kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۸۹۴۱
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۷
گزارش خبری تحلیلی کیهان

هوشیاری و فداکاری 2 شهید ناجا حمله تروریستی چابهار را ناکام گذاشت

هوشیاری و فداکاری 2 شهید نیروی انتظامی، عملیات تروریستی گروهک موسوم به «انصار الفرقان» که به گفته بسیاری با انگیزه ایجاد ناامنی و التهاب در یکی از راهبردی‌ترین گلوگاه‌های اقتصادی و تجاری شرق کشور و بندری صورت گرفت را ناکام گذاشت.
سرویس سیاسی –

ساعت 9و 55 دقیقه روز پنجشنبه پانزدهم آذرماه یک دستگاه خودروی وانت حامل مواد منفجره قصد ورود به مقر ستاد انتظامی شهرستان چابهار را داشت که با مقاومت ماموران انتظامی روبه رو شد و عامل انتحاری، این خودرو را در ورودی این ستاد منفجر کرد و خود نیز به هلاکت رسید. در این حادثه تروریستی 43 نفر زخمی و دو نفر شهید شدند. 10 نفر از حادثه دیدگان از کادر نیروی انتظامی و بقیه شهروندان عادی بودند که در آن حوالی در حال تردد و مشغول فعالیت روزمره بودند. هوشیاری همراه با فداکاری ستوان‌دوم داریوش رنجبر و سرباز وظیفه ناصر درزاده این عملیات تروریستی را ناکام گذاشته و مانع از تلفات و خسارت‌آفرینی بیشتر شد.
گروهک تروریستی جیش‌الفرقان در بیانیه‌ای مسئولیت این حمله را برعهده گرفت. این گروهک تروریستی که در پاکستان فعالیت می‌کند، یکی از شاخه‌های جدا شده از گروهک «جندالله» پس از اعدام عبدالمالک ریگی است. این گروهک‌ها به طور علنی تحت حمایت مالی، تسلیحاتی و لجستیکی آمریکا ، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی قرار دارند. «محمد شفیع» رهبر این گروه در همان ماه‌های اول آغاز فعالیت در پاکستان به قتل رسید. افراد پراکنده این گروه پس از سرگردانی به گروه فرقان پیوسته و با اتحاد هم گروه «انصار الفرقان» را شکل دادند.
سرتیپ محمد قنبری فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان در‌باره جزئیات این عملیات تروریستی گفت : راننده این خودروی حامل مواد منفجره که در حال تردد در یکی از خیابان‌ها چابهار بوده، به قصد اقدام تروریستی به یکباره به سمت یکی از مقرهای انتظامی این شهر تغییر مسیر داده است. وی ادامه داد: در این حادثه با وجود موانع موجود در مقابل درب ورودی و هوشیاری و اقدام به موقع نیروهای انتظامی مستقر در محل ستاد، عامل انتحاری موفق به ورود به مقر انتظامی نشد و با اقدام شجاعانه این نیروها به هلاکت رسید.
قنبری با بیان اینکه در این حادثه دو نفر از نیروهای انتظامی شهید و10 نفر دیگر مجروح شدند، افزود: در صورت ورود این خودروی حامل مواد انفجاری به داخل ستاد اتفاقی مهیب رخ می‌داد که با از خودگذشتگی نیروهای انتظامی از حادثه بزرگ جلوگیری شد.
همزمانی حمله با افتتاح طرح‌های اقتصادی در چابهار
این حادثه تروریستی همزمان با آغاز عملیات اجرایی سه پروژه سرمایه‌گذاری با اعتبار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریالی در بندر چابهار رخ داد. پروژه‌هایی که به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی سبب ارتقای موقعیت بندر چابهار در حوزه اقتصادی و به ویژه در حوزه توزیع و ترانزیت انرژی در منطقه خواهد شد.
راستاد جزئیات این سه پروژه اقتصادی بزرگ در بندر چابهار را اینگونه توضیح داد : ساخت مخازن فرآورده‌های نفتی با سرمایه‌گذاری 980 میلیارد ریال و ظرفیت یک میلیون و 260 هزار تن صورت گرفت و برای 28 نفر شغل ایجاد می‌کند و موجب افزایش سهم بندر چابهار در بازار خدمات بندری- دریایی منطقه می‌شود. وی گفت: مخازن نگهداری LPG نیز با اعتباری بالغ بر 531 میلیارد ریال و ظرفیت 265 هزار تن به بهره‌برداری رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: عملیات اجرایی جمع‌آوری مواد زائد کشتی‌ها سومین پروژه‌ای است که با سرمایه‌گذاری 195 میلیارد ریال و به مساحت یک هکتار افتتاح شد.
محمد راستاد گفت: این طرح برای حفظ محیط زیست دریایی از آلودگی‌های نفتی مطابق با کنوانسیون (MARPOL) اجرا می‌شود و برای 16 نفر‌اشتغال پایدار ایجاد می‌کند.
