وفاق ملی» به نخست‌وزیری «فائز السراج» در طرابلس را هم یکسره بکنند. اما به مرور زمان، ماشین جنگی حفتر از حرکت ایستاد و نبرد طرابلس به یک جنگ فرسایشی تبدیل شد.
به گزارش فارس، پایگاه خبری «الخلیج اونلاین» ضمن انعکاس این وضعیت فرسایشی در لیبی، گزارش داد که در حال حاضر نیروهای حفتر دچار اختلافات و تصفیه‌های داخلی هم شده‌اند.
الخلیج اونلان نوشت: نبردی که ژنرال خلیفه حفتر دو ماه پیش با کمک عربستان، امارات و مصر و با تایید فرانسه برای تسلط بر طرابلس آغاز کرده بود، (اکنون) به یک کابوس برای آنها تبدیل شده، مهاجمان را خسته کرده و گردانندگان(خارجی) این نبرد را هم به دردسر انداخته است. الخلیج اونلاین علت این وضعیت را طولانی شدن نبرد، دست نیافتن مهاجمان به اهداف خود و مخالفت جامعه بین‌المللی با اقدام حفتر اعلام کرده است.
الخلیج اونلاین افزود، حفترکه پیش از این، فرماندهی نیروهای شرق لیبی را بر عهده داشته، ابتدا امیدوار بود فورا بر پایتخت مسلط شود و دولت السراج را سرنگون کند. اما اکنون او با اختلافات داخلی بین نظامان تحت فرمان خود مواجه است. به عقیده ناظران، این وضعیت می‌تواند منجر به شکست کامل نیروهای حفتر شود.
«‌خالد السعید» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه طرابلس، در گفت‌و‌گو با الخلیج اونلاین اظهار داشت، حفتر در تشکیل ارتش خود، از افراد قبایل و عناصر رژیم قذافی استفاده کرده است.
السعید افزود: گردان‌هایی که بر اساس اصول قبیله‌ای تشکیل شده‌اند، عرف و منافع قبیله‌ای بر آنها حاکم است و این افراد مثل نظامیان دیگر، از عقیده رزمی یکپارچه برخوردار نیستند و گه گاه نیزتشکیلات شان با هم درگیر می‌شوند. با ادامه جنگ و نبود نشانه‌‌ای حاکی از نزدیک شدن حفتر به اهداف خود، حالا صفوف ارتش او متزلزل شده و نیروهای تحت فرمان وی به جان یکدیگر افتاده‌اند.
السعید تاکید کرد: ادامه نبرد طرابلس برای مدت زمانی طولانی‌تر، منجر به گسترش دامنه درگیری و از هم پاشیدگی صفوف ارتش(حفتر) و در نهایت شکست آن می‌شود.  السعید سپس، به نگرانی کشورهای خارجی حامی حفتر از فروپاشی نیروهای وی ‌اشاره و اعلام کرد، رهبران مصر به خاطر این نگرانی، به سناریوی مداخله نظامی مستقیم (در لیبی) نیز فکر می‌کنند ومی خواهند اتفاقی که سال 1977 در دوره «انور السادات»(رئیس‌جمهور اسبق مصر) رخ داده است، را دوباره تکرار کنند. مصر به خاطر این نگرانی، نیروهای حفتر را به سلاح‌های پیشرفته، از جمله موشک‌های «سام- 7 » نیز مجهز کرده است. دیگر کشورهای خارجی حامی حفتر هم مثل مصر، نگران وضعیت متزلزل وی و نیروهایش هستند.
حمله نیروهای طرفدار حفتر به طرابلس تا‌کنون جان حدود
600 نفر را گرفته است.