kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۵۶۵۷
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۲
خطیب جمعه تهران:

ریشه مشکلات اقتصادی در نظام بانکی و نحوه بودجه‌ریزی است

خطیب جمعه تهران ریشه مشکلات اقتصادی را در نظام پرآسیب بانکی و نحوه بودجه‌ریزی دانست و گفت: اصلاح نظام بانکی و افزایش استقلال بانک مرکزی، افزایش نظارت قانونمند و استاندارد بانک مرکزی بر بانک‌های دولتی و خصوصی و توجه به عملیاتی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، موضوعاتی است که در تدوین بودجه سال ۹۸ باید به آنها توجه شود.

حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نماز جمعه تهران به قرار داشتن کشور در آستانه تدوین بودجه سال ۱۳۹۸‌ اشاره کرد و با بیان اینکه بودجه بیانگر نحوه مدیریت کشور است و ریشه مشکلات اقتصادی امروز به نحوه بودجه‌ریزی برمی‌گردد، تصریح کرد: نظام بودجه‌ریزی کشور بر اساس هزینه است که قطعا به افزایش هزینه‌ها و کاهش کارایی بودجه می‌افزاید. وابستگی به درآمدهای نفت را افزایش می‌دهد و دولت را بزرگ و ناکارآمد می‌کند. توصیه‌ام به شخص رئیس‌جمهور آن است که در این مدت باقی‌مانده از دولت، در چند لایحه بودجه پیش‌ رو، اساس بودجه را بر مبنای عملکرد بنیان بگذارد چراکه این کار یک اقدام انقلابی است.
خطیب جمعه تهران نگاه به سیاست‌های کلی و بلندمدت فکر کردن را لازمه بودجه‌ریزی صحیح برشمرد و ادامه داد: این کاری است که اگر امروز مشکلات ما را حل نکند، فردا موجب احترام و تحسین خواهد شد. با وجود ابلاغ چشم‌انداز و تاکید رهبر معظم انقلاب بر قطع رابطه نفت و هزینه‌های جاری، امروز شاهد پیوند و پیوستگی جدی نفت با هزینه‌های جاری کشور هستیم و علت آن، فقدان نگاه بلندمدت است.
ابوترابی فرد با بیان اینکه ریشه مشکلات در نظام پرآسیب بانکی است و اصلاح نظام بانکی ضرورت دارد، خاطرنشان کرد: اصلاح نظام بانکی و افزایش استقلال بانک مرکزی، افزایش نظارت قانونمند و استاندارد بانک مرکزی بر بانک‌های دولتی و خصوصی و توجه به عملیاتی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، موضوعاتی است که در تدوین بودجه سال ۹۸ باید به آنها توجه شود.
وی خطاب به دولتمردان گفت: از تمام ظرفیت خود استفاده کنید تا هزینه‌های کشور را افزایش ندهید. با حذف هزینه‌های غیرضروری بهره‌وری حوزه‌های مورد نیاز را افزایش دهید. با مردم صادقانه سخن بگویید، مردم اگر سخن صادقانه شما را بشنوند و عمل شما را مبتنی بر آن تصمیم و سخن مشاهده کنند، همراهی می‌کنند.
ابوترابی فرد با بیان اینکه توصیه دیگر من به دولت آن است که حتی یک پروژه عمرانی جدید را کلید نزند، بر همراهی دولت و مجلس تاکید کرد و گفت: برای کشور هزینه‌های جدید خلق نکنید و بگذارید راه برای رشد اقتصاد کشور هموار شود، چراکه نگاه‌های زودگذر مانع از رشد و بالندگی اقتصاد ملی است. با استفاده از تجربه موفق سال ۱۳۹۷ در واگذاری تعداد قابل توجهی از پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی به بخش خصوصی، در این راه جدی قدم بردارید و بخش خصوصی را فعال کنید. اجازه دهید نقدینگی کشور در خدمت رشد و بالندگی و خلق اقتصاد قدرتمند بکارگرفته شود.
وی با‌اشاره به اینکه در این راه باید با عقلانیت، علم و اجماع حرکت کرد، گفت: توصیه دیگرم آن است که دولت محترم در راستای اصلاح نظام بانکی و کاهش استقراض خود از بانک مرکزی و بانک‌های دولتی به حداقل ممکن، اراده جدی داشته باشد. دست‌اندازی به منابع بانک مرکزی به معنای رشد نقدینگی و تورم و افزایش نابسامانی‌های نظام بانکی کشور است. توصیه دیگرم آن است که با برنامه اعلام کنید نقشه راهی برای پرداخت تدریجی بدهی‌های دولت به بانک مرکزی دارید.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: باید به مردم توضیح داد که یارانه‌ها باید هدفمند شود. سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه به اقتصاد ایران تزریق می‌شود که طبقات ضعیف یا استفاده نمی‌کنند و یا بسیار کم از آن بهره می‌برند. آنها که از ثروت، قدرت و ظرفیت بالاتری برخوردارند از این یارانه استفاده می‌کنند که این یعنی دولت رانتی است و رانت اجازه نمی‌دهد اقتصاد مولد که اساس رشد تولید ناخالص داخلی است، از ظرفیت و قدرت برخوردار شود.