چرا چابهار؟
چابهار که از آن به عنوان نگین توسعه شرق ایران یاد می‌کنند، یکی از شهرهای جنوبی استان سیستان و بلوچستان ایران و تنها بندر اقیانوسی کشورمان است که در کرانه دریای مکران و اقیانوس هند قرار دارد. لنگرگاه آن قابلیت پهلوگیری کشتی‌های اقیانوس‌پیما را دارد و از مناطق آزاد تجاری ایران است.
چابهار در سال‌های اخیر از منظر اقتصادی و روابط تجاری با کشورهای همسایه دور و نزدیک برای ایران مهم شده است. به همین خاطر در افتتاح فاز نخست بندر «شهید بهشتی» چابهار که به گلوگاه تجاری کشورمان در دوران تحریم لقب گرفته رئیس‌جمهوری حضور یافت. بندری که به تازگی از تحریم‌های آمریکا معاف شده است.
چابهار بندری استراتژیک در استان سیستان و بلوچستان است و برای هند، افغانستان، پاکستان و کشورهای آسیای میانه اهمیت ویژه اقتصادی دارد. ایران نیز از مسیر چابهار به بازارهای شرق آسیا با دو میلیون نفر، آسیای میانه، قفقاز و جنوب آفریقا دسترسی دارد.
چابهار همچنین جاذبه‌های گردشگری زیادی دارد که متاسفانه هنوز چندان مورد توجه و بهره‌برداری قرار نگرفته است. چابهار، گوادر، دبی، تنگه باب‌المندب و ساحل آفریقا در دریای سرخ نام‌هایی است که سرنوشت اقتصاد خاورمیانه و بخشی از تجارت جهانی به آنها گره خورده است.
احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان درباره اهمیت مرزهای آبی منطقه چابهار گفته است که «دسترسی به اقیانوس فرصت بسیار طلایی است که بسیاری از کشورها حتی آرزوی داشتن ۱۰ کیلومتر از این مرز را دارند در حالی که در این استان نزدیک به ۴۰۰ کیلومتر ساحل داریم که فرصت بی‌بدیلی برای استان است»
تحلیلگران معتقدند بندرچابهار پس از کسب معافیت از ‎تحریم‌های اقتصادی به عنوان یک ‎هاب‌اقتصادی به محل ویژه سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و دولت‌های بزرگ منطقه بدل شده و تروریستها با این ‎بمب‌گذاری قصد دارند ریسک سرمایه‌گذاری در پروژه بین‌المللی چابهار را بالا نشان دهند. این یکی از دلایلی است که می‌تواند ارتباط این حمله تروریستی با آمریکا، رژیم صهیونیستی و سعودی‌ها را نشان دهد. رژیم‌هایی که از هیچ فرصتی برای ضربه زدن به ایران نمی‌گذرند.
رقابت بندر گوادر با چابهار و یک نکته !
از سوی دیگر دو بندر چابهار در ایران و بندر گوادر در پاکستان، دو بندر کوچک ماهیگیری سال‌های دور با فاصله حداکثر ۶۵ مایل از هم، امروزه هرکدام شاهد حضور ابرقدرت‌های اقتصادی با سرمایه‌گذاری‌های عظیم برای دسترسی به بازارهای افغانستان و آسیای میانه هستند.
در یک دهه اخیر به دلیل اتفاقاتی که در خلیج‌فارس و همچنین تحولاتی که در حوزه قیمت تمام‌شده و هزینه‌های حمل‌ونقل و صدالبته سایر کشتی‌ها اتفاق افتاده، آرایش اقتصادی-سیاسی منطقه در حال تغییر است. بخش عمده فعالیت‌های اقتصادی، تولیدی و ترانزیتی از خلیج‌فارس درحال حرکت به سمت دریای عمان هستند.
«گوادر» در پاکستان و «چابهار» در جمهوری اسلامی ایران دو بندر مهم خارج از خلیج‌فارس و هرکدام درحال پیشرفت روزافزونی هستند؛ ایران و هند در بندر چابهار و چین و پاکستان در بندر گوادر سرمایه‌گذاری می‌کنند. رقابت نانوشته‌ای بین این دو گروه از کشورها بر سر موقعیت‌های تجاری و ارتباطی‌شان که همان چابهار و گوادر است، وجود دارد. این در حالی است که عمده گروهک‌های تروریستی، از جمله عاملان حمله تروریستی چابهار که طی سال‌های اخیر مرزهای شرقی کشورمان را تهدید می‌کنند، در کشور پاکستان فعالیت می‌کنند و دولت پاکستان باید ضمن برخورد سریع و قاطع با این گروهک‌های تروریستی و اخراج آنان از خاک این کشور از بروز هرگونه شائبه‌ای که این حادثه تروریستی را به رقابت تنگاتنگ دو بندر چابهار و گوادر مرتبط می‌کند، جلوگیری نماید.
