kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۲۶۰۱
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۶
در نشست اقتصادی بیروت ایراد شد

سخنرانی آتشین وزیر خارجه لبنان در حمایت از «اسد» در جمع کشورهای عضو اتحادیه عرب

وزیر خارجه لبنان در نشست اقتصادی بیروت و در جمع فرستادگان اتحادیه عرب گفته: «ما با لغو عضویت سوریه در اتحادیه عرب که با دستور خارجی‌ها صورت گرفت و هم‌اکنون با اجازه خارجی‌ها این مجوز صادر شده، لکه ننگی را در تاریخ برای خود ثبت کردیم.»

«جبران باسیل» روز جمعه در جلسه افتتاحیه نشست اقتصادی و اجتماعی اتحادیه عرب در لبنان که در سطح وزرای خارجه اتحادیه عرب برگزار شد و مقدمه‌ای برای نشست اقتصادی بیروت است، رسماً خواستار بازگشت سوریه به این اتحادیه
 شد.
به گفته «باسیل» عدم حضور سوریه در اتحادیه عرب، «بزرگترین شکاف در این نشست است و ما سنگینی غیبت این حضور را احساس می‌کنیم. ما باید سوریه را به آغوش بگیریم نه اینکه آن را سمت تروریسم پرت کنیم.
ما با لغو عضویت این کشور در اتحادیه عرب که با دستور خارجی‌ها صورت گرفت و هم‌اکنون با اجازه خارجی‌ها به این اتحادیه صادر شده، لکه ننگی را در تاریخ برای خود ثبت کردیم. بیروت در حال حاضر میزبان نشست اقتصادی سران عرب است که با حضور کم رنگ این کشورها در سطوح بالا روبه رو شده است.»وزیر خارجه لبنان در حالی از ضرورت بازگشت سوریه به اتحادیه عرب سخن گفت که بنا به اعلام روزنامه جمهوریت لبنان، وی ابتدای ژانویه(دی) نامه‌ای به دبیرکل اتحادیه عرب نوشته و در آن از لزوم بازگشت سوریه به این اتحادیه سخن گفته بود که سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان با آن مخالفت کرد. این در حالی است که ابوالغیط دبیرکل این اتحادیه تاکید کرده «سوریه بدون شک به اتحادیه عرب باز می‌گردد.»
آن طور که خبرگزاری ایرنا هم نوشته، وزیر خارجه لبنان در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از «اختلاف و دودستگی حاکم بر کشورهای عضو اتحادیه عرب» پرسید: «اگر اتحادیه ما فقط در قطع روابط با یکدیگر و تعلیق عضو اعضا موفق است، پس وجود این اتحادیه دیگر چه معنایی خواهد داشت؟» او از کشورهای عضو اتحادیه عرب خواست به جای طرد و ترک لبنان، از این کشور حمایت کرده و مشکلاتش را به لبنانی‌ها واگذار کنند.
جبران باسیل همچنین از عدم حضور برخی از کشورهای عضو این اتحادیه در نشست امروز بیروت انتقاد و از اینکه اعراب‌ از یکدیگر حمایت نمی‌کنند، ابراز تأسف کرد. باسیل گفت: «کشورهای عربی اموال خود را به قدرت‌های خارجی می‌دهند تا در مقابل آن سلاح خریده و با آن یکدیگر را بکشند.»
گفتنی است، برگزاری نشست اقتصادی کشورهای اتحادیه عرب در بیروت توجه بسیاری از رسانه‌های عربی را به خود جلب کرده است و شماری از آنها با توجه به وجود بحران‌های پیچیده در جهان عرب با بدبینی به این نشست و نتایج آن می‌نگرند.
بیروت طی روزهای 26 تا 30 دی ماه جاری (16 تا 20 ژانویه) میزبان نشست سران اتحادیه عرب در منطقه ساحلی معروف به «سی ساید آرنا» است. روزهای نخست این نشست در سطوح کارشناسی و وزیران خارجه کشورهای عضو برگزار شد و نشست اصلی اقتصادی اتحادیه عرب قرار است امروز (یکشنبه) در بیروت برگزار
 شود‌.
این نشست در حالی برگزار می‌شود که کشورهای عضو اتحادیه عرب در سطح پایینی در این نشست شرکت کرده‌اند. گفته می‌شود تنها موریتانی و سومالی در سطح روسای خود در این نشست حاضر می‌شوند.
 از سوی دیگر لیبی نیز در پی اعتراض مردمی در لبنان که دولت آن کشور را متهم به کم کاری در مشخص شدن سرنوشت «امام موسی صدر» رهبر شیعیان لبنان می‌کنند، در نشست بیروت شرکت نکرد. اما در واقع فشارهای آمریکا و عربستان به کشورهای عربی سبب شد که آنان در سطح پایینی در این نشست حضور یابند.
آنچه سبب می‌شود که نتوان نسبت به نتیجه این نشست دل‌خوش ‌بود آن است که از سال1946 میلادی تاکنون هیچ یک از قطعنامه‌های نشست‌های اقتصادی اتحادیه عرب جنبه اجرایی به خود نگرفته‌اند و بحران‌ها هنوز هم به قوت خود باقی
 است.
 نادانی، عقب‌ماندگی، فقر، جنگ‌های داخلی، دخالت در امور کشورهای عربی و جنگ‌افروزی، سرکشی برای عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل و تلاش برای ائتلاف‌سازی و حمایت از تروریسم که ساختار کشورهای عربی را از هم پاشیده است هنوز هم ادامه دارد.