حشدالشعبی جلوی گشتزنی نظامیان آمریکایی در موصل را گرفت
نیروهای حشدالشعبی عراق گشتزنی غیرقانونی نظامیان آمریکایی در شهر موصل عراق را تحریکآمیز دانسته و جلوی آن را گرفتند.
«رضوان العنزی» جانشین فرمانده عملیات حشدالشعبی میگوید نیروهای حشدالشعبی مانع گشتزنی نیروهای آمریکایی در موصل شدند.
به گزارش فارس، العنزی این را هم گفت که این اقدام نیروهای آمریکایی از نگاه حشدالشعبی، یک اقدام تنشزا قلمداد میشود. پیش از این هم گزارش شده بود که آمریکایی ها به صورت هدفمند و با هدف ایجاد تنش و تفرقه میان عراقیها، به گشتزنی دست میزنند.
به گفته این فرمانده عراقی، نیروهای حشدالشعبی راه را به روی نیروهای آمریکایی بستند و مستقیما به آنان هشدار دادند که گشت زنی را متوقف کنند و برگردند. این اقدام نیروهای حشدالشعبی، باعث ترس سربازان آمریکایی شد و آنان را مجبور کرد که خواستار پوشش هوایی شوند، تا حملهای به آنان صورت نگیرد.
در خصوص اقدامات تنشزای نیروهای آمریکایی، «قاسم مصلح» فرمانده عملیات نیروهای حشدالشعبی در استان «الانبار» اخیرا گفته بود، آمریکاییها از طریق شایعهپراکنی درباره بازداشت نیروهای حشدالشعبی، بمباران مواضع این گروه و یا(با تحت فشار گذاشتن بغداد برای) انحلال آن، ایجاد تنش میکنند.
این فرمانده با بیان اینکه حشدالشعبی آغازگر جنگ علیه نیروهای آمریکایی نخواهد بود، تصریح کرد: حشدالشعبی یک نیروی عقیدتی است... و آمریکا نمیتواند در برابر این ارتش عقیدتی ایستادگی کند.
پس از ظهور گروه تروریستی داعش در سال 1393 و اشغال مناطق شمالی عراق، و در پی فتوای مرجعیت عراق و حمایت «نوری مالکی» نخست وزیر وقت، گروه حشدالشعبی (بسیج مردمی عراق) شکل گرفت.
نیروهای آمریکایی را اخراج میکنیم
«نصر الشمری» رئیس شورای اجرایی جنبش «نُجَباء»، بر لزوم اخراج نیروهای آمریکایی از عراق تأکید کرده است.
الشمری گفته «گروههای مقاومت عراقی از ظرفیت قانون اساسی این کشور برای اخراج کامل نیروهای خارجی استفاده خواهند کرد.»
رئیس شورای اجرایی نُجَباء با یادآوری اینکه مقاومت اسلامی عراق از سال 2003 با اشغالگران رودررو بوده، «هشدار داد که نیروهای وابسته به آمریکا قصد دارند با توسل به ترور، منافع واشنگتن را در عراق تأمین کنند.»
وی همچنین از جریانهای سیاسی عراق که اجازه دادند واشنگتن به بهانه مبارزه با داعش، تعداد نظامیان آمریکایی در را عراق را تا 12 هزار نفر افزایش دهد، انتقاد کرد.
«الشمری» خطاب به برخی فرماندهان نظامی که معتقدند عراق به حضور نیروهای آمریکایی محتاج است، گفت: «چرا میخواهید با وابسته نشان دادن کشور، جایگاه میهن خود را تضعیف کنید؟»
وی همچنین در واکنش به تبلیغات منفی معارضان علیه گروههای مقاومت شیعه، خاطرنشان کرد: «ما در مناطق سنینشین غرب عراق طرفداران زیادی داریم. مردم جنگزده موصل و سایر نقاط غربی کشور اوضاع نابسامانی دارند. حضور ما در آنجا قانونی و با هدف کمکرسانی و برقراری امنیت است.»
گفتنی است «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، پنج دی ماه سال جاری به پایگاه هوایی «عین الاسد» -محل استقرار نیروهای آمریکایی در استان الانبار- رفته و اعلام کرده بود که مطلقا قصد ندارد از عراق عقبنشینی کند. وی از همانجا به مقامات عراقی پیغام فرستاد برای دیدنش به پایگاه هوایی «عینالأسد» بیایند!
درپی این سفر ترامپ و اظهارات وی، بسیاری از چهرهها و طیفهای سیاسی عراق خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق شدهاند.
فراکسیون پارلمانی «سائرون» وابسته به جریان «صدر» هم از دیگر گروههای سیاسی عراق بود که به سفر و اظهارات رئیسجمهور آمریکا در استان «الانبار»، واکنش نشان داده و خواستار تصویب فوری قانونی برای اخراج نظامیان آمریکایی شده بود.