حمله تروریستی چابهار، ادامه حملات اقتصادی اخیر
حمله تروریستی چابهار، یک خبر برای دیرباوران دارد و یک مسئولیت مهم را یادآور می‌شود. خبر این است که تروریسم اقتصادی واقعیت دارد. طراحان این اقدام کور، در واقع ماهیت تجاری - اقتصادی بندر چابهار و نقشی که می‌تواند در رونق اقتصادی منطقه جنوب شرق کشور ایفا کند را هدف گرفتند؛ القای ناامنی بندر و بی‌میل کردن طرف‌های خارجی مشتاق همکاری و سرمایه‌گذاری.
«تریتا پارسی» رئیس‌سابق شورای ایرانی-آمریکایی (نایاک) هم عاملان اصلی و حامیان مالی چنین اقداماتی را معرفی می‌کند. وی پس از حمله تروریستی در «چابهار»، به نقل از فردی که او یک منبع ارشد ایرانی معرفی کرده است، می‌نویسد که سعودی‌ها پرداخت پول به گروه‌های تروریستی را به انجام حملات تروریستی منوط کرده‌اند.
وی در توییتر نوشت: «باز هم تروریست‌های سلفی مورد حمایت مالی سعودی، ایران را هدف قرار دادند. چرا تعداد این حملات زیاد شده؟ یک منبع ارشد ایرانی به من می‌گوید دلیل این امر آن است که سعودی‌ها روش تأمین مالی خود [از گروه‌های تروریستی] را تغییر داده‌اند: آنها اکنون تنها در صورتی منابع مالی را تجدید می‌کنند که سازمان تروریستی عملیات تروریستی انجام دهد.»
پارسی افزود: «بنابراین، هرچه عملیات تروریستی بیشتر، پول هم بیشتر...»
البته خیلی‌ها از تروریسم اقتصادی مطلعند اما برخی مدیران و احزاب کژتاب سیاسی هم هستند که در خرابکاری‌ها و اخلالگری‌های اقتصادی دشمن ظرف همین یک سال اخیر، نقش تروریسم در ایجاد بی‌ثباتی اقتصادی را انکار کرده و مدعی شدند هر آنچه در بازار و اقتصاد ما رخ می‌دهد، نتیجه طبیعی تعامل کفه تقاضا با کفه عرضه است و دست اخلالگری وجود ندارد. در همین یک سال اخیر بارها اخباری منتشر شد حاکی از اینکه آمریکا، و رژیم‌های مرتجعی مانند عربستان و امارات، ایستگاه‌هایی در دوبی و اربیل و اسلامبول و هرات برای جمع‌آوری دلار از بازار ایران راه انداخته‌اند. یکی از این چهار ایستگاه عملیاتی، چند ماه پیش از سوی دولت ترکیه در اسلامبول شناسایی و برخی اعضای آن باز داشت شدند. البته در این تروریسم اقتصادی، رسانه‌های مجازی نیز همکاری دارند.
اکنون که تروریست‌های اجاره‌ای، دست دشمن را در جنگ اقتصادی رو کرده‌اند، لازم است جواب دندان‌شکنی به همان‌ها داده شود. این پاسخ می‌تواند به شکل نیابتی در دوبی و ابوظبی و شارجه امارات، و ریاض و جیزان و بنادر و تاسیسات نفتی مهم عربستان باشد.
رسانه‌هایی که اجازه ندارند حادثه چابهار را
تروریستی بدانند
مجموع این نکات این واقعیت را نمایان می‌سازد که تروریسم اینک به ابزاری مکمل برای تحریم‌های ظالمانه و موضع‌گیری‌ها و اقدامات مداخله‌جویانه و آشوب‌طلبانه در ایران مبدل شده و نکته جالب توجه دیگر اینکه در رسانه‌ها و بنگاه‌های تبلیغاتی وابسته به تحریم‌گران و آمران تروریسم می‌توان نشانه‌های حمایتی وقیحانه از تروریست‌ها را به چشم دید. در حالی که طیفی از رسانه‌های فارسی زبان خارجی حتی یک بار هم از توصیفی چون تروریسم برای عملیات دیروز چابهار استفاده نکرده و آن را عملیاتی «انتحاری» خوانده‌اند، طیف دیگری از رسانه‌های نزدیک به سعودی‌ها همچون عملیات اهواز به ارگان تبلیغاتی تروریست‌ها مبدل شدند و همدستی خود را با ائتلاف تروریستی- تحریمی علیه جمهوری اسلامی ایران به تصویر کشیدند.
گفتنی است مراسم تشییع پیکرهای پاک این دو شهید فداکار نیروی انتظامی روز گذشته با حضور گسترده مردم و جمعی از فرماندهان و مسئولان دولتی در شهر چابهار برگزار شد.