ابوترابی فرد خطاب به جناح‌های سیاسی و دلسوزان انقلاب، گفت: اگر بنا باشد مچ یکدیگر را بگیریم هیچ دولتی قدم‌های اصلاحی برنخواهد داشت. اگر خواستار اصلاح نظام اقتصادی کشور هستید، باید با اجماع حرکت کرد. باید اعلام کنیم ما در قدم‌های اصلاحی اصولی که مبتنی بر سیاست‌های کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب است در کنار هم هستیم.
ابوترابی فرد با ‌اشاره به در پیش بودن ۱۳ آبان با بیان اینکه امروز آمریکا در مقابل ایران قرار نگرفته بلکه در مقابل ۲ میلیارد نفر از جمعیت در جهان ایستاده است، گفت: به اذعان دشمنان، امروز دوران بالندگی و حرکت رو به رشد جمهوری اسلامی است و این تحریم‌ها و فشارها همان نقشی را ایفا خواهد کرد که دفاع مقدس ایفا کرد. دفاع مقدس با همه بلاها و مصائب، ایران را به قدرتی بی‌بدیل تبدیل کرد که ماشین جنگی آمریکا را در منطقه متوقف کرده است. امروز ماشین جنگی آمریکا و صهیونیست‌ها به گل نشسته است و امت اسلام در اوج قدرت قرار دارد.
وی تاکید کرد: دنیا بداند راهبرد قطعی جمهوری اسلامی آن است که با قدرت دفاعی بازدارنده خود، مانع بروز هر جنگی در منطقه شود و اجازه ندهد آمریکا به هدف خود یعنی گسترش جنگ در دنیای اسلام برسد.
اسلام انقلابی اجازه پذیرش ظلم و سلطه را نمی‌دهد
حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس‌نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران گفت: تفکر اسلام انقلابی سبب شد تا دانشجویان 13 آبان را رقم بزنند، این اسلام همان قدر که ظالم را محکوم می‌کند، اجازه پذیرش ظلم را نمی‌دهد و کسی که ظلم را می‌پذیرد مواخذه می‌کند، نسل جوان با این اسلام عجین شده است، مسیر زیارت اربعین مسیر بیان و معرفی و جریان داشتن این اسلام است. به گزارش رسا، وی خاطرنشان کرد: لانه جاسوسی بر اساس اسناد مرکز فرماندهی عملیات آمریکا برای تأثیرگذاری بر کشور، مسئولان و ایجاد شبکه جاسوسی در کشور بود، یکی از نیازهای امروز جامعه مراجعه به این اسناد است که گاهی فراموش می‌شود، جریان استکبار به خود حق می‌دهد که در هر جایی منافع دارد دخالت کند.
حجت‌الاسلام رستمی با‌اشاره به حضور ایران برای کمک به کشورهای منطقه، ابراز داشت: گاهی به ایران می‌گویند که چرا به کشورهای منطقه در مقابله با داعش کمک کردید اما به خود اجازه می‌دهند هزاران کیلومتر آن طرف‌تر پایگاه نظامی ایجاد کنند تا به اهداف خود برسند، یعنی می‌خواهند منافع را به هر قیمتی به دست بیاورند، این نظام سلطه تا زمانی که ملت‌ها قیام نکنند وجود خواهد داشت، انقلاب اسلامی «نه بزرگی» به سلطه و استکبار به دشمنان بود.
رئیس ‌نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه تحولات انقلاب ناشی از حرکت حسینی است، گفت: پیام اربعین و عاشورا نفی ظلم و ستم و ظلم ناپذیری در برابر مستکبران است که هزینه دارد، به برکت انقلاب اسلامی امروز کشور مقتدر است، 40 سال آمریکا می‌گوید، انقلاب باید از بین برود اما همواره شکست خورده‌اند. وی افزود: با افتخار اعلام می‌کنیم دانشگاه‌ها مملو از جوانان دلبسته به اسلام و انقلاب است، در دانشگاه‌ها جریان اسلامی و معنوی دانشجویان اسلام قوی و پرشتاب است، جوانان دانشجو با روحانیت فرهیخته و آگاه ارتباط تنگاتنگی دارند که این‌ها برکت انقلاب اسلامی است و باید قدردان باشیم.